בד אפל ועוד......... :]

LyOoVuE

New member
בד אפל ועוד......... :]

אהלן.. כמה שאלות: 1. קניתי בד אפל בדיוטיפרי והייתי רוצה לדעת אזה משקאות אפשר להכין איתו ? ( חוץ מנקי כמובן שזה תענוג אחר :) ) 2. גלשתי קצת לקרוא על הבאד אפל וראיתי שהוא הופיע בתור BAD APFLE , זה אותו משקה!??! למה כולם מתייחסים אליו בתור BAD APPLE??? (<-- אפילו בקבלה בדיוטיפרי רשום ככה..) *אגב המחיר שלו בדיוטיפרי 18.5$ ממש שווה! 3. יש לי בבית גם קונטרו וקלואה, איזה משקאות אפשר להכין איתם?? (דברו אליי במדדים של צ'ייסרים ושאטים כי זה מה שיש לי בבית).. שיהיה לכם שבוע מקסים! תודה :)):))

Symbolic

New member
אפל מרטיני

אני יודע, יש מיליון גרסאות הנה גרסא שאני מכיר ולדעתי מצויינת 45 מ"ל וודקה סמירנוף טוויסט תפוח (אפשר להשתמש בוודקה רגילה אם אין) 45 מ"ל באד אפפל 45 מ"ל מיץ תפוחים (אפשר להשתמש בפריגת, לדעתי הכי טעים מיץ סחוט מתפוחים ירוקים) לנער בשייקר ולסנן לכוס מרטיני מקוררת *אם משתמשים בוודקה רגילה במקום הסמירנוף אפשר להוסיף דאש קטן של מונין/רוטן תפוח, לא חובה

maxfain

New member
כן, זה אותו משקה.

לך תבין גרמנים (גמגום.GERMAN אל תעלב, סוף גמגום.
)

maxfain

New member
נ.ב

קח כוס גבוהה, תפוצץ אותה בקרח, שים 60 מ"ל בד אפל, תסגור עם מיץ קרנבריז. תענוג של דבר.

maxfain

New member
סורי.. ותלוי איזה שאט יש לך,

אבל ברמת העקרון כן.

תום איי

New member
תשובה מדוייקת לשאלה השניה

לא מעט שמות של משקאות הם דומים יחסית למילה ממנה הם לקוחים אך עם הטייה קלה. קחי לדוגמא את הוודקה ABSOLUT ( רושמים ABSOLUTE ) או וודקה אמריקאית בשם SKYY ( במילה שמיים- יש Y אחד בלבד ). יש כמובן דוגמאות נוספות. הסיבה לכך נעוצה בזכויות יוצרים על סמל מסחרי ( מה שנקרא TRADEMARK ), כלומר, על מילה אנגלית מילונית רשומה, אין אפשרות לרשום זכויות יוצרים, כך שניתן תיאורטית להשתמש בשם המותג ולמכור מוצר דומה ( מה שהחברות רוצות להימנע ממנו ). לכן, ממציאות החברות מילה, דומה, בעלת קונוטציה זהה- עליה הן יכולות לדרוש זכויות יוצרים. דרך אגב, משקאות ששמן לא היה TRADEMARK, הפסידו לא אחת כספים כאשר חקיינים בחרו להשתמש בלייבל המוצלח על מוצר מתחרה שהם משווקים ( עיינו ערך סטולי קריסטל - היום סטולי גולד ) מקווה שעזרתי ולא שיעממתי

LyOoVuE

New member
השכלתי :)

המממ אז על בקבוק החיקוי כתוב BAD APPLE או שזה לא משתמע מכך?

למעלה