בדיקת עלות של צריכת חשמל.

aviad99

New member
בדיקת עלות של צריכת חשמל.

שלום לכולם. אני צריך עזרה בבדיקה של עלות צריכת חשמל למוצר מסויים. איך עושים את זה? מן הסתם מה שצריך לעשות זה לנתק, לבדוק כמה סיבובים המונה עושה בדקה ובכמה יחידות הוא עולה, ואז לחבר את המכשיר, שוב לבדוק את המונה, לחסר, ואת ההפרש להכפיל בעלות. השאלה בעצם מה העלות של יחידת מונה אחת?

מאגר

New member
עלות יחידת מניה מופיע על החשבון

אותו את מקבלת כל חודשיים מחברת החשמל כיום זה 48.29 אגורות לכל קו"ט בתוספת החלק היחסי של כלל הקו"טים מתוך 16.48 ש"ח עבור תחזוקת מנוה חדשית. בכדי לחשב את צריכת החשמל של מכשיר זכה או אחר יש לקחת את עוצמתו של אותו מכשיר ב-W (וואטים)לחלקו ב-1000 כפול זמן הפעולה שלו אז תקבלי את הצריכה שלו ב-KW כפול מחיר ה-KW והנה ישל לך את עליות הצריכה החשמלית בילבדשל אותו מכשיר. בהצלחה דורון ט

aviad99

New member
ואם אין לי מושג מה עוצמתו של המכשיר

? מדובר במקרר ישן, 600 ליטר. אם אתה מדבר על וואט, זה מן הסתם הספק. נראה לי שהכי פשוט יהיה לבדוק את סיבובי המונה, לחסר ולהכפיל.. אלא אם יש לך הצעה אחרת..

מאגר

New member
מאחרי המקרר יש טבלה ממתכת ועליה

כתוב הכול ושם גם כתוב הוואט של המקרר. אין הצעה אחרת כי אלה מהירות שאינך יכולה לראות כמעט כי מקרר כזה יכול להיות כ600 או 700 וואט לא יותר והוא אינו עובד רצוף.

wil

New member
למה לא?

לרשום קריאת מונה+שעה לפני שהולכים לישון, לוודא שהמקרר הוא הצרכן היחיד שמחובר (לנתק את שאר המכשירים בבית ולא להפעיל תאורה - אפילו להוריד את כל הפקקים למעט מטבח) וכשקמים בבוקר לרשום שוב קריאת מונה+שעה. לחלק את הפרש הקריאות בזמן שעבר (בשעות) - והנה לך ההספק הממוצע במשך הלילה. כמובן שזה לא מדוייק 100% כי במשך היום ההספק הממוצע עלול לעלות (יותר חם, ופותחים מדי פעם את דלת המקרר) אבל זו אינדיקציה.

רשר

Well-known member
מנהל
תשובה אמיתית

על המונה כתוב מספר סיבובים ל KWH הפעל את המקרר בלבד (עם דלת פתוחה) וספור סיבובים במשך דקה הוצא מהמקרר בקבוק מיץ וסגור את הדלת עכשיו על כוס מיץ הכפל את מספר הסיבובים ב 60 דקות חלק את התוצאה במספר שכתוב על המונה והרי לך הספק המקרר ב KW

למעלה