בהלת הפוליו

dutchi

New member
בהלת הפוליו

הי,
בתי בת שנה ושבעה חודשים. לא חוסנה מעולם.
לא נמצאת במסגרת וכרגע לא מתוכננת להיות בכזו.
בכוונתי להתייעץ עם ״טיפה מן הטבע״ אך קודם מספר שאלות:
1. הבנתי שנמצאו שרידים, האם השרידים האחו הם למעשה שרידים של ילדים שחוסנו?
2. מאחר ואין תחלואה כרגע, האם באמת עליי לדאוג?
3. הבנתי שהיה בעבר חיסון שהוא שונה מהחיסון הניתן כיום, מהם ההבדלים העיקריים ומדוע למעשה יש את החיסון הנוכחי?
4. אנצלש את עצמי לנושא נוסף, בכוונתנו לטוס למיקרונזיה ב 2014 למספר חודשים - מהי ההתיחסות ליעד שכזה מבחינה חיסונית כללית ופוליו ספציפית?
אשמח לתשובות או הפניות, אני מוצפת מידע ומרגישה קצת מבלובלת...
תודה ורק בריאות!
 

zlp

New member
תשובות

אקדים ואומר שב"טיפה מן הטבע" מייעצים גם רופאים העוסקים בפרקטיקות שאינן תואמות לסטנדרטי האיכות המקובלים ברפואה.
חשבי היטב האם מרופאים כאלה את רוצה לקבל ייעוץ בעניין חשוב כל כך.

לשאלות עצמן:

1.לא. בשנים האחרונות ניתן בישראל רק חיסון מומת ולכן השרידים יוחסו לנשאים. כדי לאשש זאת התבצעו בדיקות גנטיות שאישרו את החשד.

2. זה עניין אינדבידואלי. ידוע כי יש מסה קריטית של נשאים וכי מגפה עלולה לפרוץ בקרוב. אני מכיר מקרוב נכי פוליו- הם היו נותנים הרבה מאוד כדי לא להיות במצבם. האם את מוכנה לקחת את הסיכון לכך שבתך תהיה נכה?

3. בשנות השמונים ניסו לחסן בחיסון חי-מוחלש. תופעת לוואי של החיסון היתה שיתוק, בשיעורים נמוכים בהרבה מהשיתוק שנגרם מהמחלה.
את החיסון ההוא הפסיקו ועברו לחסן בחיסון מומת, שהוא נטול תופעות לוואי משמעותיות (בניגוד למה שיגידו לך כאן מתנגדי החיסון, חיסון כזה בטוח בערך כמו אקמול).
בעקבות סקר הצואה הוחלט לצאת במבצע חיסון ארצי שיכלול הן את החיסון המומת והן את החיסון המוחלש.
מדוע יש צורך בשניהם?

החיסון המומת מגן על האינדיבידואל.
החיסון המוחלש מגן על מי שלא חוסן בחיסון המומת אך נחשף לחיסון המוחלש.

תופעת לוואי נדירה ביותר של החיסון המוחלש היא שיתוק. תופעה זו נצפתה רק באנשים שקיבלו את החיסון המוחלש אך לא קיבלו את החיסון המומת.
שימי לב, זו נקודה חשובה ביותר: אם בתך תקבל את שני החיסונים, היא תהיה מוגנת לחלוטין.

שאלה: אם החיסון המוחלש עלול לגרום לשיתוק, למה נותנים אותו?
תשובה: כי גם פוליו בביוב עלול לגרום לשיתוק, ובשיעורים הרבה יותר גבוהים. סביר שמי שיחטוף שיתוק יקבל אותו מהנגיף ה"פראי". נותנים את החיסון המוחלש כי זה הרע במיעוטו: הפוליו כבר כאן וכבר מסתובב בביוב. לא החיסון המוחלש הוא הבעיה. הוא הפתרון, הוא יציל הרבה אנשים. מי שידבק ממנו סביר שבכל מקרה ידבק קודם בפוליו "אמיתי".

שאלה: איך ניתן להגן מפני הסכנות בחיסון המוחלש?
תשובה: מתחסנים על פי ההנחיות של משרד הבריאות, גם בחיסון המומת. אם פלונית חוששת מתופעות הלוואי של החיסון המוחלש, התשובה הטובה ביותר היא לחסן בחיסון המומת. המנעות מחיסון מומת בזריקה רק מגבירה את הסכנה, לא מפחיתה אותה!.

4. פני למרפאת המטיילים הקרובה למקום מגורייך.


הדברים המובאים כאן ניתנים כמידע כללי ואינם מחליפים התייעצות עם רופא!

רק בריאות
 
בהלת הפוליו - כל התשובות

שלום וברוכה הבאה לפורום שלנו :)

תשובות מפורטות על בהלת הפוליו, תמצאי כאן וגם כאן.
בקצרה לשאלותייך:

1. לא. זה הוירוס הטבעי, לא מהחיסון.

2. קצת, בעיקר בשל מבצע החיסונים הנוכחי המפיץ וירוסים חיים-מוחלשים לכל האוכלוסייה באמצעות מיליון ילדים המשמשים סוכני ההפצה שלהם. מרבית האוכלוסיה תתמודד עם זה ללא בעיה (כמו גם עם הוירוס הטבעי), אבל ישנם חלקים באוכלוסייה שלא ערוכים להתמודדות כזו והם עלולים לחלות. אין בקרה ואין שליטה על תפוצת הוירוסים הללו והם יגיעו גם למוחלשים. הסיכוי של בתך לפגוש את הוירוס הטבעי קטן ביותר עד זניח, וגם בקרב אלו שיפגשו אותו, רק 1 לאלף ישותק - לא בהכרח שיתוק קבוע.

3. יש שני חיסונים נגד פוליו: חיסון מומת, הניתן בזריקה. חיסון חי-מוחלש, הניתן בטיפות. לכל חיסון המגבלות שלו. החיסון המומת עשוי להגן על המתחסן, אולם אינו מונע הדבקה (אינו מונע את התפשטות הוירוס באוכלוסייה). החיסון החי-מוחלש מפיץ את עצמו לכל האוכלוסייה ובכך כאילו "מחסן" את כולם (ומונע התפשטות הירוס), אך המגבלה שלו היא שהוא בעצמו מחזיר את הפוליו מהדלת האחורית ומהווה את המכשול העיקרי במאבק למיגור הפוליו בעולם. המומחים הגיעו למסקנה שלא ניתן יהיה למגר את הפוליו כל עוד מחסנים בחיסון החי-מוחלש. מחקרים מראים שהוירוס החי-מוחלש עלול להפוך אלים לפחות כמו הוירוס הטבעי, לעיתים קטלני עד פי שתיים ממנו. לזכות החיסון החי-מוחלש שנעשה בו שימוש עכשיו בארץ, שהוא מכיל רק שני זני פוליו במקום שלושה, הזן שהוא אינו מכיל היה האחראי העיקרי בגרימת מקרי שיתוק, כך שהסיכון בחיסון זה לכאורה קטן מהחיסון החי-מוחלש הוותיק, אם כי בטיחותו לא נבדקה בשום מחקר קליני.

4. קראי את המאמר הזה על חיסונים למטיילים.
 
למעלה