בדיקת GBS- התייעצות

טוטוס

New member
בדיקת GBS- התייעצות

שלום כולן.
אני כרגע בתחילת השליש השלישי בהריון שני. בהריון הראשון היה GBS חיובי בתרבית שתן בערך באמצע ההריון ולכן קיבלתי אינטיביוטיקה בלידה. עכשיו כל התרביות עד עכשיו (טפו טפו) היו נקיות. מצויין במעקב ההריון שפעם קודמת היה GBS אך הרופא לא שאל אותי או המליץ לבדוק במיוחד במשטח. אני מתלבטת אם לשאול אותו או לבקש תרבית. חוששת שעצם השאלה יגרום לו להמליץ לעשות ואז יגדיל את הסיכויים ששוב אצטרך לקבל אנטיביוטיקה מה שילחיץ אותי מלהשאר יותר בבית ויגרום לי להגיע מהר יותר לבית החולים. בקיצור, מה אתן אומרות? מה הסיכונים בלא לבדוק? כמה זה באמת קריטי?
תודה רבה רבה

לדעתי עדיף לבדוק ולטפל

מאשר לא לבדוק וחו"ח את חיובית והתינוק ידבק (סכנה ח"וח לזיהום אצל התינוק)
חבל לקחת צאנס . בכל אופן תרבית צריך לקחת בשבוע 35-37 - לפני כן יש פחות משמעות
מה קורה לפני כן.
&nbsp
&nbsp

טוטוס

New member
תודה! השאלה היא מה המשמעות גם של חיובי?

כי הרי ידוע שתשובה מסוימת לא ממש מעידה על המצב שיהיה בלידה בפועל לכאן או לכאן ומצד שני זה ישפיע על ההתנהלות שלי בלידה ובעיקר על זמן ההגעה לבית חולים

עדיף לשאול ולברר נהלים במקום בו את עומדת ללדת

בעקרון המטרה היא לתת טיפול אנטיביוטי מונע (למניעת זיהום אצל היילוד )
&nbsp

זה מאד אישי

היתה תקופה מאד ארוכה שבה לא בדקו. היום ואז כמה שנים שכן והיום שוב
רב הרופאים לא בודקים. תחשבי על עצמך. האם את מתכננת ללדת בבית?
אם כן, לא הייתי בודקת מכיוון שלפי הוראות משרד הבריאות אסור למיילדת בית ללוות לידה עם GBS חיובי
לעומת זאת אם זה יגרום לך להיות לחוצה אם לא תיבדקי ובמילא את מתכוונת ללדת בבית חולים שווה לבדוק.
בקיצור תבדקי מול עצמך מה מתאים לך ומה יאפשר לך ראש שקט בלידה וככה תפעלי.
בהצלחה.

טוטוס

New member
תודה רבה. עוד חשש הוא מאנטיביוטיקה לתינוק

הלידה הקודמת שלי היתה סך הכל מציר ראשון 8 שעות שזה הספיק ל2 מנות אנטיביוטיקה. אם הלידה הזו תהיה קצרה יותר זה בודאות אנטיביוטיקה לתינוק לא?

לאו דווקא. יש פעמים שמסתפקים במנה אחת

ליוויתי לא מזמן יולדת בקפלן עם gbs חיובי. הספיקה מנה אחת ולא נתנו אנטיביוטיקה לתינוק. כל בית חולים והפרוטוקולים שלו.

טוטוס

New member
שוב תודה. אנסה לשאול בבית החולים

אני מתכננת כנראה על איכילוב. עוד קשה לי להחליט מה לעשות.

לא בטוח

היה לי GBS בשתי הלידות, בלידה השניה הגעתי למיון עם פתיחה מלאה, ככה שמרגע חיבור מנת האינפוזיה ועד יציאת התינוק עברו בערך 20 דקות, ובכל זאת הסתפקו בהשגחה בלבד. זה היה בסורוקה לפני 3 חודשים. אבל כל מקום והנהלים שלו.

למעלה