בד גיאוטכני בין אדמה לחצץ - נדרש?

rehud

New member
בד גיאוטכני בין אדמה לחצץ - נדרש?

סביב בית פרטי מבצעים חפירת תעלה, איטום וכיו"ב. לאחר מכן ממלאים חצץ עם צינור שרשורי. מעל החצץ שמים אדמה גננית כמו בכל הגינה.

במקומות מסוימים הומלץ לשים בד גיאוטכני בין האדמה לחצץ.
האם נדרש?
האם צריך גם לשים בד גיאוטכני מהצד?

dudi4321

Active member
הבד יעצור סחיפת גרגרי חול למרווחים של החצץ

אחרת יהיו שקיעות. אם בצד יש אדמה אז לא צריך שם בד. מיותר.
אני מבין שזה לצורך הרחקת מי תהום מלהרטיב קירות מקלט חפור.

rehud

New member
תודה, בצד יש אדמה מסוג דומה

לא מדובר במקלט אלא במסד של בית חד-קומתי רגיל לגמרי.

אני מבין שאת חושב שהבד הגיאוטכני ימנע שקיעות של אדמת הכיסוי, וזה חשוב.
למה שהאדמה מהצד לא תיסחף בהדרגה לתוך החצץ באותה צורה בדיוק? (גם שם מדובר באדמת מילוי ולא באדמה יציבה או בסלע).

rehud

New member
תודה; אני מבין שתשובתך חיובית

לא מכיר שום יורם מהתחום.

פיטנגו4

New member
צריך לשים גם מהצד

ואם האדמה קלה/חולית - צריך גם למטה.

צריך בעצם ליצור "צינור" שבו החתך נראה כך(מהפנים החוצה) : צינור שרשורי, חצץ, בד גיאוטכני, אדמה.

לבד הגיאוטכני 2 מטרות: אחת - כמו שכבר נאמר לך - מעבר גרגרי החול וסתימת הניקוז של החצץ, והשניה - מניעת שקיעת החצץ - רלוונטי בעיקר באדמות קלות וחוליות.

פיטנגו4

New member
רגע, שאלה

הצינור אופקי או אנכי?
התשובה שלי התיחסה לאופקי. לאנכי - חפירת בור חלחול - אין "למטה".

פיטנגו4

New member
המטרה

היא להעביר מים ולא בוץ.
לא יודעת לענות לך על המשקל.

אנחנו קונים תמיד ב"עומר השקיה" את העבה יותר, למטרות אחרות לגמרי: כדי להגן על יריעות EPDM של בריכות נוי ומפלים מפני הסלעים שיונחו עליהם. למטרת ניקוז בגינה שלי - חציצה בין חצץ הצמוד לקיר לבין אדמה כבדה בצד השני - השתמשתי ביריעה הדקה יותר.

rehud

New member
תודה

train

New member
אתה יכול לקנות צינור המיועד למטרה הזו

צינור שרשורי מחורר שמגיע שהוא כבר עטוף בבד.

rehud

New member
בהחלט, אבל לא בזה מדובר

כפי שכתבתי בהודעה המקורית, חלק מהמפרט הוא צינור שרשורי מחורר המצופה בבד גיאוטכני. הצינור הזה נמצא בתחתית התעלה ומיועד לנקז את המים, כשהבד הגיאוטכני מיועד למנוע סתימה של החורים והצינור עצמו.

השאלה שלי התייחסה לעניין אחר - ביצוע חציצה בין האדמה הגננית העליונה (מעל החצץ) לבין החצץ עצמו,וכן בין האדמה שבצד ומסתבר שגם מלמטה לבין החצץ. המטרה במקרה זה היא למנוע שקיעה וסחיפה של האדמה הגננית לתוך החצץ או של החצץ לתוך האדמה וכיו"ב.

למעלה