בדיקת רמת סיבי אסבסט בריאות

Untitled5

New member
בדיקת רמת סיבי אסבסט בריאות

במשך שרותי הצבאי שרתתי במבנה שהרעפים בו עשויים מאסבסט (צמנט ככל הנראה) שבחלקו היה שבור, ובסביבת המבנה היו לוחות אסבסט שבורים ומרוסקים על האדמה. החשיפה הייתה במשך כשנתיים של עבודה כמעט יומיומית במבנה (כ8 שעות ביום). 1.האם לדעתכם יש סכנה ממשים לתחלואה? 2.אני עדין חייל, ידוע לי שיש בדיקה של רמת סיבי אסבסט בריאות שמתבצעת באיכילוב, האם יש אפשרות לקבל הפניה לשם מרופא צבאי? האם הבדיקה עולה כסף? לאחר שאשתחרר האם קופת החולים תכסה את ההוצאה? הנושא מאוד חשוב לי, אשמח אם תתיחסו...

חשיפה לסיבי אסבסט

סכנה של חשיפה לסיבי אסבסט קיימת רק כאשר הלוח או הפריט שעשוי מאסבסט נפגע. זה נכון אנחנו עושים בדיקה בכיח אשר יכולה לגלות סיבים וחלקיקים של אבק מזיק. דבר חשוב עלי לציין הבדיקה מראה עדות של חשיפה אך לר בהכרח מחלה. לא כל מי שנחשף מפתח מחלה. לפי דעתי הבירור חייב להעשות כל עוד אתה חייל - כן הבדיקה עולה כסף ולאחר השיחרור קופות חולים מנסות כמובן לא לכסות דבר שבעצם התרחש במשך השירות הצבאי. יש בצבא מערך רחב של רפואה תעסוקתית ובמקרים מוצדקים הם מוכנים לשאת בהוצאות. תפנה לרופא בבסיס ותבקש הפנייה לרופא תעסוקתית. אנחנו נמצאים בבח איכילוב מעבדה למחלות ריאה ואלרגיה. הבח הנו משולב ומקבל הפניות רבות מצהל.

Untitled5

New member
שאלות נוספות

ראשית כל תודה על התשובה המפורטת... במידה ולא אצליח לקבל הפניה אליכם, כמה תעלה לי הבדיקה באופן פרטי? כיצד מתבצעת הבדיקה? האם הבדיקה יכולה להראות את רמת הסיבים בריאות והאם אותה רמה היא מסוכנת ועלולה לגרום למחלה או לא? שאלה נוספת: האם עפ"י התאור בהודעה המקורית יש חשש ממשי לחשיפה ברמה כזאת שעלולה לגרום למחלה? שוב, המון תודה ושבוע נעים!

המשך בירור

הבדיקה עולה כ 3000 ש"ח ואינה מראה רמה של חשיפה אלה המצאות סיבים בלבד. אין בדיקה שמראה ריכוז או רמה. לאחר שנמצא סיב אסבסט בכיח יש לבצע מעקב סדיר ע" בדיקות ריאה שונות. בכדי לדעת אם האזור הזה הנו מזוהם בריכוז גבוה של סיבים יש לבצע מדידות סביבתיות ע" גהותן.

Untitled5

New member
ניסיון נוסף...

במידה ולא נמצאו סיבים בכיח, האם ניתן לומר שאין סכנה להתפתחות של מחלת ריאה כתוצאה מהאסבסט? כיצד מתבצעת ההדיקה הזו? השבוע אני נפגש עם רופא תעסוקתי ע"מ לנסות לקבל ממנו הפניה לבדיקה הנ"ל... שוב,תודה!

חשיפה

כן זה אומר שלא הייתה חשיפה מסיבית. אם החשיפה הייתה נמוכה יש סבירות לא למצוא בדיוק את הסיב או סיבים הבודדים שנשאפו. הבדיקה היא לא פולשנית - פשוטה - והדגימה מתקבלת ע"י איהלציה של מי מלח וקבלת דגימת כיח. אתה יכול לבקש הפנייה מהרופא - לב"ח איכילוב מכון ריאות ואלרגיה טל:03-6973749

למעלה