בדיקת MRI

אור לנו

New member
בדיקת MRI

לפשוש יש תור לבדיקת MRI מוח בעוד כשבועיים והיום כשהתקשרתי לברר עוד פרטים נאמר לי שיזריקו לו חומר ניגודי שנקרא גדוליניום (Gadolinium). אני עדיין בטראומה מה CT שעשו לו - יותר נכון מההרדמה עם המסיכה - 3 שעות אח"כ הוא החל לחרחר ופיתח דלקת ריאות כאשר לפני ה CT אפילו לא היו סימנים לכך. עשיתי חיפוש בגוגל לגבי הגדוליניום וכל מה שמצאתי מתייחס לכך שזה יסוד מתכתי. אני מאמינה שהפשוש נפגע מהחיסונים - אין לי הוכחה לכך אבל הוא הגיב רע מאוד אליהם (לאלו שהוא קיבל) והחשש שלי שהזרקת חומר מתכתי לגוף עלולה לגרום לרגרסיה אצלו. מצד שני ב CT שעשו לו ראו "חדרי מוח לא מורחבים, עם אסימטריה קלה כעשר חללי המוח על פני ההמיספרה השמאלית מורחבים קלות" ויש לי המלצה גם מהנוירולוג וגם מהרופאה הגנטית לביצוע ה MRI. האם מישהו מכיר את החומר הזה ויודע מה הנזקים שהוא יכול לגרום ? האם יש סיכון וכדאי לבטל את ה MRI ? כי הבנתי שזו פרוצדורה די שגרתית אצל ילדים שיש להם חשד לאוטיזם. אשמח אם תעזרו לי לעשות סדר בדברים.

Alizaslu

New member
בדיקות

אודה לכם על מידע בענין הבדיקות. לאן צריך לפנות כדי לקבל בדיקות גנטיות?אותנו שלחו לבדיקת EEG . מה מטרת הבדיקות CT ,MRI? האם בעקבות המצאים יש טיפול כלשהו או שזה לצורך מחקר בלבד? אם לא יהיה טיפול אז לשם מה לטרטר את הילד?

אור לנו

New member
עד שהמומחים יענו לך - לפי הבנתי

EEG עושים כדי לבדוק שאין התקפים אפילפטיים מוסווים. CT ו MRI עושים כדי לראות שאין נזק מוחי/עיוות במבנה - אני לא מצליחה להגדיר את זה טוב יותר. אם הבדיקות תקינות - אין טיפול.

razgalili

New member
לאור לנו

השאלות שאת שואלת הן במקום והלוואי שהיו לי תשובות טובות.ברור שיש סיכון בכל מקרה של הרדמה, ובכל מקרה של הזרקת חומר לווריד.הבן אדם שצריך לענות על השאלות שלך לשביעות רצונך הוא הרופא שהזמין את הבדיקה. הוא צריך לתת לך רשימה של ממצאים אפשריים וטיפולים אפשריים לממצאים האפשריים. את זה יש לשקול מול הסכנה הלא ידועה של ההרדמה ושל חומר הניגוד.הרעילות של חומר הניגוד שמשתמשים בו לא נחקרה מעולם כל צורכה. המתכת מחוברת ל EDTA שהוא חומר קילציה שאמור לתפוס היטב מולקולות מתכתיות ולאפשר הפרשה קלה שלהן דרך הכליות. מן הסתם תופעות הלוואי של החומר הן שוליות מספיק כדי שניתן יהיה להשתמש בו בצורה קבועה ב MRI, ובכל זאת אחד מחמישה אנשים שעובר את הבדיקה סובל מתופעות לוואי, רובם קלות (ראי קישור מצורף) רוב הילדים בספקטרום האוטיסטי שייכים לתת קבוצה הזעירה שהגיבה רע מאד לחיסונים, כך שיש סכוי גבוה שהילד יגיב רע גם לחומר הניגוד. אם לרופא אין סיבות מאד טובות לעשות את הבדיקה, לא כדאי לעשות אותה.

אור לנו

New member
תודה רז - העניין הוא שההמלצה לעשות

MRI לפשוש הגיעה מ 2 רופאים שונים - גם הנוירולוג המליץ וגם הרופאה הגנטית - לשניהם ברור שבעקבות הממצאים של ה CT כדאי להעמיק את הבירור ולבדוק שהכל בסדר. ברור לי שמבחינה קוגנטיבית הכל בסדר אצל הפשוש אבל אולי יש לו איזו פגיעה מוחית אחרת? אולי יש משהו במוח שמפריע לו לתפקוד? אין לי מושג מה ימצאו - אני מקווה שלא ימצאו כלום ואני כמעט בטוחה שגם אם ימצאו שיש שינוי במבנה המוח לעומת ילד "רגיל" - אין טיפול לכך - למרות שאולי בעתיד עוד ימצאו קשר בין אוטיזם למבנה המוח...

למעלה