בדיקת תפתחות שנה וחצי

rosh1234

New member
בדיקת תפתחות שנה וחצי

בס"ד שלום רב, מה בודקים בבדיקת התפתחות של שנה וחצי ? אם הילד לאיודע חלק מהדברים ששאלו אותו מה קורה? תודה

בדיקת התפתחות

בתחום של התפתחות שפה ודיבור בודקים אילו מילים מכיר ואומר, האם מזהה את שמו ושמות בני משפחה, מכיר חפצים יומיומיים מתייחס להורים: מבקש, פונה, עונה, מקשיב.מה שחשוב זו ההתרשמות והתחושה שלך. הבודק רואה את הילד רק זמן קצר. אסנת סגל קלינאית תקשורת

rosh1234

New member
עוד שאלה קטנה כי אני בלחץ

בס"ד היינו אצל הרופאה שהכניסה אותנו לפאניקות לא קטנות. הגענו עם הילדבשעת הצהרים שעה שהוא ישן (וכן הערנו אותו מהשינה ללכת לבדיקה) היא התחילה לתת לו חרוזים שישחיל בחוט לא עשה, פאזל עם עיגולים מעץ דקים שישים על עמוד גם לא כל כך הצליח עוד פאזל עם כל הצורות לא ידע . הוא כמו שאני רואה אותו ילד מאוד פיקח וחכם יושב שעותעם ספרים ומזהה שם חיות ומלא חפצים, עושה פאזלים יותר קלים ממה שנתנה עיגולים רגילים וליצנים יודע לשים יודע לשים צורות בתוך החור המתאים, מצייר מעט, מפעיל מכשירים חשמלים,משחק בכדור וכו'. הוא מקשיב אומר כמה מילים ועושה לא עם הראש,מצביע לחפצים מזהה בני משפחה ומעט חברים. אנחנו קצת בלחץ היא רוצה לראות אותו שוב ביום שישי הקרוב מה היא יכולה להגיד הילד עד יום שישי לא בטוח ידע את הדברים שרוצה אתמול רצנו לקנות לו את הצעצועים היום ישבתי איתו וזה קצת קשה לו והוא מתייאש וחזר לספרים ואני שוב לאט לאט נותנת לו שינסה אין לי מושג אם ללכת שוב לבדיקה או לא ומה אפשר לעשות כדי לעזור לו ? זהילד ראשון שלנו אז הלחץ גואה...הוא ביום יום לא בגן אלא עם אימי כשאני עובדת... שבוע קסום

להשחיל חרוזים בגיל שנה וחצי?

נשמע לי מוזר מאד. גם להצליח פאזלים קלים זה בסדר גמור. משהו לא נשמע לי..

rosh1234

New member
מה לעשות ללכת שוב לבדיקה שתתן לו א

בס"ד או לא ללכת הרופאה די בטוחה בעצמה שהוא כן צריך לדעת את הדברים האלה ועד יום שישי אין סיכוי גם אם נשב איתו הרבה שיעשה הכל כמו שרוצה תודה

ענתPT

New member
בדיקה התפתחותית

לפעמים בבדיקה אם הילד מצליח מהמצופה לגילו "מאתגרים" אותו לדברים יותר מתקדמים ורואים כיצד מתמודד איתם- מתעניין- חוקר- אך מחזיק חפצים שונים? האם הרופאה מתמחה בהתפתחות הילד? האם את בטוחה שהסבירה את עצמה באופן ברור? מדוע פניתם לבדיקה התפתחותית מלכתחילה? אני הייתי הולכת שוב, מבררת בדיוק מה לדעתה הפעוט צריך להשיג, לפי איזה מבחן היא בדקה אותו, ובמידה ויש ספקות ללכת להתייעץ עם מרפאה בעיסוק- איבחון במכון להתפתחות הילד של הקופה או של משרד הבריאות- מה שיותר נוח לכם. אל תלחצו תיארת ילד פעלתן שחוקר ולומד וגם אם באמת (וזה לא ברור שכך) לא השיג עדיין את כל המיומנויות זה לא אומר דבר על יכולתיו.!

נאוה ר

New member
רוש 1234 שלום!

דבר ראשון כמו תמיד לנשום עמוק ולשתות כוס מיים אן שוקו
. בגיל שנה וחצי ילד צריך לדעת לאחוז חפצים קטנים, להכניס בדיד של ס"מ לתוך חור בקופסא (לא להשחיל דסקיות), לבנות מגדל של 3 קוביות בערך. לדפדף בספר. להצביע על תמונות בספר. גם פזל עיגולים לרוב כבר עושים. מה שמטריד בסיפור שלך הוא גם סוג המבחנים שהרופאה עשתה וגם זה שהיא הייתה מספיק מודאגת לבקש מכם לחזור לביקורת כלכך מהר. ואני תוהה אם היא ראתה משהו כל כך גרוע למה לא הפנתה אותכם לאבחון אצל מרפאה בעיסוק ואם ז לא כל כך גרוע למה היא רוצה לראות אותכם כל כך מהר. אולי היא התרשמה שהוא עייף ורצתה לראות איך הוא בשיאו?
בעוד מספר ימים תיפגשו איתה ונסו להבין למה באמת היא מתכוונת. אם את חוששת שתשכחי את השאלות תכיני אותן כתובות ולא להתבייש לשלוף את הפתק. אם לא תיהיי מרוצה מהתשובות תמיד ניתן לבקש דיעה שנייה של רופא אחר. בהצלחה ולא לדאוג ובטח ובטח שלא לאמן את הילד שלכם בהשחלת חרוזים או כל משימה אחרת....

rosh1234

New member
סוף טוב הכול טוב

בס"ד הרופאה נתנה לו שוב את הפאזל עם המצולעים הפעם בנה הכל וגם חרוזי םוקוביות אותם לא ידע אבל ספרנו לו איך הוא בבית ומה הוא עושה וזהו זה עבר בשלום לא לקחנו את התינוק על דעת עצמנו אלא פה טיפת חלב כל חצי שנה רוצים בדיקת התפתחות של הילד בלי סיבה מיוחדת. אמרה שיש לו גמישות יתר וזהו אמרה לטייל איתו הרבה שההליכה תהיה יותר יציבה.. נקווה לטוב תודה על העצות יום קסום

d i n o l e

New member
שמות בני משפחה שמובן של השם

הפרטי שלנו? או איפה אמא אבא סבא סבתא וכאלה? (כי לא נראה לי שהוא מכיר את השמות הפרטיים שלנו
בן שנה ושלושה חודשים - כי אף פעם לא אמרנו לו)

למעלה