בדיקת A1C

Dave1972

New member
בדיקת A1C

אני מעוניין לעשות שוב בדיקת דם כדי לראות איפה ה-A1C שלי עומד כרגע. בפעם האחרונה, לפני כחצי שנה הייתי על 8.1.
אני בטוח שירדתי יפה בשבועות האחרונים ושה-A1C ישתפר, אבל אני לא רוצה לבצע סתם את הבדיקה אם התקופה עבורה היא רלוונטית לא מתאימה לי.
אסביר. אני הייתי בטוח ש-A1C בודק 6 שבועות אחורה. משיחה עם אבא שלי (רופא בעצמו), הוא אמר שזה תופס חודשיים וחצי - שלושה אחורה. אמרתי לו שהוא טועה.
הבוקר נכנסתי לבדוק כאן, ומסתבר שהוא כנראה צודק. ואם זה אכן נכון, אעדיף לדחות את הבדיקה בעוד מספר שבועות, כדי לוודא שהערכים שלי היו נמוכים מספיק עבור כל תקופת הבדיקה.

שוב, אשמח לדעתכם.

Dave1972

New member

באסה. זה אומר שאני צריך לחכות עוד כמה שבועות...

tulkin

New member
כנראה לא ממוצע חשבוני

אבל נמצא בקורלציה גבוהה עם הממוצע הזה, ובעיקר, נמצא במחקרים כגורם שמנבא טוב יותר סיבוכים של סוכרת מאשר בדיקת הסוכר בצום.
הסיבה שזה לא ממוצע חשבוני היא כפולה:
א - ברמת המאקרו, היא תלויה בקצב ייצור כדוריות הדם וגילן, ולכן אצל אנשים שונים שונים התקופות מעט שונות, ובכל מקרה, כנראה שיש משקל רב יותר לזמנים הסמוכים יותר לבדיקה מאשר לזמנים רחוקים יותר. במלים אחרות, מדובר כנראה בממוצע משוקלל של שלושת החודשים האחרונים, כשהמשקולות הן מוטות מעט לטובת הזמן האחרון, וקיימת שונות בין האנשים.
ב - ברמת המיקרו - קצב ותזמון ה"סיכרור" של ההמוגלובין לא קבוע. למשל, פיקים קצרים של סוכר גבוה לא משפיעים על ההמוגלובין באותו אופן שבו רמות יציבות לאורך זמן של סוכר (גבוהות או נמוכות) משפיעות. כך יכולים להיווצר באופן תיאורטי מצבים בהם הממוצע החשבוני זהה, אך רמת הסיכרור תהיה שונה. כך למשל, נדמה לי שנתקלתי בטענות לפיהן רמת הסוכר בלילה משפיעה יותר על הA1C מאשר רמת הסוכר ביום.
אני מודה שלא מצאתי מחקרים מקיפים ואמינים שבודקים טענות מהסוג הנ"ל, אלא רק מחקרים שמתקפים את הקורלציה בין A1C לבין רמת סוכר ובינה לבין גורמי סיכון וסיבוך שונים.
בכל מקרה, כנראה שלא מדובר בממוצע חשבוני פשוט. אבל כן מדובר על תקופת השפעה של כ3 חודשים (ראיתי מקומות שטענו שחודשיים, וראיתי מקומות שטענו שזה 4 חודשים - כך שזה בערך הטווח)
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
במקומך הייתי הולך לבדוק :)

רק כדי לספק את הסקרנות. מה כבר יכול להיות? תמיד אפשר עוד חודש לעשות עוד בדיקה. ובכלל, נדמה לי שכדאי לעשות כל 3 חודשים אחת, ולא כל חצי שנה (אמר טולקין שכבר 8 חודשים לא עשה בדיקה)
&nbsp

FashionKitty

New member
יש שנים שיצא לי רק בדיקה

אחת במהלך כל השנה...
מה אגיד.
&nbsp
נכון לעכשיו אני עושה בדיקה כל חודשיים. קצת פחות. מרגישה יותר בטוח ככה. ומה אכפת לי. זה נותן אינדיקציה לירידה ברמות הסוכר ובשבילי זה פסיכולוגי כשאני כל הזמן "עומדת לעשות בדיקת דם"....

אבו זקן

New member
התשובה מגיעה מהכיוון הפסיכולוגי

למרות שאתה כבר יודע שמדובר בממוצע של כשלושה חודשים, תשובה גבוהה עלולה לגרום לך להרגיש דכדוך ולהכנס למחשבות הרסניות מהסוג "ממילא זה לא עוזר, בלה בלה בלה..." או, לחילופין להעלות את המוטיבציה בנוסח "ירידה כזאת קטנה? אני אראה לסוכרת הזאת מי בעל הבית כאן!" שמלווה בריצה של 10 ק"מ או משהו. רק אתה יודע איך ארוע כזה ישפיע עליך ספציפית.
&nbsp
(אני? אני מחכה בסבלנות 6 חודשים. ממילא הרופא שלי לא מסכים להפנות אותי לבדיקה לפני כן
)

תומרונתם

New member
מנהל
אין סיבה לחכות

השינוי שלך הוא מעל לשלושה חודשים, וכמו שטולקין כתב יש משקל גבוה יותר לתקופה האחרונה.
&nbsp
צריך לזכור שהבדיקה הזו היא לא מבחן שכביכול "עברת" או "נכשלת" או "הצלחת הצלחה מסחררת". זה מספר שילווה אותך כסוכרתי מעכשיו והלאה, וצריך להתייחס אליו בתור מכוון, ולא בתור פטיש.

Dave1972

New member
למה מעל שלושה חודשים?

שאלתי את השאלה הזו לאחר שמצאתי קובץ על הדסקטופ שלי בו תיעדתי את מה שאני אוכל (אז עדיין היו שם פסטה לארוחת צהריים ולחמניות קלועות לארוחת בוקר) ואת רמות הסוכר אליהן הגעתי (170 פלוס). התאריך של התיעוד התחיל כמדומני באמצע אוקטובר. אולי אפילו סוף אוקטובר. מה שאומר שאני חודשיים בשינוי הזה. וההתחלה, כמו שאת מבינה, לא ממש ברת השוואה להיום.

תומרונתם

New member
מנהל
וואלה נכון

משום מה זכרתי תחילת אוקטובר, או יותר נכון "אחרי החגים". השנה החגים היו מאוחרים קצת...

Dave1972

New member
עכשיו זה מדעי

חיפשתי אחר שם המשתמש שלי בפורום והלכתי אחורה.
מצאתי שהייתי כאן בקצרה ביוני, כנראה שלא הצלחתי להתמיד בגלל שהיינו בתהליך של לקיחת משכנתא ומעבר דירה. כל הסיפור הזה מלחיץ ומצריך הרבה תעצומות נפש.
חזרתי לכאן ב-30 לאוקטובר (או שזה היה 29? לא משנה...). בקיצור בול חודשיים.

למעלה