בדיקת CT - PET

אספיס1

New member
בדיקת CT - PET

האם מישהו יכול לתת מעט אינפורמציה על הבדיקה? תודה מראש.

פי3ית

New member
כן.. אני מכירה תבדיקה הזו.

CT-PET זאת בדיקה שסורקת את כל הגוף (לא כולל ראש) הבדיקה הזו נותת פירוט הכי מדויק של כל האיברים בגוף (לא כולל עצמות) זו בדיקה שיכולה לגלות גרורות אם הם קיימים בגוף. הבדיקה וכל ההמתנה מסביב, לוקחת זמן של 4-5 שעות בערך לפני הבדיקה מזריקים חומר מסויים, מכינים את הגוף לבדיקה וממתינים שעה בערך, אחרי שעה נכנסים לחדר חשוך ומבודד ושוב מזריקים לגוף חומר כמו יוד. בזמן הזה הנבדק נימצא בחדר לבדו, אסור למלווה להיות בקרבת מקום אסור לחולה לדבר במשך שעה וחצי עד שעתיים, ולהשתדל לא לזוז לא להזיז תגוף או את הראש ולהיות בעיניים עצומות. בגמר התהליך הזה, החולה מועבר לחדר רנטגן מיוחד ושם עורכים את הצילומים. קבלת תשובות בערך שבוע ימים ואת הדיאגנוזה מקבלים בדפים (כמו צילומי צבע) ממש רואים את האיזורים הנגועים (אם יש כאלה) בעיקרון זו בדיקה מאוד מעמיקה והאבחנה שלה מאוד מדוייקת. סל הבריאות לא ממהר לאשר בדיקה כזו בגלל המחיר היקר (4.390 ש"ח) זו העלות אבל בעיקרון זו בדיקה שמאושרת במשרד הבריאות. נידמה לי שיש רק שלוש בתי חולים שיש להם ת'מיכשור לבדיקה הזו אני יודעת על בית חולים רמבם מח' איזוטופים, (קרן מחקרים) מקווה שעזרתי קצת בהצלחה

ornusha

New member
אני עברתי

את הבדיקה הזאת. זאת בדיקה שבה מזריקים לגוף חומר רדיואקטיבי ומצלמים את הגוף. בצילומים עצמם משווים בין ה-CT לבין מה שנקלט בPET. זוהי בדיקה בעיקר לדעת אם נקודות מסוימות שנצפו הם גידולים או סתם צלקות... מקווה שעזרתי גם

פי3ית

New member
ornusha !

האם צריך לעבור בדיקה כזו גם אחרי ניתוח וטיפולים? בכדי לדעת אם הגוף נקי מהמחלה?

ornusha

New member
פי3ית!

כתבתי לך מקודם תשובה וכנראה זה נשלח באישי, זאת לא הייתה הכוונה... בקיצור, אני עשיתי את הבדיקה בסיום הטיפולים כדי לדעת אם נקודה מסוימת שנראתה בCT היא צלקת או גידול. חוץ מזה בסוג שהיה לי הבדיקה הזאת היא גם המעקבים להמשך...

sharona2003

New member
PET SCAN

שלום לך ! אני עברתי את הבדיקה לפני שנתיים במחלקה הגרעינית של איכילוב. החומר שמוזרק הוא גלוקוז רדיאקטיבי ולכן יש את האיסור לדבר, כיוון שמיתרי הקול הם זללני סוכר ואם מדברים האזור היחידי שיצבע יהיה הם. לי עשו את הבדיקה לבדוק עם רקמה מסויימת היא צלקת או רקמה חיה. אם יש לך עוד שאלות - אני פה.

OHAVA

New member
pet-ct

הבדיקה מדוייקת בכ-30% יותר מבדיקת ct רגילה לפני הבדיקה מוזרק חומר רדיואקטיבי אל הגוף ולחר מכן יש להמתין שעה שלמה ללא תזוזה בחדר בידוד. לאחר כשעה עוברים אל חדר הבדיקה ושוכבים על מיטת המכשיר "שנוסעת" אל תוך "מנהרת" הבדיקה. בזמן הבדיקה הגוף קשור אל המיטה במספר נקודות ולא מתאפשרת שום תזוזה. אורך הבדיקה 40 דקות ולא מורגש כלום בזמן הבדיקה או הזרקת החומר. הבדיקה מדוייקת ביותר ומקדמת ביותר כעת בעולם קיימים מספר מכשירים ונידמה לי שבארץ ישנם 2 בלבד. תשובות מתקבלות לאחר כשבוע. בהצלחה וברכת בריאות ואושר ohava

קוסטיקה

New member
איך מכניסים לינק? כמו לדוגמא עבור:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=284&msgid=9256458 מענין אם יצליח לי?

למעלה