הכתבה בנושא
בד"צ אסר על הרב אבינר לפסוק בענייני טהרה בד"צ העדה החרדית זימן את הרב אבינר לדיון על פסיקותיו בענייני נידה, ועד אז - אוסר עליו לפסוק בנושא. הרב אבינר, שההתקפות נגדו החריפו בעיקר על רקע עמדותיו המתונות בנוגע לדרך ההתנגדות להתנתקות, מסר בתגובתו לבד"צ כי מדובר ברדיפה דפדף ביהדות אבישי בן חיים 9 /1 / 2007 12 :00 בד"צ העדה החרדית זימן את הרב שלמה אבינר לדיון ביום חמישי הקרוב, ועד אז אסר עליו לפסוק בענייני טהרה. כך ייעשה לרב שהתנגד לסרבנות התנגדותו של הרב אבינר לסירוב פקודה גרמה לקרע בינו לבין בכירים בציונות הדתית. כמה מהם מנסים כעת למנוע ממנו לפסוק בענייני נידה. הנימוק הרשמי: ראש ישיבת ''עטרת כהנים'' מקל בדינים הקשורים לטהרת המשפחה לכתבה המלאה הרב אבינר לא הגיע לדיון קודם אליו הוזמן על ידי הבד"צ ונראה כי הוא לא צפוי להגיע גם לדיון הקרוב. זאת בעקבות תלונה שהוגשה נגדו על ידי הרב יעקב יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף ועל ידי רב נוסף המסוכסך עם הרב אבינר במשך תקופה ארוכה. בתצהיר עליו חתום הרב יעקב יוסף הוא טוען כי במהלך שנת תשס"ה הגיעו אל הרב הספרדי הראשי לשעבר הרב מרדכי אליהו "תלונות רבות בענין פסיקותיו של שלמה אבינר, המכהן כרב הישוב בית-אל בדיני נידה ובהלכות אישות". לדבריו הרב אליהו פנה אליו בבקשה לדון בתלונות בצוותא עם הרב דב ליאור רבה של קריית-ארבע ועם הרב זלמן נחמיה גולדברג. הרב אליהו הורה לרב אבינר לחדול מלהורות בדיני נידה, אך הרב אבינר "בעזות פנים", כלשונו, התעלם מהוראתו. לטענת התצהיר: "התברר לנו שישנן ראיות ברורות כי הוא מתיר איסורים גמורים בהלכות נידה ואישות... באופן שיטתי העוקר את טהרת המשפחה בקרב שואליו ושומעי הוראותיו". הרב יוסף פונה לבד"צ ומבקש ש"יזהיר את כל קהל שומרי התורה החפצים בקיום ישראל בארצו מתוך נאמנות לדבר ה', שלא לשאול או לקבל מהנ"ל שום הוראה או הדרכה, לפסול את כל ספריו ומאמריו ולהימנע מכל תמיכה כספית המחזקת את ידיו". התצהיר נחתם במלים: "אדם המתפרנס מהרבנות ומשתמש במעמדו כדי להתיר איסור מפורש בדיני צניעות, הינו רשע מרושע, בוגד בתורה ואין בו כלל יראת שמיים". הרב עובדיה יוסף יברור על פי ההלכה היהודית, יחסי אישות בין אישה לבעלה אסורים במהלך ימי הווסת ובשבעת הימים שאחריהם, שבסיומם היא טובלת במקווה ("שבעה נקיים"). אם בשבעת הימים הללו מופיעים כתמי דם, הם מובאים על גבי בד לבדיקת רבנים הנחשבים מומחים בנושא כדי שיכריעו אם מדובר בכתמים המונעים קיום יחסי אישות. לטענת הרב יוסף כדי לבדוק את אמיתות הטענות נגד הרב אבינר "שלחנו באמצעות שליח בית הדין מעטפה שבה שמנו 'עד' (בד בדיקה - א.ב) שעליו דם אדום לחלוטין וכתבנו עליה 'בדיקת יום השביעי'. התשובה משלמה אבינר התקבלה באותה מעטפה - טהור". הרב אבינר, רב הישוב בית אל וראש ישיבת "עטרת ירושלים" ומי שההתקפות נגדו התנשאו על רקע עמדותיו המתונות בנוגע לדרך ההתנגדות להתנתקות, שלח בתגובה מכתב לבד"צ העדה החרדית ובו דחה את הטענות נגדו וטען כי מדובר ברדיפה. הרב אבינר הוסיף הצעה משלו: "מאחר ומי שמינה אותי לכהן כרב ישוב בישראל הוא כבוד הראשון לציון הגאון הרב עובדיה יוסף שליט"א, אביו של הרב יעקב יוסף, אני סבור ומסכים, כי יפנה אליו ואני בעזרת ה' אתייצב בפני כבוד הראשון לציון לבירור, אם יקרא לי". אולי על רקע העובדה שיחסיו של הרב יעקב יוסף עם אביו ידעו עליות ומורדות רבות במשך השנים מסיים הרב אבינר במלים: "לכשיפנה הרב יעקב יוסף לאביו כבוד הראשל"צ - אהיה נכון להתייצב בפניו