רגישות ללקטוז
בדיקת רגישות ללקטוז בודקת את חסר או נוכחות האנזים לקטאז שתפקידו לפרק את הלקטוז שבמזון.
פעילות פחותה של האנזים הינה שכיחה ביותר באוכלוסיה ובמקרים אלו חשיפה למוצרי חלב בעיקר, העשירים בלקטוז, תגרום לתסמינים של אי נוחות בטנית, שלשול, תפיחות בטנית וגזים.
התוצאה שקיבלת היא חיובית לכן נמצא אצלך פעילות פחותה של האנזים. ישנה חשיבות להתאים פעילות פחותה לתסמינים שכן עשויים להופיע תסמינים גם בפעילות תקינה ולחלופין עשוייה להיות פעילות אנזים נמוכה אך גם לאחר חשיפה ללקטוז לא מופיעים תסמינים. זוהי מגבלה ידועה של בדיקת הנשיפה.
במקרה שלך, ניתן לעשות 2 דברים. הראשון הפסקה מוחלטת של מוצרי חלב לשבוע ומעקב אחרי הופעת תסמינים או התאמת כלכלה דלת/ללא לקטוז שמבוצעת בעיקר ע"י דיאטניות מומחות בתחום. יש להקפיד על צריכה מספקת של סידן שניתן ע"י מזונות אחרים או תוספי תזונה בהתאם למקרה האישי של המטופל. במקרים מסויימים ניתן לקבל את האנזים כתוספת לארוחה.
מומלץ לפנות לרופא גסטרואנטרלוג, ניתן גם במרכז הרפואי תל אביב, לודא את הקשר בין הבדיקה לתסמינים והמלצה על טיפול מתאים.