בהול ! הצילו את חתולי קצרין

בהול ! הצילו את חתולי קצרין

בעקבות מקרי כלבת שהתגלו בקצרין בשבוע האחרון, מתכוונת המועצה המקומית לפזר רעל ולהשמיד את אוכלוסיית חתולי הרחוב בעיר בימים שני ושלישי 23.2.05-22. אנו מתארגנים בשיתוף עם עמותות בעלי חיים נוספות, לפעילות שטח בקצרין במטרה להציל את החתולים. הצטרפו אלינו! כמו כן, מרגע היוודע הגזרה אנו פועלים יחד, בהובלתם של יועצים משפטיים, להגשת עתירה לבג"צ כנגד המתתם ההמונית. אנו רוצים להבטיח את זכותם של חתולי קצרין לחיים. איך אפשר לעזור? קודם כל, צרו עמנו קשר בהקדם האפשרי באמצעות טלפון או מייל (מצ"ב הפרטים) לקבלת פרטים נוספים ועזרו לנו להגדיל את כוחות המאבק. בנוסף, חתמו על העצומה כנגד ההרעלה ההמונית באתר. כמו כן, אנו זקוקים לכל סיוע כספי להובלת המאבק המשפטי: עלויות אגרת בית המשפט, הפצת העתקי התביעה לנוגעים בדבר ועלויות עבודתם המשפטית של היועצים הנן גבוהות ואינן מצויות ברשותנו. אנחנו, וחתולי קצרין – זקוקים לכם עכשיו! לכתבה ב-NRG היום - יום ראשון, רדיו קול הכנרת הולך לעשות יום שידורים מיוחד למען מניעת השואה נגד בעלי החיים בקצרין, יהיה באולפן עיתונאי ותיק מאוד בעל לשון מאוד מאוד חריפה, שנרתם מטעמי לעניין, משעה 9 בבוקר ועד אחת בצהרים אורי יהיה באולפן החירום שלנו וינהל מאבק תקשורתי נגד כל מי שידו בדבר. הטלפון באולפן הוא - 046709002 פקס 046709005 נא להעביר לכל מי שמעוניין לעזור, ולתת לכולם הוראה חד משמעית להציף את הרדיו בטלפונים, הרדיו הזה נשמע מצויין בקצרין והסביבה, וזה יכול מאוד מאוד לעזור. במהלך השידור, ימסר מס' הפקס של המועצה בקצרין, יש לפקסס את המכתבים גם לשם. יחד נוכל לעזור לחיות המסכנות, ואולי להציל אותם מהטבח ההמוני. יש לעשות הכל, אבל הכל, שזה לא יצא לפועל גם אם נצטרך להגיע לשם ולהפגין מול בניין המועצה. נא לשלוח מייל בעניין לכל מי שיכול לעזור.

Arfilit

New member
שאלה (שבחיי שנשאלת בתמימות)

ואיך מתמודדים עם סוגיית הכלבת?

magicgirl1983

New member
את האמת שיש עוד שיטות

חוצמ- השמדה... אבל הן יותר יקרות...זה הכל. הם גם יכלו למנוע את זה ע"י חיסון החיות בסביבה. אבל למה לעשות משהו טוב ביקום כשאפשר לעשות רע

Arfilit

New member
על מנת לחסן את החיות

צריך לתפוס את כולן - לא? אני לא מנסה ליצור פרובוקציה. אני רק חושבת על הדברים שהטרידו אותי כשהתגלו שועלים נגועי כלבת בישוב (הקטן) בו אני גרה, אחד מהם - בחצר של שכנים ממש...

אין צורך ללכוד את החיות, ניתן לפזר

חיסונים אוראלים בתוך פתיונות. בסביבה שיש בה חתולי רחוב ועוד מחוסנים, הם למעשה משמשים כמאין רצועת בטחון. כלומר חיה נגועה אשר מגיעה מחוץ לתחומי הישוב (משם מגיעה הכלבת), תתקל לרוב בחיה טריטוריאלית ומחוסנת שתלחם בה ותגרש אותה. לא יהיהו חיות מחוסנות ברחוב, בעל החיים הנגוע יגיע ישר לאדם. כמו כן, מקם המדינה מתו סה"כ 4 אנשים מכלבת ואף אחד מהם לא הגיע לקבל טיפול. כל זאת ועוד שחתולים נדבקים בכלבת לעיתים נדירות ביותר ולמעשה הם למטה מאחוז אחד מהנשאים. במדינות מתוקנות הדבירו את הכלבת על ידי חיסונים אוראלים לחיות הבר. נסיון שנעשה בארץ הוכיח את עצמו גם כן, אך נעשה לאורך תקופה קצרה בלבד ובאזור לא גדול. ומעל לכל, להרוג את הגזע החלש בצורה גורפת זה לא מוסרי (לא חוקי גם) ולא פתרון.

Arfilit

New member
חיה שאוכלת יותר מפתיון אחד -

לא תמות כתוצאה ממנת יתר? (אני מעריכה שאני נשמעת מפגרת לחלוטין למי שמתמצא - ולוקחת את הסיכון כדי להרחיב ידע...). האם חיסונים אוראליים יותר יקרים מפיזור רעל?

magicgirl1983

New member
נגיד שחיה מתה ממנת יתר

אבל היא מתה מחיסון ולא כי מישהו החליט יאללה בו נחסל את כל מה שזז בוואדיות וביערות כי היה שועל חולה באיזור. עדיף 10 חתולים מתים ממנת יתר על פני 1000 שמתו על לא עוול בכפם. ולא נראה לי שהם מתים אחרת היו נעלמים לנו מלאאאאאא חתולים, נמיות ושאר ירקות מהוואדי שאני גרה בו.

Arfilit

New member
המחשבה שלי היתה אחרת

אם הם עלולים למות ממנת יתר - אז אולי צריך לשקול עוד צעד קדימה - ללכוד ולחסן - ואולי גם לסמן באותה הזדמנות את מי שחוסן. ועוד שאלה - החיסון לא אמור להיות תקופתי (נגיד - פעם בשנה)?

עד כמה שידוע לי אין מנת יתר

תקופת החיסון היא מעט בעיתית. במדינות מתוקנות, החיסון הוא כל 3 שנים, על פי הוראות יצרן. במדינות שרוצות לחלוב את האזרחים החיסון הוא שנתי. יש אגרה שצריך לשלם איזה כיף. חוץ מזה, עלות חיסור לרשויות היא בדיוק דולר אחד. לתושבים זה גדל בין פי 10 לפי 30, תלוי במספר גורמים. החזקת בעל חיים לא תמיד זולה, אז אם אתם כלכך רוצים שכולם יחוסנו למה אתם לא מחסנים במחיר הקרן? אפשר להוסיף שקל שניים שלושה. חיסון כלבת לא צריך להיות מותרות. שיקול כלכלי לא אמור להוות שיקול לבעל חיה, זאת כמובן בהנחה שמדובר במגפה קשה רעה ומסוכנת. האם אדם ממחזיק כלב אחד וחתול אחד צריך לשלם 160 ש"ח על חיסונים? לא עדיף 10 שקלים? ערפילית, המדינה בוחרת בשיטה הקלה והפופוליסטית. "הי, תראו, אנחנו עושים משהו נגד הכלבת". אתם רואים משמע זה קיים. לגבי מחירים אני לא ממש סגור, אבל שוב, זה לא נראה לי בהפרשים כ"כ גדולים ששווה לבצע טבח בשביל זה. מה עוד שבצרפת לדוגמא, מדינה שקברה את הכלבת על ידי חיסונים אוראלים, השקעה ירדה, כי המחלה נעלמה.

למעלה