בדיקת עברית

beitar

New member
אתה על הגרסא ה"סופית" ?

קימפלת ? איך הפורום עובד שם בקונקי ? (אני יודע שבקונקי של 2.2.2 אפשר לראות את ההודעות על ידי פתיחתן באותו עמוד,אבל לא ניתן לסגור את ההודעה שפותחים !). איך המערכת מבחינות אחרות ? תיקנו את הבאגים של העברית (למשל, כשממספרים בהודעה לפי סעיפים, המיקודם של המס´ מתהפךך יחסית לנקודה).

אני על הגרסה שמעלה לי את העצבים ..

והפעם .. לא בגלל הלינוקס .. ניסיתי לבדוק כמה פורומים בעברית .. עדיין לא שיחקתי עם מספרים בתחילת שורה וכו´ .. הבעיה היא שהפורומים בארץ תוקעים את הדפדפנים .. בכל מקרה , לאחר כתיבת ההודעה הקונקי נתקע (שחל את ההודעה ונעצר ) .. ממש לא בא לי לדבר על מה שקורה בפורומים האחרים .. ששם הזוועה גדולה יותר . מצאתי רק פורום אחד לרפואה , שמשום מה עבד גם עם מוזילה, גם עם קונקי וגם עם גלאון - הייתי מגלה לכם מה הוא .. אבל די כיף לשבת שם לכתוב הודעות , לענות לעצמי .. וכיוצ"ב .. אגב, הפעם לא ישבתי לקמפל , פשוט התקנתי את הגרסת beta של redhat , ה KDE 3 מגיע בתוכה ... כך שגם אין מה להסתבך יותר מידי ..

beitar

New member
אההה.. אולי תספר על הגרסת בטא

של הראד האט ? איך היא נראית לך (לא ויזואלית, אלא בכללית) ? יש שינויים גדולים ? איך היציבות בכללי ? זו אגב הגרסא שעתידה להיות גרסא 8.0 נכון ? מה אגב הלו"ז ליציאת 8.0 אם יש דבר כזה ?

בגדול היא אכן היתה אמורה להיות גרסה

8.0 .. עדיין לא הספקתי לגלות את כל החידושים .. מה שכן גיליתי שבחלק מתצורות ההתקנה, לפני תחילת ההתקנה יש הודעה ששואלת אותך האם אתה רוצה לבצע בדיקה למדיה (כדי שלא תתחיל להתקין ופתאום תגלה שהמדיה דפוקה..) אין שינויים מאסיבים - כמבון יש את KDE 3 , כמו כן יש עידכונים בגרסאות של כל מיני חבילות .. כרגע עדיין אין את הגנום החדש .. חוץ מכמה יישומי מוזיקה הכל נראה די עובד ודי טוב ... דבר מחשיד כשלעצמו .. למה מחשיד .. מכוון שהם טענו עד לא מזמן שהגרסה הבאה תהיה 8.0 .. אני יודע על כמה פאקים שיש ב 7.2 שאני לא הייתי רוצה לחיות איתם לאורך זמן , וגם הוצאתי להם קצת דואר על הנושא (לדוגמה .. נושא kickstart הפך להיות "רגיש" .. לדעתי). התחילה להסתובב שמועה ברשת שהגרסה הבאה שלהם לא תהיה 8.0 אלא 7.3 בכדי לתקן את כל דברים הקטנים הללו .. מי שהביא את השמועה לארץ היה אם אני לא טועה חץ בן-חמו.. בכל אופן לפי מה שנראה לי כרגע זה שזה יותר 7.3 מאשר 8.0 .. (אין מהפכים ו"קפיצות מדרגה" אלא נסיון ייצוב עם כמה שיפורים) כמו כן גיליתי שבתהליך ההתקנה מסכי העזרה מדברים על red hat 7.3 .. כרגע אגב הגרסה נקראת 7.2.95 (הבטא עצמה) .. אני לא יודע מה הם מתכננים לנו - ובעבר הם כבר עשו כמה הפתעות (שהתבררו בסוף כהצלחות..) מקווה שזו תהיה הפתעה טובה (בעיקר לאחר הבשורות הלא טובות של לפני שבוע/שבועיים (הקשיים של מנדרייק) ).

ezaton

New member
שתף אותי בנוסא הקיקסטארט

מה היו הנושאים ה"חמים" בעניין? אני עובד עם הקיקסטארט על ה 7.2 ונאלצתי לבצע כמה "עקיפות" לנושאים שכנראה הם באגים. אמנם, מרגע שפתרתי את העיקר בעצמי ולעצמי, לא התעכבתי הלאה (אני לא הולך לתקן האגים, רק להתאים לחברה מערכת התקנות אוטומאטית). הקיצר, מה יש לדעת? (לא חיפשתי ולא קראתי, אבל אם אתה יודע משהו, אני אשמח לחפש). Ez

הוא זורק שגיאות ..

משהו על פייטון .. בכל אופן לא ניתן לבצע "גזירה" והדבקה מקובץ אחר אליו.. ניתן לבנות אותו דרך הכלי הגרפי .. החיסרון הוא שישנן הגדרות ידניות שלעתים יותר נוח לשים אותן ביד .. בכל אופן גזירה והדבקה לחלוטין לא הלך (זה אגב לא היה קורה בעבר ). עבודה עם הכלי הגרפי (בלי לגעת בקובץ אחר כך ) עבד כמו שצריך .. במידה ואתה רוצה להוסיף לקובץ או לשנות .. אני הצלחתי רק בכתיבה מחדש בלבד (עם vi ).

אה .. גם עם nis היו בעיות ..

במידה וסיסמה ארוכה משמונה תווים .. ובעבודה מול שרתי nis מגרסאות קודמות .. אני חושב שהם גם הוציאו לזה כבר תיקונים .. ואמת שאת מרבית הבעיות הללו גם אדמיניסטור בסביבה "נורמאלית " לא היה מרגיש (כמה כבר עובדים עם ks בארץ .. או בכמה רשתות יש סביבת nis מורכבת שגם רוצים בה מעל 8 תווים בסיסמה..) .. אבל בכל זאת , זה מציק שיש כאלו בעיות קטנות ומרגיזות ..

ezaton

New member
לא היה לי בעיה עם יצור הקובץ

שמתי אותו על דיסקט, והכל עבד. בקשר לסיסמא - אכן היו לי בעיות עם NIS. למעשה, מה שכנראה קורה זה שספריית ההצפנה של הלינוקס מצפינה את כל הסיסמא, בזמן ש NIS מצפין לפי הגדרת ההתייחסות (אצלנו מתייחס רק ל 9 התווים הראשונים), ולכן אימות סיסמא ארוכה יותר מ 9 תוים נכשלץ לעומת זאת, אם תקליד רק את ה 9 תווים הראשונים של הסיסמא, זה יעבוד. מה בדיוק הקטע עם הקובץ? הכלי הגראפי רק מייצר קובץ טקסט חמוד שצריך לשים היכן שהוא. עריכה לקובץ ניתן לעשות, אפשר להוסיף דברים (אצלי הוא מעלה כונן NFS ומתחיל להריץ סקריפט משם), רק היתה בעיה עם ה chroot שלו. לא עבד טוב. הוצאתי אותו מחוץ לסביבה, והרצתי את הסקריפט כ setroot לסביבה. עבד. Ez

יש לי על הקובץ קטעי %post

די מורכבים .. בהגדרה לא אמורה בעיה לשמור אותם על קובץ אחר ופשוט לבצע "הדבקה" בכל פעם שצריך את ה kickstart של המקטע למקום המתאים . עד היום הכל עבד כמו שצריך אבל בגרסה 7.2 הוא לא מוכן לקבל את זה.. לעומת זאת כשמבצעים כתיבה של אותו מקטע ממש עם vi , ולא הדבקה הוא מוכן לקבל את המקטע.. כלומר השגיאה היא אינה בתוכן אלא בעצם ההדבקה. כמובן שניסיתי את זה עם כמה מקטעים שונים והתופעה חזרה על עצמה. אני אגב, ממעט לעבוד איתו מתוך דיסקט ומעדיף לעשות את זה דרך הרשת.

ezaton

New member
יש לך כרטיסי רשת עם bootrom

ושרת DHCP נדיב. לי אין. אני מניח שאם אני אבקש, זה יהיה, אבל לחשוב שכל מחשב שבו סדר העליה הוגדר לא נכון, ושכרטיס רשת מתעורר קצת לפני הזמן (וזה קורה לפעמים) יגמר בלינוקס מותקן לבנאדם, על כל מה שהיה לו... תשמע... הם לא יאהבו את זה...
Ez

למעלה