בדיקת FSH מה זה אומר?

בדיקת FSH מה זה אומר?

היום הייתי אצל הרופא לקראת התחלת טיפול נוסף, והוא ביקש שאעשה בדיקת דם ל fsh. הוא דיבר על רזרבה שחלתית ועוד...
מה בעצם בודקים?
מה שקורה היא שהגוף שלי שהגיב טוב להורמונים (כולל הריון ולידה לפני שנתיים), כבר לא מגיב טוב ואפילו התחלתי סבב הורמונים והפסקתי אחרי חודש ללא שאיבה כי לא היו כמעט ביציות...
אשמח לתובנות
תודה

בדיקת FSH ביום השלישי לווסת

אמורה לתת אינדיקציה על מצב הרזרבה השחלתית. ערכים גבוהים עלולים להצביע על רזרבה נמוכה.
אם כי חשוב לציין, שהבדיקה הזו אינה בודקת את איכות הביציות, אינה מנבאת את הצלחת הטיפולים ולא אמורה למנוע מאישה לבצע טיפולי פוריות.
גיל האישה נשאר פרמטר חשוב מאד גם אם קיימת בעיית רזרבה שחלתית. אצל אישה צעירה גם אם יש בעיה כזו, הרי שהביציות שלה עדיין איכותיות וזה מאד חשוב.
כמו" גם במידה שהערך גבוה ישנן דרכים לשיפור המצב.

anguly

New member
כמו שכתבו לך זו אינדיקציה לרזרבה השחלתית

כשהגוף מגייס את הזקיק בכל חודש הוא מפריש FSH, כאשר הרזרבה יורדת, הוא נדרש להפריש יותר FSH כדי לגייס זקיק.
ולכן FSH גבוה הוא אינדיקציה שלגוף קשה לגייס זקיקים ולכן מצביע על בעיה ברזרבה השחלתית.

אם באמת הטיפולים האחרונים לא הניבו תגובה רצויה זה מעורר חשד שיש בעיה בכיוון הזה, אני רק מופתעת שלא בדקו לפני שחזרת לטיפולים, הדבר הראשון שעושים כשמתחילים טיפולים או חוזרים לטיפולים אחרי הפסקה ארוכה זו לעשות פרופיל הורמונלי ביום 2-3.
במקרה שלך לאור הבעיה המסתמנת אני מציעה לעשות את הבדיקה ביותר 2 למחזור.
שיהיה בהצלחה

עשיתי פרופיל הורמונלי

אחרי הלידה.
ושוב הגוף הניב המון ביציות והיתה שאיבה מוצלחת פלוס הרבה מוקפאים.
היה הריון נוסף שלא הצליח.
ואז שחזרנו שוב לטיפולים אז שוב בדיקות דם.
אני הולכת לבדוק עכשיו את בדיקות הדם...

עם קצת שיחזור... עשיתי בדיקות דם לפני חצי שנה

ובדקו שם FSH...
התוצאה היא 1.4. מה זה אומר?

anguly

New member
הממממממ

זה נמוך שבדרך כלל זה טוב, אבל האמת שזה נמוך "מדי" ברמה שלא רואים - וזה מעורר תהיה, האם יש לך את הפרופיל ההורמונלי של כל הדברים שמדדו באותה פעם?

אני זוכרת שעשיתי גם פרופיל הורמונלי

אבל רגע... אם עשיתי לפני חצי שנה, למה צריך לעשות שוב?

anguly

New member
זה תלוי מה היו התוצאות

ואם הרופא חושב שחלה איזו החמרה משמעותית בתקופה האחרונה.

למעלה