בדיקת סוכר

חMודי

New member
בדיקת סוכר

האם את הבדיקת גלוקוז B 02947 ו- את הבדיקה 03037 אני יכול לבדוק במכשיר לבדיקת סוכר-
ולא דרך המעבדה לחסוך לי ללכת...
אני צריך לעשות בדיקת חוזרת לסוכר.

אבו זקן

New member
אל תאמין לזרים!

עשה את מה שאני עשיתי: בפעם הבאה קח איתך אץת המכשיר הביתי כשאתה הולך לבדיקת דם ורידי בקופ"ח, ובדוק את הסוכר שלך מיד לאחר שלקחו לך דם. אחרי יום השוה את התוצאה שקיבלת למה שנמדד במעבדה.

זה רק חלק א'. חלק ב', ומעניין יותר, הוא: חזור על התרגיל הזה גם בבדיקה הבאה. אם יקרה לך מה שקרה לי תגלה שלא זאת בלבד שיש הבדל בין המדידה הביתית למעבדתית, ההבדל הזה לא קבוע, כך שאי אפשר אפילו ל"כייל" את המכשיר הביתי. באסה.

אבו זקן

New member
הזמן שעבר

הוא אולי 30 שניות, כלומר הזמן שלוקח מהרגע שהאחות שולפת את המחט מהוריד שלי ועד שדקרתי את האצבע. ההפרש היה 20 מ"ג בבדיקה אחת (המכשיר הביתי הראה יותר ממה שנמצא בדם הורידי) ו- 13 בפעם אחרת (באותו כיוון). האם זה הפרש מהותי? בשבילי כן: ההבדל בין 139 (זה מה שהמכשיר הביתי טען) לבין 119 הוא ההבדל בין להרגיש טוב עם עצמי ("היי, אבוזקן, הדיאטה והפעילות הגופנית שוים את המאמץ") לבין להרגיש מדוכדך ("טפי, שום דבר לא עוזר, אני בטח בדרך לזריקות אינסולין").

סיפרתי כאן לפני כמה חודשים שהשוויתי גם בין שני מכשירים ביתיים (אחד freestyle ואחד bayer) ושם בכלל היתה חגיגה, לפעמים זה הראה יותר ולפעמים השני, עד כדי סטיות של 10% לכל כיוון. לא מעודד.

למעלה