בדרך לאגם גרדה: לה קלנדרה בפרברי פאדובה - פנינה נדירה

מיתר44

New member
בדרך לאגם גרדה: לה קלנדרה בפרברי פאדובה - פנינה נדירה

רק הבוקר כשבחנתי את הדרך מוונציה לאגם, כדי למצוא מקום
לארוחת הצהריים מצאתי ונדלקתי. הרמתי טלפון והזמנתי שולחן.
La Calandre נושאת 3 כוכבי מישלן, הודות לשף ינוקא שקיבל
מאמא מסעדה והעלה אותה לכדי היותה לאחת מהטובות שבעולם.
האיש, שיצא לשוחח איתנו מספר פעמים צעיר רציני וממש לא
מנופח מחשיבות, שבה את ליבנו מיד. קיבלנו המלצה ללכת על
ארוחת 4 מנות (לא רצינו א. טעימות). כך מתנהל הדבר:
אתה בוחר מהתפריט מה שבא לך ומקבל הכל תמורת כ 160 יורו
כולל שתיה קלה יין בכוס קפה לחם וגם קדם קינוח וכמה משעשעי
חיך. פייר בהחלט וגישה מאוד מתחשבת ולא מהודקת כפי שניתן
לצפות ממסעדה שבמעמדה כמו אוסטריה פרנצסקנה.
אגב באתי ביום החם זוועות הזה במכנסיים קצרים ובסנדלים. מילה
לא נאמרה. שאפו.
להלן מה שאכלנו.

 

מיתר44

New member
בשר: ירך טלה

בבישול ארוך (סו ויד) עם ציפוי קרנצ׳י מאורז שחור. ליד הבשר - גלילי ירקות מוחמצים.
מנה מענגת. את נקודות הקרם הטעים פני עצמו במרקם מיונזי לא הצלחתי לזהות.

 

מיתר44

New member
קפוצ׳ינו דיונון. Cattlefish

מנה שניתנה לנו כמתנת השף עם הנחיות לטבול כפית לתחתית ולדלות לפה. לא לערבב.
מרקמים שונים, של פיסות הבשר עם התווך הקרמי המבוסס על תפוח אדמה (איזה זן משובח?)
עשו מנה זו לא פחות מגאונית.

 

מיתר44

New member
תראו איזה יופי של קינוח: קנולי גבינה

עם קרם אוכמניות קליל וגלידת אוכמניות חמצמצה.
הגלילים נעשו כנראה על-הרגע שכן הם היו קריספיים מאוד והמילוי, איך לא, גבינת גורגונזולה. כזו מנה
הייתי אוכל שוב ושוב, למרות שאיני מחובבי הקינוחים.

 

מיתר44

New member
גירסת Alajmo לקרבונרה

אני מכור לפסטה. כלומר לאיטריות. ריזוטו לא ממש מדבר אלי.
בחרתי כמנת הפסטה את הקרבונרה כשן אלאג׳מו לא משתמש בביצה חיה.
מנה מעולה עם פסטה תוצרת בית הכי נכונה שאפשר ייצר.

 
למעלה