בהלת החיסונים

בהלת החיסונים

אז מה עושים עם הדבר הזה? ב2004 הפסיקו לתת את החיסון המוחלש מכיוון שהוא סיכן אוכלוסיות רבות בעלות מערכת חיסונית נמוכה וכנראה בגלל עוד סיבות. מה צריך לעשות עכשיו? האם זה כמו בהלת שפעת החזירים? האם זו קונספירציה? האם עושים עלינו ניסויים?
מדוע החיסון המומת לא מחסן מספיק? אני לא מבינה כלום ולא יודעת מה לעשות ומשום מה זה לא מריח לי טוב.
מה אתן עושות?

schlomitsmile

Member
מנהל
יש באזז גדול בנושא חיסונים בכלל אני תמיד מחפשת מקורות מידע מאוזנים: לא דוברי המערכת,
אבל גם לא חסידים פנאטיים של מסע הצלב נגד חיסונים.
נראה לי שהכתבה המצורפת מתאימה להגדרה

http://www.doctors.co.il/ar/15660/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D,+%D7%94%D7%9B%D7%9C+%D7%A2%D7%9C+%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%9F+%D7%94%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%95

כתבה

שלום
אני רופאת ילדים ועובדת במשרד הבריאות
אכן כתבה מהימנה.
לציין דר סומך שחתום על מסמך זה הוא גם ראש איגוד רופאי הילדים בישראל, ולכן המסר הוא גם של האיגוד

rinamlo

New member
אין לי מושג בעניין

חלק אומרים "מסוכן" וחלק מחסנים, אני לא החלטתי מה לעשות.

חוטהשני

New member
לא הבנתי מדוע הפסיקו לתת את המוחלש...
אני הייתי בהלם כשהבנתי את זה מהתקשורת - נדמה לי שהבת שלי קיבלה את הטיפות וזה הזכיר לי את המצב שגם אנחנו קיבלנו בהתפרצות שהיתה בשנות ה-80...

אגב מהכתבה הבנתי שהסיבה שהפסיקו לתת היא בגלל שחשבו שלא צריך לתת יותר (כלומר שאין יותר צורך...)

זה בערך מזכיר לי להבדיל את מלחמת לבנון השניה שפרצה כשצה"ל החליט שלא צריך להתאמן יותר מידי...

MAMALY

New member
כולם מתעסקים בשטויות ולא בעובדה

שמחלה כמו מחלת הפוליו היא נוראה ואיומה ואין לה תרופה רק חיסון מומת או מוחלש

אני מכירה מקרוב את הפוליו אבא שלי חולה פוליו מגיל שנתיים....
בגיל 68 יש שוב פוליו לחולי פוליו... פוסט פוליו קוראים לזה.
כל חייו היה חולה.
משותק
עם כל מה שמשתמע...
זה לא סתם אנשים בכיסא גלגלים
הם מרגישים הכל! זה לא פגיעה בעמוד השדרה.....
זה זרימות דם לא תקינות, זה מערכת לימפה לא תקינה, זה נכות קשה, זה דלקות גידים
זה כאגבי תופת לכל החיים
זו מוגבלות קשה
זה סבל פיזי ונפשי אדיר.

תתחסנו ותחסנו ותפסיקו לחשוב מי אמר מה למה ומתי ומאיזו סיבה...

תחסנו
כי אחר כך מאוחר מידי.

אם משרד הבריאות גורף בבקשתו לחסן את הכולם הם יודעים יותר מאיתנו הם לא רוצים להכניס ציבור שלם לבהלה הם דווקא מאוד בעדינות

אבא שלי היה תינוק יפה תואר בן שנתיים בת"א של אז... ותוך שבוע ימים הפך למשותק
שנים בבתי חולים
כל ידותו נגמרה.
היום כשאני רואה אותו מתייסר
אני לא הולכת לחסן - אני רצה לחסן ראשונה!

שמרו על הילדים.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, זו מחלה איומה.

העניין הוא שהציבור, די בצדק, איבד את האמון העיוור
שבהכרח אלה שלמעלה דואגים רק לאינטרס הציבורי,
ויודעים הכי טוב לעשות זאת.
רק שעם אובדן התמימות, שופכים לפעמים את התינוק
יחד עם האמבטיה, וכל מה שהרשויות אומרות
נחשד מראש כנוגד את האינטרס הציבורי.
עברו מקיצוניות של אמון טוטאלי לקיצוניות של חוסר אמון טוטאלי.

חוטהשני

New member
היום יש בלגן עצום בנושא החיסונים... יש כל מיני עמותות וארגונים שמתנגדים לחיסונים - ואני בטוחה במיליון אחוז שגם שם יש אינטרסנטים ולא הכל נובע בגלל הרצון לחיות בצורה 'טבעית' כביכול...

אני לא חושבת שלמישהו יש ויכוח עם חומרת המחלה

ואני לא חושבת שבזה עוסק הדיון.
קשה לי מאוד לענות לך כי בו בזמן שצר לי על אובדן הילדים וגורלו של אביך יש בי חשד מאוד גדול במערכת שרואה את טובת הכלל אבל מפספסת לעיתים את טובת הפרט.
יש לי המון דוגמאות ואני נזהרת מלהכנס אליהן מעל דפי הרשת אבל מניסיוני ובעקבות מקרים רבים אליהם נחשפתי קשה לי לומר שאני סומכת על מערכת הבריאות בעיניים עצומות. קשה לי לומר שאני רואה רק את היתרונות בלחסן ואני לצערי מכירה לא מקרה אחד ולא שניים שנפגעו מחיסונים בדרך שגרמה להם לאבד את הילדות בדיוק כמו שהמחלה גרמה לאביך.
יש יתרונות לחיסון בראיה מערכתית, אני בטוחה, אולם חייבים בעיני לתת את הדעת גם למעט המקרים בהם החיסון יכול להזיק.
כשאת מכירה תינוק שבעקבות תגובה לחיסון הפך לאפילפטי וחייו השתנו ללא הכר בעינייך זה הופך ל100% אפילו שזה מקרה בודד.
אני לא מתווכחת עם אף אחד רק רוצה להגיע להחלטה מושכלת, להבין את הסיכונים, להבין את המשמעויות, לא רצה לחסן כרגע עד שלא אדע מספיק ואבין מספיק את המשמעויות.
כשהבן הגדול שלי נולד אמא שלי עברה סדרת טיפולים כימותרפיים ובגלל זה הוחלט לא לתת לו את החיסון המוחלש אלא רק את המומת. לימים גם ביטלו בכלל את החיסון הזה. אני רוצה להבין למה ביטלו ומה היו הסיכונים, אני רוצה להבין מה הסיכוי של הילדים שלי לחלות כשהם מחוסנים בכל המנות של החיסון המומת.
לא יודעת, עם כל הקושי והייסורים שיש במחלה אני רוצה עוד ללמוד ולהבין לפני שאני טומנת את ראשי בחול והולכת בעינים עצומות אחרי משרד הבריאות.

חוטהשני

New member
זאת אומרת שהלובי של ההסיינטולוגים הצליח בגדול...
בתכלס בנושא אי מתן חיסונים כמו שציינתי עומד גוף אינטרנסטי ועשיר מאד - הדוגל (מה זאת אומרת דוגל...כופה ע"ע טום קרוז וקייטי הולמס....) בכך שאנשיו ילכו לפי מה שהטבע נותן...

לחברות התרופות יש לובי לא פחות עשיר

ואינטרסנטי.
למטבע הזה יש שני צדדים ולכל צד יש יתרונות וחסרונות.
אני לא חושבת שאנחנו חיים בטבע יותר, אנחנו מתערבים בטבע בכל כך הרבה דברים, אני לא רואה את קייטי הולמס חיה במערה ולובשת עורות טבעיים או עלים. זה צבוע בעיני להגיד שאנחנו רוצים לחיות בטבע ולהעלות את זה מעל דפי הרשת הוירטואלית. יש למאה ה21 ולעולם המערבי הרבה חסרונות אולי אבל יש בו גם הרבה יתרונות.
אני לא חושבת שהויכוח באיזה צד לבחור הוא כל כך פשוט, יש המון משתנים וחלקם חסרים מעינינו. אני חושבת שהדבר הנכון הוא להתלבט, לחקור, לשאול שאלות, להבין.
אני זוכרת אסונות גדולים בהיסטוריה האנושית שקרו בגלל חוסר המודעות וחוסר היכולת לשאול שאלות.

לעינב

שלום רב,
אני רופאת ילדים ועובדת במשרד הבריאות. אפתח ואגיד כי חיסנתי את נכדי (4 ח' ושנתיים וחצי) וכן את כל חברי וקרובי משפחתי.
החיסון ניתן עד 2005 כחלק משגרת החיסונים ואז הופסק כי היה רושם שהמחלה מוגרה.
לאחרונה, כפי שאת יודעת, נמצא שלא כך.
הסכנות הן שילדים שחוסנו שנגיף המומת, לא יחלו, אך ידבקו וידביקו אחרים. את מי הם ידביקו? כאלו שלא חוסנו כלל, מבוגרים שרמת החיסון שלהם נחלשה, מדוכאי חיסון ותינוקות טרם חיסונם.
למה ילדים? כי נמצא שהם המעבירים את הנגיף.
אני לא רוצה לדון בנושא של אפילפסיה אחרי חיסון - זה לא שייך.
החיסון הנוכחי בטוח! הוא ניתן רק למי שחוסן כבר במומת. מורכב משני נגיפים 1 ו 3. אינו כולל את סוג 2 שהיה יותר בעייתי ולא נמצא באירוע הנוכחי.

תודה רבה על התגובה החשובה

אם תינוק חוסן רק במנה אחת או 2 בנגיף המומת הוא מחוסן מפני המחלה?

ועוד שאלה שמטרידה אותי

כל מי שמחוסן כרגע בחיידק המוחלש בעצם מעביר הלאה את המחלה בנוזלי הגוף אז אם הבנתי נכון אנשים שהמערכת החיסונית שלהם נמוכה עלולים להדבק אז אני תוהה ביני לבין עצמי, אם יש בכיתה של הילד שלי ילד חולה סרטן הוא לא יוכל לבוא לבית הספר בחודשים הקרובים כי המבצע הוא עד נובמבר והמחוסנים מדביקים עד 6 שבועות אחכ בנוזלי הגוף אז הילד הזה בסכנה, וגם הילד בגן של הילד שיש לו קרוהן ובעצם כל ילד עם מחלה אוטואימונית או מערכת חיסונית נמוכה, אז בעצם מה שאנחנו עכשיו עושים זה דואגים להם לטווח רחוק אבל כולאים אותם בבית ל6 חודשי מאסר?

ילדים עם דיכוי חיסוני

שלום,
ילד מחוסן הוא כזה שקיבל 3 מנות מומת.
ישנו אחוז קטן של ילדים המוגדרים כסובלים מכשל חיסוני ורק אלו לא יוכלו להגיע לבית ספר. מדובר לדוגמה על ילדים שמקבלים כרגע טיפול כנגד מחלת הסרטן או כאלו שעברו השתלת מח עצם וטרם חוסנו בכל שגרת החיסונים מחדש.
צריך תמיד לזכור שמול שהייה בבית למשך 6 שבועות עומדת הידבקות במחלה הגורמת לשיתוק!

קודם כל זה שהיה בבית של 6 חודשים

כי המבצע נגמר בנובמבר ואחכ צריך לקחת 6 שבועות ביטחון.
חוצמיזה מה עם ילדים שסובלים מקרוהן? ממחלות אוטואימוניות? מה עם מבוגרים עם מערכת חיסונית נמוכה? מה עם תינוקו שעוד לא קיבלו 3 מנות חיסון מומת?

למעלה