בדיקת ca-125

חגית2001

New member
בדיקת ca-125

ניתן לבצע אותה תחת דיכוי הלוקרין? (אני תחתיו 7 ש')
היום עשיתי-ויצא לי תוצאה 13
השאלה-

אם באמת ניתן לעשות ואם כן-אז ז"א שאין לי נגעי אנדו'?
למרות שהכאבים לגמריי שכחו תחת דיכוי הלוקרין (רק נשאר מעט-בזמן יחסים)

ועקב דיכוי הלוקרין הגעתי למסקנה שהכאבים הקבועיים שיש לי באגן שלא הבנתי למה הם לא חולפים יחד עם יתר התסמינים האחרים של האנדו')
והם כתוצאה מפריצת דיסק שהתפרץ שוב. כאב המקרין לי לרגל.

פז08

New member
מממממ מוכר

אצלי כאבי הגב שמקרינים לרגל הם כתוצאה מבלט דיסק ו/או ספזם של רצפת האגן....... לגבי הבדיקה תחת דיכוי אין לי מושג. יודעת לומר שבשינויים הורמונליים כמו ווסת או ביוץ לא מקובל לבדוק. בדיכוי? באמת שלא יודעת....

חגית2001

New member
איך זהית שמדובר-

בפריצת דיסק? ולא בכאבי אגן שנובעים מאנדו'?
איך טיפלת בזה?

מרגישה כמו קשישה עם כל המכאובים האלה!...
שאלתי את הרופאה אם זה קשור לגב- כאבים שיש לי צריבה ותכיפות במתן שתן.
אז על הדרך שלחה אותי לבדיקת סטיק ונמצא (דם וחלבון) ושוב דלקת.

ממש התפדחתי...אני בסה"כ בת25!

פז08

New member
הי חגית.....

תראי, פעם ראשונה שזה קרה לא חשבתי בכלל על אנדו...... והכאב היה כל כך חזק ועוצמתי עד שהגעתי למיון אורטופדי. הם אמרו שזה קרוב לוודאי מבלט דיסק. דווקא סיפרתי אז לדר שינמן והוא שאל אותי באיזה צד והסביר שאם זה היה ברגל שניה אז אפשר היה לחשוב שאולי מדובר באנדו.....
פעם שניה שזה קרה זה היה כאב קל יותר ברגל שניה. אבל זה היה אחרי שכבר הוציאו לי את המוקד המשמעותי של האנדו. בכל מקרה לזכותו של האורטופד שבדק אותי הפעם יאמר שהוא שלח אותי לגניקולוד לוודא שזה לא האנדו שלי......
ואז נבדקתי אצל דר בארגבל שהסביר לי שזו תופעה דומה לכאב של בלט דיסק אבל קרוב לוודאי שזה מרצפת האגן שלי........
מצטערת לשמוע שאת כל כך סובלת

חגית2001

New member
מצד שני-

אני תחת דיכוי...אז קשה לי להאמין שזה ממוקד כלשהו.-למרות שבביקור האחרון עלה חדש למוקד רקטו-ווגינלי.
המזכירה-אשתו של ד"ר סוריאנו אמרה לי לבוא אליו לבדיקה...-מתלבטת אם יש טעם.

באמת שזה מבאס!

aa02

New member
הי

אני תחת דיכוי (דקפפטיל) כבר 4 חודשים ושלחו אותי לבצע בדיקת CA-125. זו היתה הפעם הראשונה מזה הרבה מאוד שנים שהתוצאה היתה נורמאלית (מתחת ל - 35).
התשובה שאני קיבלתי היתה שלא אומר שאין נגעי אנדו׳ אלא שהמחלה פחות פעילה ושאכן מתאים להשפעת הדקפפטיל. לי יש גם אדנומיוזיס כך שסביר להניח לא נעלם.

חגית2001

New member
גם לי יש אדנמיויזס

בנוסף לאנדו'...ככה שג"כ סביר שאצלי הוא לא נעלם...

liats80

New member
זה סמן מאוד לא ספציפי

ובגדול הוא לא אומר הרבה.
לי תמיד הוא יוצא תקין גם כיום אחרי עשו ניתוח והוציאו נגעים הוא היה תקין...
משתמשים בו יותר להשוואה - עולה יורד, ופחות כערך אבסולוטי.

למעלה