בדרך לאוסטרליה?

liluy

New member
בדרך לאוסטרליה?

הי, אני מחפשת אנשים שמתכננים לנסוע ללמוד באוסטרליה במרץ 2004 (רצוי תואר ראשון, רצוי מלבורן). בבקשה תצרו קשר, ליאורה

WC

New member
it´s on my to do list

גם האסלה יתכן ותהיה שם ב2004. ובנתיים בואי את ותרחיבי טיפין על עצמך ועל ההתענינות בסטודנטים כנענים באוסטרליה. יום נעים WC תפוס

liluy

New member
00

אני רוצה לעשות תואר ראשון בעיצוב גרפי או תעשייתי, ומשאת נפשי היא ללמוד את זה במלבורן, אבל אני מאוד מתחבטת בעיקר בגלל שאין לי כל כך כסף.. זה כנראה ידרוש ממני להלוות לפחות שנתיים שכ"ל מההורים שלי, וכנראה יותר, כי החסכונות שלי מוגבלים. כל זה כמובן אלא אם כן אני אזכה בלוטו. anyways בגלל זה אני מחפשת עוד אנשים שנמצאים באותו מצב כדי לראות איך הם מתכננים להסתדר, טיפים, ובכלל להכיר - תמיד טוב למצוא עוד שותפים לסיטואציה. any thoughts?

WC

New member
תראי

תראה גם תכנוניה של האסלונת הם בחיתוליהם. אגב, תאכלו לה מחר בהצלחה כי יש לה פגישה בשגרירות אוסטרליה. מהידועה לה, לאסלונת, מותר לסטודנטים זרים לעבוד בזמן שהם באוסטרליה, מה שאגב לא נכון למקומות רבים אחרים. וגם שכר הלימוד הטיפוסי הוא כ15 אלף דולר אוסטרלי שהם כ9 אלפים יורו, שזה טיפה פחות בדולרעם ואין האסלה מתכוונת להמיר את זה עכשיו לשקלים. כמובן פלוס מחיה וכיוב הדבר יכול להסתכם בסכום די גדול. אבל את יכולה לעבוד תוך כדי, תבררי על מלגות, בשגרירות אוסטרליה (אף על פי שהיא סגורה כרגע בארץ, מטעמים בטחוניים). צרי קשר עם גופים יהודים באוסטרליה ומלבורן בפרט לראות אולי תצליחי לעודד אותם לפתוח ליבם וארנקם. אילו הן מייטיו הצעותי נכון לעכשיו. בעוד כיומיים גם זה ישתנה (לטוב ולרע). בהצלויחה WC תפוס

liluy

New member
אני יודעת, עשיתי מחקר מקיף

עם ויזת סטודנט אפשר לעבוד 20 שעות בשבוע בזמן לימודים ומשרה מלאה בחגים וחופשות. מלגות אין, חיפשתי בכל חור, כולל השגרירות (הם היו די מגעילים אליי), וכתבתי מכתבים מעוררי רחמים וסוחטי דמעות לכל ארגון יהודי שמצאתי במלבורן אוסטרליה ושאר העולם, אבל מכולם קיבלתי תשובה מנומסת וחביבה שהיו רוצים לעזור לי אבל אין להם מה להציע לתואר ראשון... חוצמזה שרוב הארגונים היהודיים היו רוצים לעודד עלייה ארצה ולא ההפך.. המחיה אמורה להיות יותר זולה מבארץ אבל המשכורת תהיה בהתאם - אמרו לי שכנראה אפשר להתאמץ ואיכשהו לגרד משכורת נורמלית שתאפשר לי להתקיים, אבל שום דבר לא בטוח. זה דברים שאני יכולה לנסות להתמודד איתם רק אחרי שאני מגיעה כבר לשם - למצוא עבודה, דירה, וכו' וכו', וזה פשוט סיכון נורא גדול... יהיה לי כסף משלי שיספיק לשנה מחיה ושנה שכ"ל. אבל הבעיה היא מה עם 3 השנים הבאות...

WC

New member
מממממ

למודים באוסטרליה הם לא 3 שנים? בכל מקרה, זה מצב די מפוקפק כלכלית, האסלה מודה. ומעבר לאוזן קשבת אין לה כלכך מה להציא לך, נכון לרגע זה (גם היא לא זוכה בלוטו, ברגע ותזכה סכום לא מבוטל הופך לקרן מלגות והלוואות לסטודנטים, בה נשבעה!!!). לאומת זאת גם אם הלוואה היא לא כזאת קטאסטרופה. תלוי כמובן מיהו הנושה, אבל אם אלא הורייך, אז אפשר אולי משהו.... האסלה לא מכירה את הסיטואציה אז היא לא בדיוק רוצה לומר רוצי לאבא ובקשי ת'כסף. אבל היא לא הייתה שוללת את הרעיון של הלוואה כלכך מהר. מעבר לזה, לעגל פינות. למצוא את אקומדציות יחסית זולות, לעשות ביביסיטרים לילדיהם של הישראלים במלבורן- ויש, לפרטים גשי לפורום ישראלים באוזי ונוזי, תגידי שאסלה שלחה אותך (ואם את יכולה לומר זאת במלעל, אז בכלל). לנסות לראות איפה אפשר לחסוך, אבל שוב לא להגזים. היתרון העצום התמון בלימודים בכל מקום שהוא לא כנען זה החויה הנלוות, בשביל לנסוע לשלוש שנים למלבורן ולגווע ולא לבלות כלל, זה מצדיק את הנסיעה לחצי הדרומי של הכדור ( לו האנשים שצוטטו כרגע ידעו שצוטטו, הם היו יוצאים לרקוד בככר דשליט. עזבו בדיחה פרטית). חשוב אבל לשמור על אופטימיות, ואם קורה והרעיון הוא לא ריאלי, לא לוותר עליו כלאחר יד. אמרת בעצמך שתואר שני יש יותר מלגות וכ וכו וכו (ואגב, תואר שני גם הרבה יותר זול ברוב המקומות). איחוליי הצלחה מהאסלונת, וחרסינת תמיכה לגבך. let us know WC תפוס

mia666

New member
mmmmmm indeed

hi, how r u? im giving this answer while sitting in a "lerning center" in my uni in australia. i think that money is a major part in your decision regarding to study in australia. personaly, if u r not loaded, i dont really understand how ppl can come and study here first degree. u gotta remember that its not just the studing fees for the uni, its: 1. the plain tickets 2. the all visa stuff- comes to 2000-2555 shekel easly 3. health insurence for international students 4. rent 5. food 6. there r heaps of students who wanna get a caual job between these 20 hours a week 7. u gotta study and get good marks- and its in english all to all- im not trying to let u down yet keep in mind that this is very expensive story.... SORRY ok back to my studies.. :)

liluy

New member
the living cost's the main snag

I know it's very expensive.. according to my calculations I will be arriving with just barely enough savings for a year's tuition and for a year's living costs (pretty basic living, of course, not the fancy stuff I will probably loan the rest of the tuition for the degree from my parents, and I'll have to find a way to fund the rest of the living costs myself, by getting a job that is... how much would you say is the average living costs per month for a student (rent, food, electricity etc.)? the english I'm not worried about by the way, I speak it at native speaker's level.

למעלה