אז כאמור - עשיתי, ולא ממליצה
בדיקות NIPT הן בדיקות סקר, כלומר בדומה לשקיפות עורפית, תבחין משולש \ מרובע וכו' - הן נעזרות בסטטיסטיקה כדי לנבא סיכוי לפגם כרומוזומלי. בהיותן בדיקות סקר, הן לא אמינות ב-100%. הן אמינות ב-99% או 95% או 30% - תלוי בתסמונת. כשמדובר בפאנל המורחב, יש תסמונות שעבורן אפילו אין מידע. נציגי המכירות יגידו לך ש"אנחנו משתמשים באותה טכנולוגיה מתקדמת אבל זו בדיקה יחסית חדשה ולכן טרם פורסמו סטטיסטיקות מדויקות", שבמילים פחות יפות זה "אנחנו לא יודעים אם הבדיקה הזו יעילה או לא ואת הולכת לשלם הרבה כסף כדי להיות שפן הנסיונות שלנו".
שלא תביני לא נכון - 99% או 95% ודאו זה יותר ממה שתקבלי בשקיפות עורפית, אבל עדיין לא ודאי ולא מחליף מי שפיר.
עוד דבר - כמות התסמונות הנבדקת היא יחסית קטנה - בעיקר בפאנל הבסיסי ועל אחת כמה וכמה אם לוקחים בחשבון צ'יפ גנטי.

הייתי ממליצה על NIPT רק במקרה שיש אינדיקציה אפורית להימנע ממי שפיר (היסטוריה של צירים מוקדמים ולידות מוקדמות, למשל) - אולמי שיש לה עודף כסף ואין לה בעיה להתמודד עם גידול ילד חולה במקרה שהיא תהיה ה-1% (או ה-15% וכו') שקיבלו שלילי כוזב.

כאמור, אני הייתי מקרה של חיובי כוזב לתסמונת טריפל X. לא יכולה לתאר איזו רכבת הרים עברה עלי עד לקבלת תוצאות מי השפיר. בייעוץ הגנטי הבנתי שזה לא כ"כ חריג והסיכוי לחיובי כוזב לטריפל X הוא לא נמוך.
הסוף שלי הוא טוב - ילדה בריאה ומינוס כמה אלפי שקלים שזרקתי על וריפיי - אבל ייתכנו גם מקרים הפוכים. לפחות אחד כזה קרה בארץ.