בהמות כשרות(*)

certified.woke

Well-known member
בשבועות האחרונים ההפסקות בתיכון דרור במועצה האזורית לב השרון הפכו לזירת קרב. "מי שלא מניח תפילין הוא לא יהודי", צעקו תלמידים שמפעילים דוכנים להנחת תפילין על מי שהעדיף להתרחק או לא לקחת חלק בפולחן הדתי, לא פעם בתוספת קריאות גנאי. העימותים גלשו במהירות לקבוצות הווטסאפ של הורי התלמידים. חלקם דרשו לשמור על הממלכתיות של בית הספר ולהרחיק ממנו סממנים דתיים, ואחרים טענו שהביקורת היא "רדיפה אנטישמית" וביקשו להפסיק עם "ההפחדות, השנאה והתבהלה"...

(*) בית התפילין, המגילות והרצועות - מעור בהמה כשרה

נערך לאחרונה ב:

The Real Big Joe

Well-known member
בשבועות האחרונים ההפסקות בתיכון דרור במועצה האזורית לב השרון הפכו לזירת קרב. "מי שלא מניח תפילין הוא לא יהודי", צעקו תלמידים שמפעילים דוכנים להנחת תפילין על מי שהעדיף להתרחק או לא לקחת חלק בפולחן הדתי, לא פעם בתוספת קריאות גנאי. העימותים גלשו במהירות לקבוצות הווטסאפ של הורי התלמידים. חלקם דרשו לשמור על הממלכתיות של בית הספר ולהרחיק ממנו סממנים דתיים, ואחרים טענו שהביקורת היא "רדיפה אנטישמית" וביקשו להפסיק עם "ההפחדות, השנאה והתבהלה"...

הנחת תפילין היא דוגמא לפולחן פגאני שהשתרש ביהדות.

DANIAVNI

Well-known member

אני מתרשם שזירת הקרב היא על האיסור לאשר הצבת דוכן תפילין
ולא על סירובם של חלק מהתלמידים להניח תפילין
כלומר כמאמר הפתגם "היכה אותי ובכה "
גם מנעו מהם להציב דוכן תפילין
וגם הפכו את הקרה לקרה נגד מי שמנסים להפעיל כפייה דתית .
אבל מה לא עושים בשביל הפרובוקציה .

אני מוכן לאשר בנסגרת פלורליזם חברתי תרבותי הצבת דוכן תפילין
אבל בתנאי שיאפשרו גם הצבת דוכן של דתות אחרות
כמו "עדי יהווה" "איסלאם" ו"נצרות "
אם הכוונה היא להציב רק דוכנים יהודיים אז בשום פנים ואופן.

למעלה