בדיקת קריוטיפ ?

מצב
הנושא נעול.

sandrag

New member
בדיקת קריוטיפ ?

בדיקת קריוטיפ ?
שלחו את בעלי לבדיקה גנטית קריוטיפ. מישהו כאן יודע מה זה ועל מה זה משפיע. ונניח שהתוצאה לא טובה אז מה עושים? להזכירכם אני פה בגלל בעית זרע, אבל כבר יש לי תאומות. קראתי פעם באיזשהו פורום שכדאי לעשות לילדים שנולדו מהפריה בדיקת קריוטיפ, שוב מישהו יודע למה. מה הבדיקה הזו בודקת?

מיכל @

New member
קריוטיפ

בדיקת קריוטיפ ?
שלחו את בעלי לבדיקה גנטית קריוטיפ. מישהו כאן יודע מה זה ועל מה זה משפיע. ונניח שהתוצאה לא טובה אז מה עושים? להזכירכם אני פה בגלל בעית זרע, אבל כבר יש לי תאומות. קראתי פעם באיזשהו פורום שכדאי לעשות לילדים שנולדו מהפריה בדיקת קריוטיפ, שוב מישהו יודע למה. מה הבדיקה הזו בודקת?
קריוטיפ
זו בדיקה של הכרומוזומים. בדיוק אותה בדיקה שעושים בבדיקת מי שפיר, רק שפה זו בדיקת דם פשוטה. בבדיקה כזאת בודקים את תקינות הכרומוזומים, מספרם (שלא חסר אחד או נוסף אחד), והאם חסרים מהם חלקים, או שמקטעים מסויימים התחלפו (טרנסלוקציה). יתכן שחושדים שבעיית הזרע של בעלך נובעת מפגם כרומוזומלי כלשהו ורוצים לשלול את העניין. אם חוזר לא תקין - תלוי מאוד מה לא תקין. זה בטוח לא משהו מהדברים הגדולים, כי דברים גדולים הם בד"כ מחלות שנמשכות מהילדות. ואני חושבת שזאת ההודעה שלי שקראת - אני טענתי שמי שלא עשתה מי שפיר צריכה לעשות בדיקת קריוטיפ לילדים שלה כדי לוודא שהכל בסדר. יש דברים שבהתחלה נסתרים ומתגלים אח"כ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה