בדיקת פוליגרף

אייל ב

New member
בדיקת פוליגרף

לעו"ד שלום רב, אני עובד בחברה גדולה ומכובדת בתור סוכן מכירות , לאחרונה היו מספר גנבות של פריטים במשרד בו אני עובד כאשר נגנב פריט מסויים לאחריו הוחלט לבצע בדיקות פליגרף לי ולעוד ארבע נציגים נוספים , כאשר החתימו אותי על איזה שהוא טופס ואמרו לי להתייצב למחרת לבדיקת פליגרף ולא נאמר לי על מה אני עומד להבדק . הגעתי למשרדי הפליגרף ונאמר לי שאני חשוד בגניבת כרטיס אשראי וביצוע עסקעות בו -(לפני כחודשיים לערך נגנב כרטיס אשראי מאחד המנהלים במשרד שלנו ובוצעו בו עסקעות). יש לציין שהייתי מופתע מאוד וזו הפעם הראשונה בחיי. במהלך הבדיקה נמצאתי דובר שקר לגבי השאלות הרלוונטיות קרי האם גנבת את כרטיס האשראי של - .? כל משך הבדיקה הבודק אמר לי אני יודע שאתה גנבת וכ"ו ..לדעתי הבדיקה נעשת לא בדרך שהייתה אמורה להעשות .. יש לציין שאני משוכנע שלא גנבתי ואין לי שום עבר פלילי ושום קשר כל שהוא לעניין ,או לעניינים מה סוג הזה . המעסיק שלי כרגע השעה אותי מהעבודה (לקח לי את הרכב+הפלפון של החברה ולמעשה סביר להניח שיפטר אותי מעבודתי), ואמר לי שהוא מגיש תלונה במשטרה (ואני גם הבעתי את רצוני לכך). שאלותי היא מה לעשות? מה האמינות של הבדיקה? והאם למעסיק שלי יש אפשרות לעסיק לגבי מסקנות (למעשה להאשים אותי) על סמך בדיקה הפוליגרף בלבד והאם ניתן לתבוע ! את מעסיק לי תביעה אזרחית על פגיעה , עוגמת נפש או פיצוי!?במידה והוכיח שלא עשיתי זאת. תודה רבה רבה מראש על התשובה.

יא

New member
פוליגרף

שלום רב, כעקרון, לא ניתן במסגרת הליך בבית משפט לחייב צד לעבור בדיקה בפוליגרף. עןם זאת, אתה מציין כי טרם הבדיקה, חתמת על מסמך כלשהן. עליך לבקש לקבל העתק של המסמך כי ייתכן שבאותו מסמך הסכמת כי תוצאות הבדיקה יחייבו אותך. בברכה, יהודה

למעלה