בדיקת ENG

yafa1111

New member
בדיקת ENG

למנהלי הפורום שלום רב!!! אני סטודנטית לרפואה שנה 6 וכותבת עבודה מקיפה בנושא פגיעה וסטיבולרית והשלכותיה לצורך המחקר הייתי מעוניינת לדעת האם בדיקת ה ENG אכן אמינה כמו שמציגים אותה- האם בידי המטופל קיימת אפשרות להשפיע על תוצאות הבדיקה (במודע או שלא במודע). מודה מראש על כל התשובות בברכה יפה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום יפה

היי יפה, כמי שעברה פעמיים בדיקת ENG אני יכולה לומר לך שהבדיקה לא אמינה. במקרה הפרטי שלי לא ניתן לפענח את תוצאות שתי הבדיקות שעשיתי. הן יצאו לא ברורות. מעבר לכך שזה גורם סבל לחולה והוא מסתחרר. חולים רבים חוששים לבצע את הבדיקה הזאת. הבדיקה ניתנת לחולים הבוסלים מוורטיגו, סחרחורת ומחלת מנייר. בהצלחה בעבודה. זהבה שחם מנהלת הפורום

zs1957

New member
בדיקת ENG

בדיקת ENG מרתיעה חולי סחרחורת מחשש לסחרור יתר. כמי שעברה את הבדיקה הזאת פעמיים יש סחרחורת קלה . הסחרחורת בהתקף הרבה יותר קשה. הבדיקה חשובה לאיבחון בקרב חולים הסובלים מסחרחורת ואובדן שיווי משקל. אם הרופא המטפל שלח אותך לבדיקה לכי לעשות אותה ואל תחששי. בהצלחה!!!! זהבה שחם

רמן

New member
ENG

עברתי את הבדיקה פעמים ואכן הפעם הראשונה הייתה מאד לא נעימה כי לא הכינו אותילמה שעומד לקרות והופתעתי מעוצמת התגובה של הסחרחורת אבל! בפעם השניה ידעתי שעלי לחכות לסחרחורת חזקה שחולפת תוך מספר דקות וגם מראש החזקתי חזק בצידי המיטה דבר שעזר לי לעבור את הבדיקה בצורה הרבה יותר קלה בהצלחה

yafa1111

New member
אני חושבת שלא הבנתם את השאלה שלי:

אנסח מחדש בתקווה שיעזור.... אינני מטופלת אלא סטודנטית לרפואה, לא נשלח ואינני עתידה להשלח לבדיקה זו או לבדיקות דומות. השאלה היא האם המטופל יכול "לעבוד על המערכת" ולקבל תוצאות שאינן אמיתיות- ז"א האם אדם שאיננו סובל מסחרחורות יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה כך שיתקבל היא רמת הסחרחורות שלו גבוהה עד מסוכנת? האם ע"י ריצוד עיניים/ תנודות גוף רצוניות / כל דרך אחרת אדם יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה אם יחפוץ בכך. אודה לכם על תשובות מפורטות ודוגמאות בברכה יפה ח.

zs1957

New member
בדיקת ENG תשובה ליפה

שלום רב יפה, אדם שאינו סובל מסחרחורת , או מוורטיגו , או ממנייר לא יסתחרר מהבדיקה הזאת. כלומר אם קיחו אדם בריא ויעשו לו את הבדיקה הוא לא יסתחרר וכן תוצאוטת הבדיקה שלו יהיו תקינות. אבל אדם הסובל מסחרחורת, מוורטיגו וממחלת מנייר בהחט יסתחרר בבדיקתENG . לפעמים גם לא ניתן לפענח במדויק את בדיקת ה-ENG כמו שקרה לי. עשו לי פעמיים את הבדיקה ולא ניתן לפענח אותה. אני מקווה שעזרתי ולו במעט. שיהיה לך בהצלחה בלימודי הרפואה. זהבה שחם

aviviis

New member
סחרחורת בבדיקת ENG

זהבה שלום האם את בטוחה שאדם שאינו סובל מסחרחורות , ורטיגו , מנייר שעושה את בדיקת ENG לא ירגיש סיחרור בבדיקה ? נראה לי מוזר !

חגיגית7

New member
סחרחורת

היתה לי סחרחורת בשבוע שעבר והיום שוב, האם זה אומר שיש לי וורטיגו? האם זה משהו שצריך לבדוק. האם יש סוגים של סחרחורת? האם זה משנה כמה זמן היא נמשכת? (באותו רגע..)

תשובה ליפה

יפה שלום, ראשית, ברכות על כך שאת עורכת עבודת מחקר מקיפה בנושא פגיעה וסטיבולרית והשלכותיה. אכן הגיע הזמן שהממסד הרפואי יחקור גם בעיות אלה. שנית, אינני מבינה את נקודת המוצא שלך. מדוע לצאת מנקודת הנחה שמטופל ירצה "לעבוד על המערכת" ולקבל תוצאות שאינן אמיתיות? האם המחקר נעשה רק על מנת למנוע "זיופים " בתוצאות? סליחה, אבל אותי זה קצת מקומם. כסובלת מבעיות ווסטיבולריות לא פתורות במשך 8 שנים, אני מכירה על בשרי את המצב ההפוך. עברתי פעמיים בדיקות ENG. בשתי הפעמים הרגשתי מאוד מסוחררת, וגם נרשם בתוצאות שיש בעיה. אך בכל פעם שרופא הסתכל על תוצאות בדיקות, הוא הנהן קלות בראשו ואמר, כן יש פה בעיה, אך אין פתרון. הייתי בטיפול ובהתייעצות אצל רופאים מומחים שונים לאורך השנים, ולא נמצא פתרון לבעייתי, וראי גם את ההתכתבות שלי עם דר' אורון כאן בפורום. כך שאני לא אוכל לענות לך אם אפשר "לעבוד על המערכת". אצלי, לצערי, זה הדבר האמיתי. לדעתי המחקר שלך צריך להתמקד באיך לפתור את הבעיות, ולא איך לתפוס את הזיפנים. אני תקווה שזה אכן הנושא העיקרי בעבודת המחקר, ושהשאלה הזו לגבי הזיוף הוא רק חלק משני. הערה שלישית, כדאי שתהיי רגישה יותר לקהל אליו את מפנה את שאלותיך, ולדרך בה את מתנסחת. בפורום הזה מבקרים בעיקר אנשים הסובלים מבעיות ויסטיבולריות, ושלא מצאו פתרון לבעיותיהם בממסד הרפואי, ועל כן פונים לאתר אינטרנט. אולי גם מסיבה שלא קיבלת מבול של תשובות. לא הפנת את השאלה לאנשים הנכונים. אולי צריך למצוא אתר אינטרנט של "זיפני תוצאות בדיקות רפואיות". השאלה שלך, כפי שבוודאי הבנת, די פגעה בי. ולמרות זאת, אשמח להתראיין ולתרום למחקרך מנסיוני במאבק הווסטיבולרי הכמעט יומי יומי שלי.

miryam3

New member
תגובה

אנימעברתי את הבדיקה ולמרות שאינני חשה סחרחורות בד"כ חשתי סחרחורת לקראת סוף הבדיקה אך מדובר בזמן קצר ומיד אח"כ עברה הסחרחורת לחלוטין. אין ממה לפחד

איילה27

New member
ליפה

אני עשיתי את הבדיקה הזו כ4 פעמים ןלא נראה לי אפשר לעבוד על המערכת בבדיקה כזאת סבלתי מסחרחורות איומות במשך כחודשיים רצופים למזלי קיבלתי טיפול בעקבות תוצאות הENG הזרקה לאוזן ומאז אני מרגישה מצוין חזרתי לחיות חיים נורמלים אשמח לענות לך על שאלות

קרן בא

New member
הזרקה לאוזן?

הי איילה אשמח לדעת מה היו תוצאות הבדיקה שלך ומה הייתה האבחנה עפ"י הבדיקה, מהו הטיפול שקיבלת ? תודה

madona60

New member
הזרקות בעקבותENG

שלום הזרקות מבצעים ר למי שסובל מבעיה חמורה בעצב שיווי המשקל אדם שיש לו בעיהו בבדיקה הזו לא מקבל סחרחורת .לפי הבנתי אדם רגיל אם מזריקים לו מיים לאוזן חייב לסתחרר .מי שיש לו בעיה לא מסתחרר. ההזרקות ניתנות רק במיקרים חריפים ובהתיעצות של כמה רופאים אני לא לוקחת תרופות למעט חומר משתן חצי כדור ביום אני עדיין במעקב אשמח לעזור

שששג

New member
גם אני עשיתי eng

ולא קיבלתי סחרחורת ותוצאות הבדיקה היו שאין לי בעיה

zs1957

New member
את סובלת עדיין מסחרחורת

כלומר שהבעיה קיימת. ENG הא לא בדיקה אמינה כל כך. אצלי לא ניתן לפענח אותה למרות שעשיתי פעמיים. דווקא אני קבלתי סחרחורת ב-ENG אבל לא יותר חזקה מהסחרחורת הרגילה שהיתה לי בעת התקף. אני מקווה שאת מטופלת ומרגישה יותר טוב. כל טוב, זהבה שחם

למעלה