בדרך האוכל

Justacook

New member
בדרך האוכל


עזרתכם נדרשת באיתור מנה שנעלמה ואבדה
.

חצי מילדותי עברה בבית טורקי, שמה גדלתי על מאכלים שונים ומשונים שאבות אבותי, מגורשי ספרד, הביאו איתם. בין המאכלים האלו (שהם להיטי ילדות אצלי) ראוי לצייון אחד.

אביקס שמו (סיפרו לי סבתי ואימי) וזו בעצם מנה שמורכבת משעועית לבנה שבושלה ברוטב עגבניות, התבשיל הזה מוגש על אורז לבן נקי. פשוט אבל טעים.

בידיעה שהמתכון הזה הוא חלק מהנישה הביתית של משפחתי טסתי לברצלונה לפני 3 שנים וביקרתי במוזיאון הקוסמוקאישה. כשהגעתי לקפיטריה נדהמתי לגלות מגש ענקי של אביקס, בדיוק כמו זה שהכינו אימי וסבתי.

כמובן שהופתעתי אבל ניתן להבין, הרי הם צאצאי המגורשים שגורשו מספרד ולאחר מכן מקטלוניה, הגיוני שתרבות האוכל תהיה דומה.

אז ישבתי לחקור וגליתי שהנה במרכז ודרום אמריקה ישנה מנה דומה שבה מוגש תבשיל קדירה של שעועית (שחורה) וחזיר על אורז. ופתאום גליתי גם את האבס קון ארוז, גירסה דומה מאוד למה שגדלתי עליו.

התאוריה שפיתחתי עם השנים מניחה שכל הווריאציות האלו הם בעצם מנה של הספרדים שהיגרו לאורך השנים ועם הכיבוש ברחבי העולם.

עכשיו עזרתכם נדרשת
, עם ישראל מורכב מהמון עדות ותפוצות, אשמח אם תוכלו לתרום ולתת מתכון שלכם מבית שכולל בתוכו שעועית ואורז כפי שתיארתי. אני רוצה להעזר בכם כדי להבין מאיפה באמת הגיע המנה הזו? כי משהו אומר לי שהספרדים לא גילו את הגלגל פה (לא שיש לי משהו נגד ספרדים)
 
למעלה