בהארץ: "מצאנו את כוס הקפה הטובה בישראל"

knappertsbusch

New member
יש פה ושם כאלה שלא מנויים לעיתון הזה...

בחיאת זומזום, מנוי ב-ת-ש-ל-ו-ם לאתר חדשות? ועוד הארץ?
 

dimab

Member
Cafelix, בגדול זה מאמר ארוך שאומר:

"הקפה הטוב בישראל מסתתר בבית קלייה קטן ביפו שהפך למוסד שכונתי שוקק חיים. הוא לא עולה חמישה שקלים, אבל לקוחות קבועים זוכים לכוס אישית על שמם בארון התהילה, ועוברי אורח מוזמנים לטעימות ולהרצאה מלאת תשוקה על ארומה וטעם"
ושולח לכתובות האלה:
Cafelix, סגולה 15 יפו, 5469890–03,
שלמה המלך 12 תל אביב, 5250388–03
www.cafelix.de
 
זה מחזיר אותנו לוויכוח שהתחולל פה על המחיר

מסתבר שקולה קטן שאינו יושב ברחוב העצמאות בחיפה, כדי לשרוד, צריך לגבות מחיר כזה.
כמובן שכאשר אהיה בסביבת אחד משני המקומות המוזכרים בכתבה , אנסה לטעום.

ואתם הגרים בסדום ( תל אביב), אנא נסו ודווחו.

בינתיים אני. נשאר אצל ההוא מבנק הפועלים שהחזיק קודם בבית הקהוה על שם מייסדת עליית הנוער. י. ב.
 

dimab

Member
ביקרתי בסניף התל-אביבי שלהם

הרושם הראשוני חיובי ביותר: הם בהחלט יודעים מה הם עושים. אפשר להזמין לשתות אחת מכמה (שש כמדומני) סוגי הקפה שהם קולים ומרכיבים. טעמתי את ה-yirgachefe שזה הסינגל שלהם, והאספרסו היה לי טעים. גם האלפחורס בצר היו מבצק טרי ופריך.
יש להם שורה של מטחנות לליט ללא מחלקי מנות, שרם כנראה חיבר בפס נירוסטה ליחידה אחת, כך שכל סוג קפה זכה למטחנה משלו ונטחן ישירות לידית.
היה די מלא שם - כנראה בעקבות המאמר - כך שלא התעכבתי לתשאל ולתחקר. ממה שראיתי במחירון במקום, את כל התערובות שהם עושים ניתן לקנות באריזות שבין 100 גרם ל-1 קילו' - בתמחור פרוגרסיבי שנע בין 15 ש"ח ל-100 גרם 85% ארביקה ל-140 ש"ח לקילו של קפה אורגני 100% ארביקה.
בהזדמנות אחרת - כשיהיו שם קצת פחות אנשים - אברר את עניין מחזורי הקליה וזמן חיי המדף בחנות, וכשייגמרו לי הפולים בבית - גם אקנה טעימה.
 

Barista1

New member
קפליקס

מקום אדיר! מומלץ בחום לאוהבי קפה ומלביני ענין.אין מקום כזה עוד בישראל
 
למעלה