בדיקת סיסי שיליה

elham

New member
בדיקת סיסי שיליה

שלום לכולן,
עברתי הפסקת הריון ובעיקבות כך לידה שקטה לפני 4.5 חודשים, לעובר היה תסמונת דאון.
כעת, אני מתחילה לחשוב על להכנס שוב להריון אבל חוששת שזה יקרה בשנית. אני כבר בת 36 ולא נראה לי שהנתונים לטובתי

חשבתי לבצע בהריון הבא (לכשיגיע) בדיקת סיסי שיליה.
יש כאן מישהי שעברה את הבדיקה ויכולה לשתף אותי בנסיונה? איפה הכי כדאי לעשות אותה? האם הצ'יפ הגנטי אמין כמו במי שפיר? תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות?ועד כמה היא כואבת?
תודה רבה
 

שירהד1

Member
מנהל
צר לי על אובדן ההריון


אני כותבת לך את האמת שלי- בדיקת סיסי שיליה הינה בדיקה חודרנית ופולשנית, ולכן היא גם מסכנת את העובר וההריון. כמובן, שאם יש אינדיקציה לביצועה- מומלץ לבצע, אך במקרה שלך ולפי הידע שלי- ממש אין הכרח בבדיקה פולשנית זו.

ניתן לבצע בדיקת ניפט כבר משבוע 10 לדעתי, והיא נחשבת מאוד אמינה לתסמונות המרכזיות (בטח יגידו פה בנות שהיא לא 100 אחוז, אלא 99 אחוז, אבל זה גם מה שהבדיקות למחלות גנטיות מראות- וודאות של 99 אחוז).

בעיניי, חבל לסכן הריון שרוב הסיכויים שהוא בריא. שוב- אלא אם כן באותו הריון עתידי יהיו אינדיקציות לדברים לא תקינים ויומלץ לבצע את סיסי השלייה.

בכל מקרה, ידוע לי מבנות שעברו את הבדיקה שהיא עלולה לכאוב, שניתן לעשות פיש- שזו בדיקה מהירה שהתוצאות שלה מגיעות תוך יומיים, ובודקת את התסמונות המרכזיות.
כאב זו לא אינדיקציה האם לבצע או לא. גם לידה או ניתוח קיסרי הם כואבים....

השאלה המרכזיות היא האם יהיה צורך רפואי או לא.
אגב, למישהי שאני מכירה מחיי האישיים היה גם עובר עם תסמונות דאון, ובהריון לאחר מכן לא הומלץ לה לבצע סיסי שיליה.

אגב, באיזה שבוע הופסק ההריון הקודם, ולמה עברת לידה שקטה ולא גרידה? האם ניתנה לך האפשרות לבחור? (אני תמיד בעד שלפחות תהיה לאישה אפשרות בחירה בין שתי האפשרויות הנוראיות הללו, אלא אם כן מדובר בהריון שהוא מעל 23-24 שבועות).


שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028
 

elham

New member
אני כבר לא מאמינה בסטטיסטיקות וסיכויים

בהריון הזה הסטטיסטיקה היתה לטובתי, 1:800 לא היו שום סימנים והסיבה היחידה שעשיתי מי שפיר היתה הגיל שלי 35.
כשהייתי בשבוע 23 קיבלנו את הבשורה המרה ולא היה מנוס מלידה שקטה.
99% בבדיקת ניפט זה לא מספיק טוב עבורי, מעדיפה לדעת באופן ודאי יותר ולא רוצה לחכות למי שפיר, לפעמים מקבלים את התשובה מאוחר ואז יש לזה השלכות קשות.
 

שירהד1

Member
מנהל
תבדקי אם אני צודקת לגבי הניפט,

או שבכל זאת מדובר על 100 אחוז.
בכל אופן, בדיקת סיסי שיליה נחשבת יותר מסוכנת ממי שפיר ולכן מומלץ לעשות אותה רק במידה ואכן יש צורך רפואי בכך.
ניתן לעשות מי שפיר אני חושבת משבוע 17-18, לעשות פיש, ואז מקבלים את התשובה תוך יומיים-שלושה, ואין צורך לחכות מספר שבועות.
בכל מקרה, כמובן שכל אחת ואחת קובעת על הגוף שלה, והבחירה ניתנת לכל אחת על-פי דרכה. לא הייתי רוצה חלילה וחס שמישהי תעשה בדיקה שמסכנת את העובר, ואין צורך מהותי בה, וחלילה וחס חלילה וחס משהו ישתבש בהריון בגלל הבדיקה הזו.
שוב- אם זו תהיה הבחירה שלך- זה בסדר גמור, כל עוד את מודעת גם להשלכות הבדיקה ומתכוננת לכל תרחיש.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028
 
אני עברתי גם מי שפיר וגם סיסי שליה

מי שפיר עשיתי בשני הריונות ואחד מהם הסתיים בלידה שקטה בשבוע 21 בעקבות תוצאת הצ'יפ הגנטי.
סיסי שליה עשיתי בשני הריונות בגלל שאני מורישה פגם גנטי והסיכויים הם 50% הורשה בכל הריון. בשני ההריונות הללו עברתי גרידה בשבוע 13.
סיסי שליה היא בדיקה מפחידה. אני לא יודעת מה הסטטיסטיקה העדכנית, אבל הסיכון להפלה ספונטנית בעקבות סיסי שליה עדיין יותר גבוה מהסיכון להפלה ספונטנית בעקבות מי שפיר.
לו הייתי במקומך, לא הייתי עושה סיסי שליה אלא מי שפיר מוקדם ככל שניתן ומוסיפה תשלום עבור בדיקת מהירה (פיש) שבודקת את 3 הטריזומיות הנפוצות + קיום תקין של כרומוזומי המין.

בלי קשר לצ'יפ הגנטי, גם במי שפיר וגם בסיסי שליה האישה חותמת על טופס שבו כתוב שהיא מבינה שייתכן ולא יהיה מספיק DNA עוברי לצורך בדיקה גנטית. למיטב ידיעתי הצ'יפ הגנטי אמין באותה המידה בשתי הבדיקות.
במידה ואין מספיק חומר גנטי מסיסי שליה, אין מנוס אלא לחכות לשבוע שבו ניתן לבצע מי שפיר.

הכאב מאוד אינדיבידואלי.
אצלי הבדיקות בוצעו וגינלית. הספקולום הכאיב לי וגם החדרת הצינורית שבאמצעותה מוציאים את התאים כאבה לי.

תוצאות פיש קיבלתי אחרי 48 שעות בטלפון (עשיתי רק בהריון האחרון).
תוצאות ראשוניות של הצ'יפ קיבלתי אחרי 13 ימים בפעם הראשונה ו-10 ימים בפעם השניה (ביקשתי שיודיעו לי מוקדם ככל שניתן כדי שאוכל לתאם את הגרידה).

משתתפת בצערך על האובדן
 
גם אני התלבטתי על זה

ודיברתי עם ד"ר מושונוב מאסותא רמת החי"ל שאצלו עשיתי תמיד מי שפיר, אני מכירה אותו מהבדיקות, מכירה את הגישה שלו לגבי סיכונים וסומכת על דעתו. אני עם 4 ילדים בריאים ואיבדתי בשבוע 39 בת בריאה. הוא אמר שללא רקע של בעיות גנטיות ולאור הגיל שלי (אז 41), עדיף להימנע מסיסי שיליה כדי לא לסכן את ההריון, ואת המי שפיר לעשות כמה מוקדם שאפשר שזה שבוע 17 אאל"ט, ואז אמורים לקבל תוצאות עד שבוע 20 לכל המאוחר. בסופו של דבר איבדתי את ההריון הזה בשבוע 14 בלי קשר לכלום ואולי היה דווקא טוב לעשות סיסי שיליה ולדעת מה הבעיה, כי עכשיו נותרתי עם חוסר ודאות. מצד שני, אם הייתי עושה, הייתי אולי גם חושבת שזה מה שגרם להפלה וזה היה קשה ביותר. מה אני מנסה לומר - שאין פה שחור ולבן ודווקא בגלל זה חשוב מאד להתייעץ עם רופא שהגישה שלו מתאימה לך ושאת סומכת על דעתו. לך יש רקורד של עובר עם דאון אבל מצד שני את צעירה ממני בשנים משמעותיות... קשה להשוות בין מקרים... את יכולה לחקור קצת על ד"ר מושונוב ולאתר את הטלפון שלו אם תרצי לדבר איתו. אני לא רציתי לבזבז זמן על פגישה אז פשוט התקשרתי והתנצלתי, אמרתי שנבדקתי אצלו בעבר למי שפיר ואני כרגע במצב כזה וכזה ומבקשת את עצתו. הוא דיבר איתי באריכות והסביר לי הכל. אני מאחלת לך שהפעם הכל יעבור בשלום ובשעמום אחד גדול ושתגיעי לקו הסיום בע"ה בידיים מלאות.
 
במסגרת סטטיסטיקות מחורפנות שלא אמורות לקרות במציאות

באותיות הקטנות של טופס מי השפיר רשום לעיתים לא ניתן לקבל תוצאה - זה נראה כמו כסת"ח אבל דווקא בהריון התקין שהיה לי והסתיים בידיים מלאות היו שבועות של לחץ נוסף כי לא הצלחתי לקבל מהדסה תוצאה. עבר המון זמן עד שהם הודו שהתאים כמעט לא גדלים ואין להם מספיק חומר לבדיקה. ואני ראיתי גיל ההריון הולך ומתקדם בלי לדעת אם אוכל לסיים אותו אם יהיה צורך. ברוב חוצפתם גם יצא ששילמנו עוד כסף כדי לעשות פיש על כרומוזומים העיקריים כדי לפחות לדעת אם יש בעיה רצינית. בסוף, אחרי המון זמן, והמון דאגה ועצבים קיבלנו תוצאה מלאה ותקינה.
&nbsp
 
מוסיפה שהשבוע המוקדם ביותר בו ניתן לבצע מי שפיר הוא שבוע 16

ושניתן (בתשלום) לשמור חומר עוברי לבדיקה נוספת אם מתעורר צורך במהלך ההריון. אני מעולם לא עשיתי ניפט כי גם 1% לגידול ילד פגוע הוא אחוז גבוה מדי עבורי, והבדיקה הזו סטטיסטית ולא אבחנתית.
 
למעלה