בד לסינר מטבח

rio11

New member
בד לסינר מטבח

הי, אני חושבת לתפור סינר למטבח.
איזה בד מומלץ? חשבתי שבד רחיץ (סוג של שעוונית). מה דעתכן?
ואם כן, איפה אפשר לקנות דוגמאות יפות במחירים סבירים?

Miss Moo

New member
החסרון בשעוונית זה שהיא לא כביסה...

אני משתמשת בקנבס, אמנם סופג כתמים אבל הם יורדים בכביסה...
בהנחה ואת כן רוצה שעווניות- יש בנחלה, באחד הרחובות שמחברים את השוק לנחלה (ברחוב של שוקה, לא זוכרת את השם)- בצד ימין (אם באים מהשוק)- יש כמה חנויות עם שעווניות מקסימות...

maybesure

New member
לא הייתי ממליצה

על שעוונית כיוון שאינה סופגת נתזי מים והמים פשוט יתגלגלו מהסינר לרצפה.
אם תתעקשי על שעוונית - את יכולה לגזור סינר בלי תפירה כלל - הרבה יותר פשוט - ומאחר ושעוונית היא מוצר זול יחסית - הייתי גוזרת כבר ישר שניים.
דוגמאות יפות של שעוונית יש בטמבוריות/חנויות פלסטיקים/שניקל.

יש בדים עם למינציה שגם הם רחיצים אבל התחושה שלהם פחות פלסטיקית. אפשר להשיג אותם בחנויות של טקסטיל לבית או חנויות לכלי בית כמו דומו, בית הכותנה, פרימיטיבי. המחיר שלהם יקר יחסית לשעוונית רגילה. שעוונית רגילה אפשר לקנות ב 7 - 15 ש"ח למטר, בדי לימנציה בכ 70 ש"ח למטר.

כל בד כביס יהיה מתאים יותר וגם נעים יותר ללבישה. אפשר כותנה, דריל, ג'ינס, קנווס, בדים סינטטים.

ש מ ש א

New member
אני הייתי מעדיפה בד שסופג מים

חלק מהכיף האישי שלי מסינרים הוא האפשרות להספיג בהם במהירות ידיים רטובות,
כמו למשל כשהטלפון מצלצל או כשהתינוק או-טו-טו נופל...

oolay

New member
לספיגה מהירה ניתן לחבר מגבת בסקוצ'

לקו המותן. אפשר לתפור סינור מהבד המועדף ובכל מקרה לשים פס
סקוצ' (וולקרו, או איך שקוראים לזה), ולחבר מגבת שניתן להוסיף ולהוריד ולשים בכביסה בקלות...

rio11

New member
תודה בנות ועד התייעצות

אני מבינה שעדיף לרדת מהשעוונית.
השאלה היא האם עדיף קנווס, או שגם כותנה רגילה (לא וואל דק) תהיה טובה?

maybesure

New member
תלוי

בהרבה גורמים: צפיפות האריגה, העובי הרצוי לך, מידת ה"נפילה" של הבד למראה סופי של התוצר.
אני תפרתי לי סינר מבד כותנה מעורב בסיב סינטטי כך שאין התכווצות והוא אינו מתקמט. מאחר והבד היה דקיק הוספתי בטנה מבד דמוי פשתן שגם אינו מתכווץ.
חיברתי 2 כפתורים במותן, ואליהם חיברתי מגבת (כמו שהציעו מעלי עם סקוטצ' רק שאני מעדיפה לא להשתמש בסקוטצ' כי הוא נוראי בכביסות, דברים נדבקים אליו)
את הסינר אני מכבסת אחלת ל.. את המגבות לאחר כל שימוש. הכנתי מראש 2 מגבות כאלו.

הבדים של איקאה נהדרים לסינרים, הם עבים מספיק, צפופים במידה מעולה, דוגמאות נחמדות.

רעיון המגבת מחוברת לסינר מצויין - יש לי כזה

מומלץ.(קניתי ב10 ש"ח בכ"ס) . המגבת ניתנת להסרה ולכיבוס.. גם את הסינר רצוי לעיתים
אם זה למתנה תחשבי לצרף עוד מגבת לשימוש עד ש"תחזור" זו שנישלחה לכביסה ובינתיים הסינר "ממשיך" את יעודו..
השילוב יפתח בפנייך יותר אופציות בבחירת הבד. כמובן מחכים לתמונות..

למעלה