בדרך למכה ומדינה

בדרך למכה ומדינה

בצהרים הגיע אלי מנחם עם רעיון לסטרטאפ. הזכרתי לו שהבועה התנפצה כבר מזמן ועכשיו מה שהולך חזק זה דווקא אבטלה, אבל את מנחם לא עשו באצבע והוא אמר שיתעסקו כל החברתיים באבטלה. אנחנו הולכים לעשות את המכה. אמרתי לו שככה בדיוק הוא דיבר כשהיה לו את הרעיונות הקודמים של דבק ליתושים וצעיפים לאלפקות, אבל מנחם אמר שהפעם זה שונה. הפעם יש רעיון שחייב ללכת כי השוק שלו זה כל אזרחי כדור הארץ. עם פוטנציאל התרחבות לחוצנים. הופה. כל אזרחי כדור הארץ זה באמת שוק נרחב. כאן כבר התחלתי להתעניין ושאלתי במה מדובר. מנחם הסביר לי שהרעיון הוא להפוך גברים לדו-תפקודיים. גברים, במקום להיות מרוכזים רק בדבר אחד בכל פעם, יוכלו לעשות שני דברים בו-זמנית. "זאת אומרת לזיין ולקרוא ספר תוך כדי?" ניסיתי להבין את ההמצאה. "למשל". ענה לי מנחם. "אבל גם להכין חביתה ולהקשיב לאשתם. או לראות טלויזיה ולשים לב שהילד עומד לקפוץ מהחלון. כאלה מין דברים." "בוינה, מנחם, זה דבר ענק!", מיהרתי להתלהב, "זה טוב גם לגברים וגם לנשים!" "עם פוטנציאל לחוצנים.", לא הסתיר מנחם את קורת רוחו מהתגייסותי הממשמשת. "ותגיד, איך אתה עושה את הפטנט הזה?", שאלתי. "אה, את זה עוד צריך לפתח. עוד אין לי את הטכנולוגיה, רק את הרעיון. אבל בינתיים כבר אפשר ללכת לגייס כסף מקרנות הון סיכון." ענה לי מנחם. מחר אנחנו מתחילים סבב פגישות. ------------------------------------------------------ <מוגש כאתנחתא למכרסמי הצפורניים בשוויץ. שיהיה רק טוב.>

מנחם

הבעיות התחילו כשמנחם מונה על ידי עצמו לשפן הנסיונות של הסטארט אפ. הוא היה שרוי בכל רגע משעות הערות שלו במצבים שלא היה מתורגל אליהם: לעיסת במבה תוך טיפול בגינה, התלבשות בזמן הכנת סלט ירקות, טיול עם הכלב ודיבור בטלפון עם אמו בו זמנית. עד מהרה העניינים יצאו מכלל שליטה. בגינה של מנחם היו זרועות במבות שלא נבטו מעולם, השיננית שלו לא יכלה עוד להתמודד עם הקומפוסט שנתקע לו בין הטוחנות, בקערת הסלט נחו פיסות טרנינג אדידס ספוגות בויניגרט, כשלגופו של מנחם צמוים עלי חסה ערבית. מנחם המסכן אפילו לא יכל לקבל עזרה, הוא היה מנותק מהעולם. טוב, ככה זה כשהרצועה של הכלב חובקת את הסלולרי ואילו אתה מחייג לאמא שלך דרך הציפורניים של הלברדור וצווח נואשות לתוך החלחולת שלו.

חלחולת. אח, איזו מילה יפה.

כמעט כמו כרכשתא. מזכירה לי את ילדותי במסחה, בינות לעצי שזיף וחרצני מישמיש בלאדי כשהעז השחורה פועה אנה ואנה ואינה מוצאת מנוח. עד שהגיע אבא שלי, עליו השלום, והביא לה במשיסה ושקט על פני תהום. איזה צלי טעים היה באותה השבת.

עין הנץ1

New member
קוראים לי כרכשתא, כרכשתא זה שמי

אגב, הרמב"ם ממליץ בספר שכתב לפני אלף שנה ויותר (או פחות) לא להתאפק כי אחרת נהרסות שיני הכרכשתא - דבר שגורם לך לרדת על הברכיים ולהודות ליושב במרומים שהגרפיקה הממוחשבת עדיין המתינה לפריצה הגדולה בימיו של הרופא המצרי.

סיטרא

New member
שיני כרכשתא..

האסוציאציה מכה בי בכל כוחה. האם יש קשר בין שמה של החלחולת הרקטומית לעובדה שבימי קדם, ואף בתקופתו של רמב"ם המצרי, השתמשו באבנים ובחלוקי נחל לחיטוי הפתח האחורי אחרי הפרשות כבדות? אונומטופיאה: כרכשתא, כ-ר-כ-ש-ת-א.

קפת

New member
כמה כוחות סוס יש לאסוציאציה?

למה אתה לא מחזיר לה?

סיטרא

New member
אני דווקא תהיתי

כמה מונסונים נדרשים בגינאה המשוונית בשביל ליצור זרם אסוציאציות לחופי גרינלנד.

קפת

New member
כמספר

הריפרופים שצריך לבצע פרפר על פיסגת הקילימנג'רו על מנת לגרום להתפרצות הרי געש בדרום מזרח אסיה. תגיד, סיטרא, אתה שד עדתי או א-דתי? תגיד, אח(ר)א, כמה פעמים כבר שאלו אותך את השאלה הזו?

סיטרא

New member
אני השד הא-קטואלי,

כמו כן יש לי תאום א-סיאמי מאם אחרת. חתולים א-סיאמיים שחורים חוצים תדיר את דרכי, השכם והערב. אני עושה להם חמסה-חמסה, לא מדבר פקה-פקה. אחרא זו מילה יפה בארמית צחה, ואין להקיש ממנה הקשים, גזירות שוות וקונוטציות למילה העברית המכובדת "חרא". משום שחרא, כידוע, מאייתים כ"חרה" בכדי למנוע בלבול. גם ברוקרים מטוקיו יכולים לגרום למפולת שלגים פיננסית (פין-ננסי) בצפון קמצ'טקה.

קפת

New member
ועל כן נהוג במקומנו

לומר חרא חרה. על כל דבר בעצם. חרא חרה של תגובה הבאתי. ודיכוטומיה, גם. לתפארת אודיסאוס2 בגולה הדוויה.

היות שבחרה עסקינן,

מן הראוי שתדעו ש-חרה (JARA) בספרדית זה קנקן, כלומר ג'ארה. מילה שהגיעה לספרד עם הכיבוש המוסלמי. תרצו תאמרו שאת הספרדים הם הגמיעו חרה לפני שהאכילו אותנו חרה. שוין. אני מנועה להצטרף כי: אני שמאלנית מלולכת זונה של ערפאת מפחדת מנינט פחד מוות (מישהו ראה אותה לאחרונה?) לא מדברת מילין מלוכלכות. שב"ש לכולם.

קפת

New member
גבר זה...

הדבר הזה שמחובר בקצה השני* של הזין? *ההפוך ליהלום

למעלה