בדיקת RBC

בדיקת RBC

היום עשיתי לעדו בדיקת RBC באמריקן מדיקל סנטר בראשון. הבדיקה היתה נוראית, תמיד בדיקות דם נוראיות עם עדו אבל הפעם היתה תחושה ששתי הנשים שלקחו לו דם יותר חרדות ממני. זה היה נראה כאילו מעולם לא לקחו לילד דם, הם כמעט התייאשו באמצע ואחרי שדקרו אותו שלוש פעמים (גם זה קרה לנו בעבר אם להיות כנים) הצליחו לקחת. רק נכנסתי לחרדה מזה שעוד כמה חודשים אצטרך ללכת לשם שוב, זה תמיד מאבק וסיוט, אבל תמיד עמדתי מול אנשים שנראה יותר שהם יודעים מה הם עושים. אם למישהו יש נסיון יותר טוב אשמח לשמוע, לקח לי ולעדו הרבה זמן להתאושש מזה.

לפי דעתי יעצת למיכלדר ולא לי

אני שייכת לקופ"ח כללית אני לא יודעת אם אני לקחת דרכם

JacobSk

New member
סליחה תאיטי.אבל גם אפשר לעשות את זה

בקופ''ח כללית

khisha

New member
AMC

עד לפני שנה לבתי לא הייתה בעייה עם בדיקות דם. הוורידים שלה מאוד בעייתיים ובקופ"ח היה לנו נוהל שהיינו לוקחים מבחנות ויורדים למוקד ששם היה לנו אח בשם אחמד שידע להסתדר. בAMC הדגשנו את הנושא והם הביאו רופאה שנאלצה לעשות שש(!!!) דקירות כדי למצוא את הווריד. כמובן שאחרי עינוי כזה כל התקרבות לקופ"ח או מוסד רופאוי כלשהו לווה בהיסטריה ובלגן. מאז בדיקות דם נעשו כאשר אני ואשתי ועוד אחות מחזיקים ואחות אחרת מנסה לשאוב דם במזרק. השנה ידענו שהולך להיות בלגן לכן לא נערכנו במיוחד ועופרה לקחה בדיקות. אפילו בדקנו אפשרות להביא לשם אחות מקופ"ח שלנו שאנחנו פחות או יותר סומכים אבל היא לא הייתה זמינה. בקופ"ח לא תמיד מוכנים לעשות לך הפרדות וגם עושים את זה כטובה. אני מעדיף לשלם מאשר להסתכן בדגימה פסולה. הבנתי שהכל תלוי בנו. באנו בלי הרבה לחץ כי לא ציפינו לטוב וכנראה האווירה הטובה עזרה. עבר חלק בצורה בלתי רגילה. אפילו בקשנו לרחת עוד קצת ולעשות בדיקת ויטמין A כי היינו אחרי מגה דוז. כך שהבנתי שלא צריך להלחיץ אותם שם. הם מפחדים מאוטיסטים.

maanina

New member
זוהי בעיה ידועה

כנראה שבמדיקל סנטר אין מי שיודע לקחת דמים.הסיפור הזה חוזר על עצמו.מה שניתן לעשות לקחת את הערכה למעבדה של קפ"ח ולבקש מהם שיקחו דם.במכבי פורמאלית אסור להם אבל אפשר לנסות לדבר עם האחראי על המעבדה.

khisha

New member
בעיה לא בדם

בעיה שצריך תוך רבע שעה לעשות הפרדה של סרום מהפלזמה. ואם עושים את זה לא טוב - אין בדיקה. ויש לי ספק ברצון הטוב של עובדי מעבדה שעושים טובה.

ואין מקום אחר בארץ?

לא אכפת לי אפילו לסוע שעה כדי לא לראות אנשים שנראים בהיסטריה כשאני מגיעה עם הבן שלי, הם גם כמעט התייאשו באמצע, אם לא הייתי מבקשת מהם להמשיך הם היו מרימות ידיים.

JacobSk

New member
רוני אני רוא תוצעות בדיקות שעושו

AMCב וגם בקפ''ח גם לאלה וגם לאלה DDI אומר שאין הרבה סרום נקי מפלזמה.לפי דעתי רצוי לדבר טוב עם אנשי מעבדה וזה פותר את הבעיה.גם בAMC ו גם בקופ''ח עובדים פחות או יותר אותם עובדים.

maanina

New member
דווקא נתקלתי בהמון רצון טוב

באתי כמה ימים קודם לדבר עם מנהלת המעבדה והסברתי לה את הבעיה ווהתגייסות שלה ושל הצוות היתה נפלאה.את ההפרדה הם עשו כפי שביקשתי תוך רבע שעה ולא היתה שום בעיה.הייתי בכמה מעבדות אחת לא הסכימה ושתים כאמור נענו ברצון.

khisha

New member
רק"ק - רשימת קודים קצרים.

RBC elements- בדיקת דם לרמות של מינרלים וחומרים חרים בדם. עושים אותה ב DDI DDI - Doctor's Data מעבדה בארה"ב שעושה את הבדיקה. כדי לעשות בדיקה יש להצטייד ב KIT ולגשת עמו למעבדה שתקח דגימה ותעבד אותה לפי דרישות מעבדה כדי שיוכלו לעשות בדיקה. AMC - אמריקן מדיקל סנטר ( כיום בי"ח אסוטא) בראשון. מעבדה פרטית שעושה את זה. לא רק ל DDI אלא גם למעבדות אחרות כגון MMX, GPL ו GENOVA :)))

debi43

New member
שאלה

כל הבדיקות האלו ,אלו נתונים או בעיות מראים? לי יש בת פדד ורוצה לדעת בבקשה למה עושים הבדיקות האלו ומה עושים אם התוצאות? תודה

למעלה