בדיקת B12 במסגרת פרטית

בדיקת B12 במסגרת פרטית

למישהו יש מושג כמה פחות או יותר עשויה לעלות בדיקת B12 במסגרת פרטית? אני חושבת על כך, מכיוון שבחודשים האחרונים אני לוקחת תוסף מסוג אחר ממה שלקחתי בשנים האחרונות (לוקחת כעת את המתילקובלמין של אקוסאפ) ובקופה יתאפשר לי לעשות את הבדיקה רק בעוד כ-10 חודשים.. (מכבי..) ופשוט רוצה לוודא שהתוסף החדש אכן נספג טוב.

ladybug6

New member
אני לא הייתי הולכת לשלם

אלא הולכת להחליף רופאה/קופ"ח...
אני מעולם לא נתקלתי בסירוב לבדיקות דם, גם כאלו שעשיתי לא הרבה לפני כן.
את תמיד יכולה להגיד שאת מרגישה לא טוב ולכן רוצה לבדוק את זה, או מתכננת הריון או משהו.. או שינית תזונה ורוצה לראות שהכל בסדר. לא יודעת. זה די חוצפה שמסרבים לעשות לך בדיקות דם לבקשתך (כל עוד הבקשה לגיטימית ולא מופרכת).
מצד שני, אני אישית הייתי ממשיכה לקחת את הויטמין, עושה בדיקה עוד 10 חודשים ואם הייתי רואה ירידה בויטמין הייתי חוזרת לסוג הקודם.. אלא אם מצב הויטמין כרגע לא היה גבוה ואז זה אמור להיות יותר מלגיטימי לעשות בדיקה שוב בזמן קצר.
לי אגב בודקים b12 בכל בדיקות דם שאני עושה, אפילו בלי שאני מבקשת.. (אולי זה כי היתה לי היסטוריה שהויטמין היה נמוך מאוד, לא יודעת)

לא הכל תלוי ברופא

יש לי רופא משפחה מקסים שאני לא אחליף אותו באף רופא אחר וזאת גם הסיבה שאני לא אעבור קופת חולים למרות שהעניין עם ה-B12 זאת הבעיה הקטנה עם הקופה הזאת. זה דבר ידוע וזה לא רק אצלי שבמכבי נותנים לבדוק B12 רק פעם בשנתיים כמו שזה ידוע שהם עושים הכל כדי למנוע ממטופלים עוד זכויות בסיסיות ומהצד השני לסחוט עוד ועוד כסף.
הרופא הוא רק "בורג קטן" במערכת, הוא לא יכול להחליט בשביל הקופה כך שגם אם הוא חושב שצריך לעשות את הבדיקה הקופה לא תיתן. ככה זה כשמכבי מתנהגת כאילו היא ממש רוצה להיפטר מהמטופלים שלה. ושוב, אני מתבטאת ככה לא רק בגלל הבעיה הספציפית הזאת שהיא באמת קטנה יחסית..
בכל אופן כנראה שאקח את המתיל בתדירות גבוהה יותר וכשיגיע הזמן אבדוק את ה-B12.
למרות שיש לי בטן מלאה על הקופה, בכל זאת חבל לי לעזוב את רופא המשפחה שלי.

ella100

New member
ממליצה לך לבקש מהרופא שלך להכין לך הפניה

ולראות מה קורה.

להפתעתי הרבה,פעם אחרונה שהמחשב הוציא בלי בעיות
הפניה לבדיקת B12 אחרי חצי שנה מהקודמת.

הופתעתי מאד,אבל היתה לי ביד הפניה .אז אולי בגלל תלונות רבות
וקיטורים,שונו נהלים.

אם הבדיקה הקודמת שלך לא הייתה תקינה

אז זה הגיוני. אם הבדיקה תקינה, בפעם הבאה אפשר לבדוק רק אחרי שנתיים. אפילו טכנית הרופא לא יצליח להוציא הפניה גם אם הוא ירצה.

ella100

New member
הבדיקה הקודמת היתה תקינה.אני עושה בדיקת דם

פלוס/מינוס (יותר פלוס),כל חצי שנה.
תוך כדי שהרופא בוחר את הB12 ואני אומרת "זה לא יתן"-
המחשב כן "נתן".

אז מה איכפת לך לנסות?

הם משנים דברים ,בלי ליידע גם את הרופאים.
למשל,פעם בדיקת אבץ היתה בפאנל הבדיקות,מהפעם האחרונה שבדקתי ורציתי בדיקה,כי היתה לי נשירה איומה-הראו לי מכל הכיוונים
שהבדיקה קיימת רק למי שעובד עם אזבסט.אז לי לא הגיע,אפילו שקודם היתה לכולם.

smady by

New member
אני עושה כל חצי שנה-שנה

בכללית, ואף פעם לא עשה לי בעיות (רק פעמיים היה לי מתחת לנורמה)

usi1

New member
אותו דבר כמוך....

גם ביקשתי בדיקה של B12 ולא נתנו לי , לא ידעתי שזה מדיניות. לפני כמה שנים היה לי תוצאה תקינה מאז לא בדקו . וביקשתי כמה פעמים .
אני לוקחת את אותו תוסף בדיוק שאת לוקחת, כל יום, אחרי א. צהריים מתחת ללשון וצריך להשאיר את זה 10 שניות .
על פניו בגלל שהייתי בחוסר קליני , בגלל הקופה, שלא בדקו , לא ידעתי את זה, אבל הגוף שלי היה כבר " מפורק " עם פצעים בידיים, הייתי על סף עילפון תמידי , ולא העליתי בדעתי שזה חוסר של B12
וזה עם הכדורי מציצה מתחת ללשון .....
כשבועיים לתוך התוסף הפצעים עברו , הנשירה התמעטה עכשיו בקושי נושר לי , ואני מרגישה יותר טוב . אז כן, זה עובד , וזה עובד מעולה .
לגוף לוקח את הזמן שלו להחלים מכזה מצב .
בגלל שזה נספג מתחת ללשון ולא במערכת העיכול זה מתאים גם לאנשים שסובלים ממחלות מעיים ובעיות ספיגה .
לפי מה שהבנתי הבעיה בבדיקה של הקופה שהם לא בודקים כמו שצריך והערכים לא משקפים את המצב האמיתי של ה B12 בגוף . כך שכך או כך הבדיקה לא תעזור לך .

יש בתל השומר מעבדה שבודקת פרטי אם תמצאי אותם ותבררי כמה זה עולה אשמח מאוד לדעת גם , אם את מוכנה לשתף כאן .

תודה

אני לוקחת את התוסף הזה כי הרופא שלי ממליץ עליו אבל מה שגרם לי לחשוב על כך היה כאשר במנגל הטבעוני שהיה ביום העצמאות, יצא לי לפגוש בחור שהוא טבעוני שנתיים, לוקח את אותו תוסף פעמיים ביום ועדיין חסר לו B12. זה מה שגרם לי לתהות האם התוסף הזה באמת כל כך טוב.
וממה שאת אומרת, נראה אפילו עוד יותר שהכי טוב פשוט לבדוק כי כנראה שעל כל אדם זה משפיע אחרת.
הבעיה כאמור שהקופה לא נותנת (מעבר לזה שהיא לא נותנת עוד דברים בסיסיים שקופות אחרות כן נותנות. יותר חשוב לקופה כנראה להשקיע כספים בפרסומות ענק מאשר בבדיקות או טיפולים חיוניים..)

usi1

New member
בוודאות לא לוקחים את זה פעמיים ביום

זה מינון גבוה מאוד ולא נשמע לי בסדר.
באמת מרגיז לגבי הבדיקות , זה לא בסדר. ואין למי להתלונן .
בגללם הגעתי לחוסר קליני שאפילו לא טרחו לבדוק והתלוננתי הרבה על הרבה בעיות , בינתיים הנזק כבר נגרם . אני בתהליך מאוד איטי של התאוששות .

למעלה