תשובה ליפה
יפה שלום, ראשית, ברכות על כך שאת עורכת עבודת מחקר מקיפה בנושא פגיעה וסטיבולרית והשלכותיה. אכן הגיע הזמן שהממסד הרפואי יחקור גם בעיות אלה. שנית, אינני מבינה את נקודת המוצא שלך. מדוע לצאת מנקודת הנחה שמטופל ירצה "לעבוד על המערכת" ולקבל תוצאות שאינן אמיתיות? האם המחקר נעשה רק על מנת למנוע "זיופים " בתוצאות? סליחה, אבל אותי זה קצת מקומם. כסובלת מבעיות ווסטיבולריות לא פתורות במשך 8 שנים, אני מכירה על בשרי את המצב ההפוך. עברתי פעמיים בדיקות ENG. בשתי הפעמים הרגשתי מאוד מסוחררת, וגם נרשם בתוצאות שיש בעיה. אך בכל פעם שרופא הסתכל על תוצאות בדיקות, הוא הנהן קלות בראשו ואמר, כן יש פה בעיה, אך אין פתרון. הייתי בטיפול ובהתייעצות אצל רופאים מומחים שונים לאורך השנים, ולא נמצא פתרון לבעייתי, וראי גם את ההתכתבות שלי עם דר' אורון כאן בפורום. כך שאני לא אוכל לענות לך אם אפשר "לעבוד על המערכת". אצלי, לצערי, זה הדבר האמיתי. לדעתי המחקר שלך צריך להתמקד באיך לפתור את הבעיות, ולא איך לתפוס את הזיפנים. אני תקווה שזה אכן הנושא העיקרי בעבודת המחקר, ושהשאלה הזו לגבי הזיוף הוא רק חלק משני. הערה שלישית, כדאי שתהיי רגישה יותר לקהל אליו את מפנה את שאלותיך, ולדרך בה את מתנסחת. בפורום הזה מבקרים בעיקר אנשים הסובלים מבעיות ויסטיבולריות, ושלא מצאו פתרון לבעיותיהם בממסד הרפואי, ועל כן פונים לאתר אינטרנט. אולי גם מסיבה שלא קיבלת מבול של תשובות. לא הפנת את השאלה לאנשים הנכונים. אולי צריך למצוא אתר אינטרנט של "זיפני תוצאות בדיקות רפואיות". השאלה שלך, כפי שבוודאי הבנת, די פגעה בי. ולמרות זאת, אשמח להתראיין ולתרום למחקרך מנסיוני במאבק הווסטיבולרי הכמעט יומי יומי שלי.