בדרך אליכם

בדרך אליכם

אני מתכוונת לעבור בחודשים הקרובים לארה"ב, אני רק בראשית התהליך, ואשמח לכל טיפ, מידע, עזרה, וכו'. מקצועי הוא חינוך (לא הוראה), עסקתי בעיקר בהוראת מבוגרים - מורים וכאלה... בודאי שאשמח לדעת על אפשרויות עבודה. תודה

Boston Guy

New member
קצת פרטים, אם אפשר...

יש לך סטטוס הגירה חוקי (אזרחות אמריקאית, גרין קארד, ויזת עבודה), או האם השגת סטטוס היא חלק מהתהליך שאת מדברת עליו? הבנתי מהודעה שלך בפורום הסמוך שיש לך ילד מעל גיל 20 - מה סטטוס ההגירה שלו? את מודעת לזה שמבחינת ה BCIS הוא לא נחשב לחלק מהיחידה המשפחתית שלך... לגבי מקצוע: קשה לענות תשובה קלוונטית על סמך תאור כל כך מעורפל של התחום שבו את עוסקת. כדי לעזור, תצטרכי לתת פרטים כמו: רמת התואר האקדמאי (האם מאסטר ומעלה?), המוסד האקדמאי בו למדת, האם פירסת מאמרים \ מחקרים בעיתונות המקצועית הבין לאומית או הישראלית חברות בארגונים מקצועיים רלוונטיים (ASTD ?) כמה שנות נסיון, כמה מה שאת עושה רלוונטי לשוק האמריקאי הרחב (אנגלית, ספרדית) או הצר (חינוך יהודי \ ישראלי)...

תאור יותר מפורט

האי אז ככה יש לי סושיאל סקיוריטי, אני מתכוונת לבקש גרין קרד, עבדתי פעם בארה"ב, יש לי מכתב ממשרד החינוך - לשכור כשאהיה זמינה. מה שאני עושה רלוונטי לארה"ב כמו לכל מדינה, וגם - באנגלית, וגם פרסמתי מאמרים, יש לי מחקר אחד, והשני בדרך. התואר שלי הוא רק מאסטר, דוקטורט - אם יתאפשר בכל הבלגן הפרטי. יש לי עוד תעודות שמוכרות טוב בארה"ב אבל לא בישראל. (קורסים מקצועיים מאוד בכירים במשרד החינוך) ו... לא אכפת לי אפילו ללמד שם... קודם כל להגיע, להסתדר, ורק אחרי זה לפלס דרך למעלה. הילד הגדול... טוב הוא ליגה אחרת, הוא בטח יכנס על אשרת סטודנט, הוא ספורטאי מצטיין, וזה כרטיס כניסה טוב למכללות כמו שהבנתי, אפילו יוקרתיות, רק עכשיו התחלנו את התהליך, ואשמח לכל טיפ תודה

מה שלא הדגשתי

הוא שאני לא בוחלת בשום דבר, כל עוד זה יאפשר לי את המעבר, ותמיכה בשלושת הילדים שלי... כמה כסף צריך שם לחודש, בלי לקחת בחשבון את ההתחלה? מהן המגבלות? מהן היתרונות? ובכלל... תודה

אני לא ממש מבינה...

על סמך מה את מתכוונת להגיע. את צריכה אחד מהבאים: 1. קרבה משפחתית דרגה ראשונה לאזרח 2. מקום עבודה שמוכן לשמש ספונסר 3. ויזה אקדמאית כלשהי - למשל ללימודי דוקטורט SSN לא מקנה לך שום דבר. ויזת תייר לא מקנה לך אישור שהייה ארוך טווח ולא אישור עבודה. הבן הגדול יצטרך להשיג אישור בזכות עצמו כיוון שלא תוכלי להכניס אותו כנתמך על ויזת עבודה או סטודנט. השלב הראשון ביותר שלך צריך להיות סידור הויזה. ברגע שתמצאי מעסיק שיהיה מוכן להיות ספונסר, או שתתקבלי ללימודים גבוהים, תוכלי לשהות כאן באופן חוקי. עם ויזת סטודנט לא תוכלי לעבוד, מלבד תעסוקה במוסד האקדמי שבו את לומדת עד 20 שעות בשבוע בתנאים שלהם. כדי לחיות בכבוד ולפרנס שלושה ילדים בארה"ב צריך הרבה יותר משכר של TA או עוזר מחקר. אפילו במשרות הוראה קשה לי להאמין שתוכלי להחזיק יפה שלושה ילדים, הכל כמובן תלוי במיקום - האיזורים המרכזיים יקרים, האיזורים הנידחים פחות. אם הבן הגדול מתכוון ללמוד לתואר ראשון, ברוב המקרים אין מלגות לתואר ראשון והלימודים כאן יקרים מאוד. לתארים מתקדמים יותר יש מלגות. בכל אופן שיהיה בהצלחה.

Boston Guy

New member
שלום "דיגיטאלית"

אני יוצא מנקודת הנחה שאת משתדלת להשאיר את השאלות שלך מעורפלות בכוונה, כדי להמנע מחשיפת פרטים אישיים שיביאו לזיהוייך. זכותך. מכיוון שאת אומרת שאת בעלת תואר שני בתחום הומאני, אני בטוח שסטטוס ההגירה שלך הושאר מעורפל בכוונה, וזו לא בעיית יכולת הבעה בכתב... עדי והאחרים כבר אמרו את רוב מה שיש להגיד. את לא יכולה לבקש גרין קארד לעצמך - מישהו צריך להיות ספונסר שלך. מעביד - שצריך להוכיח שיש לך כישורים מיוחדים שמצדיקים את זה או משפחה (אזרח שמבקש גרין קארד עבורך) גם ההצהרה "יש לי תעודות שמוכרות טוב בארה"ב אבל לא בארץ" לא מתיישבות עם המשפט "קורסים מקצועיים במשרד החינוך"... משרד החינוך של איזו מדינה? את אומרת שמשרד החינוך של ישראל לא מכיר בקורסים שהוא עצמו מעביר? אני רק מקווה שלא מדובר באחד מאותן מכללות שנחשפו בזמן האחרון... כי כאן בארה"ב כבר מזמן איבדו את התמימות בנושא הזה, ויודעים בדיוק איזו אוניברסיטה שווה ואיזו לא. לגבי קבלה ללימודים על בסיס השגים אתלטיים - זה בהחלט אפשרי. כמובן, בהנחה שבנך: עוסק בענף ספורט שמקובל במכללות (כדורסל, פוטבול, כדורגל, אתלטיקה, ריצה, הוקי קרח...) הינו בחמישיה המובילה של הספורטאים בתחומו בישראל, או שיש לו דרוג עולמי גבוה (אולימפי, רג'יונאלי). כדי שאוניברסיטה תסכים לקבל אותך על מלגת ספורט אתה צריך להיות באמת ברמה עולמית - על כל מקום כזה יש עשרות אלפי קופצים שרואים בזה את כרטיס היציאה שלהם מהגטו, מחיי עוני ומהאלמוניות.

טוב, לא הסברתי כמו שצריך...

1. קורסים בכירים של המשרד מוכרים רק לצורך עבודה, לא לצורך "הנחות בלימודים". בארה"ב כן מכירים בהם לצבירה לתואר שני או שלישי. 2. אי אפשר עד כמה שאני יודעת לעסוק במחקרים ולפרסם עם תארים מה"אוניברסיטות ההן". 3. אני כמובן לא יכולה לפרט יותר מדי לגבי היחוד שבעיסוק שלי, והוא אני מקווה יהיה המפתח לכל השאיפה הקרובה. בכל מקרה - את הצד המשפטי / חוקי - אסיים בשגרירות ולא על גבי הפורום, מה שאני כן צריכה זה קצת קשרים, קצת עצות, קצת לדעת מה קורה שם, כמה כסף צריך, הרבה זה לא בדיוק...מספר. וגם אם בשלב ראשון אגיע לא לצורך עבודה אקדמית אלא כל עבודה שהיא, גם זה טוב. הוראה או כל עבודה אחרת...

Boston Guy

New member
בשנות ה 70 הייתה פירסומת ברדיו

בישראל - לחזיות "הנרי השמיני". המוטו היה "ללכת עם - להרגיש בלי". גם במקרה ההוא זה לא היה באמת אפשרי... את רוצה לדעת מה קורה "שם" - אבל לא מגדירה מה זה "שם". ארצות הברית של אמריקה יותר גדולה מנצרת עילית. עלות החיים בעיר שבה אני גר היא פי שלוש מעלות החיים במינסוטה, שם גרה שרונה12. גם במקום שאני גר בו, משפחה של 4 נפשות בוגרות יכולה לחיות בבית של 4 חדרי שינה בפרברים, עם 3 מכוניות וכלב, ולהוציא 10,000 דולר לחודש על דיור ומחייה, ויכולה לגור בדירת חדר וחצי ברובע עוני ב INNER CITY ולנסוע ברכבת תחתית ובאוטובוס, ולהוציא 2000 דולר לחודש על הכל כולל מזון (בלי ביטוח רפואי). קשרים? היכן (אזור פיזי)? איזה (תחום מקצועי)? את חוזרת ומצהירה "אגיע לצורך כל עבודה שהיא". בלי שתבהירי אם יש לך אישור עבודה בארה"ב, אני (והאחרים) לא יכולים לדעת אם יש לך סיכוי להשתכר מספיק כדי לקיים יחידה משפחתית כאן. בתור עובדת לא חוקית - תחיו כאן חיי כלב. אם את מחפשת מעביד שיוציא לך אישור עבודה - זה נורא תלוי בכישורים ובתחום המיקצועי שלך. במצב האבטלה והכלכלה היום, זה לא קל. אם את רוצה עצה לגבי "איזה סיכוי יש לי", את צריכה להיות יותר ספציפית בפרטים. לכל אחד כאן יש נסיון בתחום אחר - לי אין את הידע לייעץ לגבי ביו טכנולוגיה,אבל לאחרים יש. לעומת זאת בתחום המקצועי שלי אני מניח שאני יכול לייעץ יותר טוב מאחרים. יכול להיות שאנחנו בתחום מקצועי דומה - אבל איך אני יכול לדעת מהפרטים שנתת? זה מזכיר לי את ראיונות העבודה מתקופת ה"בועה" בהיי טק - כשהמרואיין היה עובר על ה RESUME של החברה שרצתה אותו במקום ההפך... ודרך אגב - אוניברסיטת לטביה היא מוסד חינוכי לגיטימי, ואנשי האקדמיה שלה בהחלט מפרסמים מחקרים... למשל באסטרונומיה. כל הרמאויות וה"תיחמונים" נולדו רק ב"שלוחה" שלה בישראל - זה דומה למה שקורה באוניברסיטת פיירלי דיקינסון בניו יורק ב"תכנית הלימודים לישראלים" שנולדה שם עבור עובדי המשלחות של ממשלת ישראל. הם הצליחו להגיע למצב שמקבלים שם קרדיט אקדמי על שרות בצבא, על היכולת לנשום ועל ידיעת השפה העברית (בלימודי מנהל עסקים...) - כך שמקבלים פטורים מחצי תואר פחות או יותר.

הצד המשפטי/חוקי

נשמע לי שאת לא מעוניינת לתת פרטים ולכן גם לא מעוניינת באמת לקבל כאן תשובות. אם את רוצה עזרה תצטרכי להיות פחות מסתורית. מסתורין לא יוכל לעזור לך כאן. אני חושבת שקיבלת את כל התשובות שאפשר מבלי לדעת על מה את מדברת - את צריכה לארגן לך ולילדים ויזה חוקית לפני שתוכלי להגיע לכאן אם את רוצה לעבוד ולחיות באופן מכובד. גרין קארד או ויזת עבודה אי אפשר "לארגן" בשגרירות וגם לא עם "קשרים". הדרכים להשיגם פורטו בתחילת השרשור הזה. לגבי עבודה, כאמור אם תרצי עזרה ספציפית תצטרכי לפרט את כישורייך. בכל אופן שיהיה בהצלחה.

למעלה