בדיקת anti ds dna

lit12

New member
בדיקת anti ds dna

שלום,

אני אובחנתי כחולת לופוס בעקבות דלקת פרקים+בדיקות דם (anti ds dna של 60-70)
לקחתי פלקווניל שלושה חודשים וכעת בבדיקה חוזרת נראה שהדלקת נעלמה אך תוצאת ה anti ds dna עדיין גבוהה (בסביבות 50).
האם אתן יודעות אם התוצאות של הבדיקה הזו יהיו אי פעם נורמליות או שתמיד הן יהיו מחוץ לטווח ? התרופה אמורה לעזור להוריד אותה לטווח ? האם זו אינדקציה למצב המחלה (לפני התפרצות וכ'ו) ?

רק רציתי לומר ששמחתי לגלות את הפורום ואין ספק שהוא עוזר בהתמודדות עם החששות :)

לילה טוב,
ליטל

ל3

New member
ברוכה הבאה ליטל

שמחה שמצאת את הפורום הזה ומקווה שהוא אכן יהיה לך לעזר. את מוזמנת כמובן להישאר ולהמשיך לכתוב לשתף ולהתלבט ביחד.
לגבי הבדיקה, מדד האנטי דנא בדרך כלל משקף את פעילות המחלה- משמע שכשהוא שלילי אפשר להגיד שהמחלה ברמסייה ( כמובן בהנחה שהאדם מרגיש טוב ושאר הבדיקות בשיפור) וההפך הוא הנכון כשהערך גבוה. מכיוון שציינת ערך מעט גבוה יותר מלפני 3 חודשים אז לפחות על פניו לא נראה שיש החמרה. אבל שוב, לא נוהגים לייחס למצב המחלה אם היא ברמסייה או לא רק את בדיקת האנטי דנא. זה מכלול של מספר בדיקות, בדיקות עזר , מה שהחולה מדווח ובדיקה פיזקלית.
הייתי חוזרת לראומטולוג ושואלת אותו אם יש אכן קורולציה בין שיפור במצב הגופני לירידה בערך האנטי דנא. יתכן והתשובה תהיה שאצל אנשים מסוימים המספר נותר קבוע וזה לא משקף מאומה. מסקרן מה תהיה התשובה. אשמח אם תעדכני
ובכלל אם תרצי כמובן,תוכלי לספר קצת על עצמך....

lit12

New member
היי

היי,

תודה רבה על המידע.
אני בהחלט מתכננת ללכת לראומטולוג בקרוב (יחסית- מסתבר שזה לוקח זמן לקבוע תור לראומטלוג :)) ולשאול אותו על העניין ואז אשמח לעדכן..

אני לא ממש יודעת מה לספר :) אני בת 31, בריאה מאוד בדר"כ ופתאום היה לי התקף של דלקת פרקים.
עדיין קצת בהלם מכל העניין, בעיקר מהעובדה שזהו מצב כרוני ושצריך לקחת תרופה כל יום.
מצד שני מקווה שזה ישאר במצב קל יחסית (חוץ מהדלקת פרקים לא היו לי תופעות נוספות)..

שיהיה ערב נעים :)

למעלה