בדיקת שמיעה

bm11

New member
בדיקת שמיעה

אני בן 18 וחצי בערך ובזמן האחרון יש לי לחצים באוזניים וכתוצאה מכך אני שומע פחות טוב. יש לי בדיקת שמיעה השבוע שאני נורא חושש ממנה... האם מישהו יכול בבקשה לאמר לי, כיצד בדיקה זו מתבצעת, מה התהליכים, מה האפקטיביות האמיתי שלה....... תודה תודה!.... רועי

0ne Man

New member
שלום bm11

וברוך בואך לפורום!
קודם כל, אין לך כלל מה לחשוש מבדיקת השמיעה! הבדיקה אינה קשה או מסובכת כלל וכלל, אבל היא חשובה מאד מאד כדי לאבחן אם יש לך ירידה בשמיעה, ולפי הבדיקה יוכל הרופא לקבוע לך טיפול, שאולי עשוי להציל את שמיעתך!!! לכן, חשוב מאד שתעבור את הבדיקה! בבדיקה יכניסו אותך לתא אקוסטי קטן, יניחו על אוזניך אוזניות, והבודקת, תשמיע לך צלילים בעוצמות ובתדירויות שונות, וכל פעם שתשמע את הצליל, תלחץ על מתג קטן שיתנו לך, ולפי הלחיצות שלך הבודקת תבנה את האודיוגרמה שלך, שתראה מהי הירידה בשמיעה שלך- אם בכלל יש לך ירידה. אם אתה רוצה לשמוע פרטים יותר מיקצועיים על בדיקות שמיעה, אני ממליץ לך לפנות לפורום טיפול בשפה ובדיבור שבניהול קלינאית תיקשורת מוסמכת, ושם תוכל לשאול על בדיקות השמיעה. הקישור לפורום מצורף כאן. והעיקר- לא לפחד כלל! בהצלחה, ורק בריאות!

moran f

New member
אני לא הייתי מבטיחה דברים

כמו "טיפול שעשוי להציל את שמיעתך". לא תמיד זה אפשרי וחבל להטעות אנשים.

0ne Man

New member
נדמה לי שכל קשר

בין המלה "עשוי" ל"הבטחה" מקרי לחלוטין. אני חושב שבדיקת שמיעה יכולה ועשוייה אולי להוביל לטיפול שיציל את שמיעתו. לא ברור לי היכן "ההבטחה" שאת רואה כאן. או שמא את מציעה לו לוותר על הבדיקה?

moran f

New member
למה לקחת הכל לקיצוניות?

בוודאי ש"עשוי" זה סוג של הבטחה - זה אומר שיש סיכוי לשפר את המצב. במקרים מסוימים זה נכון ובאחרים לא, ואתה לא יודע מה המצב של השואל. כאדם שלא ממש מוסמך לקבוע אם יש או אין סיכוי לשפר משהו הייתי ממליצה לך לא להגיד דברים שכאלו (וכן, גם אני לא מוסמכת ולכן אני לא אומרת כאלו דברים). אבל איך מ"אל תגיד למישהו שיש סיכוי לשפר את מצבו הרפואי אם אתה לא יודע את זה" הגעת לזה שאני ממליצה לו לא לעשות את הבדיקה? ואגב, נראה לי שהוא בהחלט מתכוון ללכת לבדיקה, הוא פשוט רוצה פרטים עליה.

0ne Man

New member
פשוט, נראה לי שלשם שינוי,

את הפעם אינך מדייקת. כשאומרים "עשוי" הכוונה היא, ש"אולי" יש תקווה. אולי. בהחלט לא הבטחה. ואני בהחלט רוצה לתת לו את התקווה, שהבדיקה עשוייה לעזור לו. התקווה היא שמניעה את מחצית מהאנושות. אבל מכאן ולהגיד שטענתי שהבדיקה "מבטיחה" לו הצלה, רחוקה הדרך. בכך גם את נגררת לסוג מסויים של קיצוניות.

moran f

New member
אני יודעת מה זה "עשוי"

ואני רק אומרת שיש כן הרבה יותר מדי מקום לאי הבנה, כי אדם שמחפש תקווה (וכאן אני כבר מזמן לא מדברת על השואל המקורי כי אני לא מכירה אותו) עלול להתעלם מהמילה ולפרש את מה שכתבת לא נכון. אני אמרתי שאתה מבטיח שהבדיקה תיתן לו סיכוי, שעלול לא להיות לו. וכן, בדברים כאלה אני מאוד קיצונית כי אני לא מאמינה בלהשלות אנשים, במיוחד לא בנושאים רפואיים ובמיוחד לא ע"י אנשים חסרי הכשרה בתחום.

0ne Man

New member
איני חושב שהשליתי מישהו

ואת בהחלט קיצונית, אם את חושבת כך. אם היית רופאה, אני חושב שכל החולים שלך היו נוטשים אותך- בגלל שהיית מסרבת לטעת בהם תיקוות. כל חולה רוצה מעט תיקווה ועידוד, ואני חושב שזה מה שעשיתי.עודדתי. ואין בכך שום הבטחה או השלייה. ולBM11, שבטח מופתע מההתפתחות הזו של הדיון- אני שוב מציע לך לגשת ללא חשש לבדיקה. ייתכן שהבדיקה עשוייה לעזור לך, וייתכן שלא. אבל אף פעם לא מזיק לנסות. (איך זה עכשיו, מורן? מתאים לדרישות האיכות שלך...?)

moran f

New member
יש הבדל בין תקווה אמיתית ובין אשליה

אתה היית רוצה שישקרו לך ויגידו לך שאפשר לעשות משהו כשאי אפשר? עידוד זה משהו אחר לחלוטין.

צלף

New member
גם אם ימצאו לך ירידה בשמיעה....

ולא יהיה אפשר לרפא את זה (אם כי יתכן שכן יהיה אפשר). יש מספיק אמצעים להתמודד עם הירידה בשמיעה ממכשיר שמיעה מינוטארי ועד אבזרי עזר שיקלו עליך את החיים. הכול תלוי באיבחון...

למעלה