בהמלצת איתי - החידה בשרשור נפרד!

Yuvalenko

New member
בהמלצת איתי - החידה בשרשור נפרד!../images/Emo41.gif

קודם כל, הרשו לי לברך את אור על הצטרפותו למעגל המנהלים, חזק ואמץ!
(נראה אתכם מנקדים את זה...) כמו כן, הייתי רוצה לאחל לאיתי גיוס קל ונעים, ועלה והצלח בכל דרכיך... (נשמע כמו טקס, הא?) ם כן - החידה היא, באילו מילים ישנו הרצף הגדול ביותר של עיצורים זהים במילה עברית תקינה, לא כולל אותיות השימוש, מוספיות, וכו'. אירית ("בנחמין") אמרה נכון, כי במילה "מממנים" או "מממן" ישנן שלוש מ'מים רצופים. ישנן עוד מילים כאלה, אך ישנה גם מילה אחת לפחות שאני מכיר, המכילה 4 אותיות זהות ברצף! רמז דק (שכבר נרמז בעבר) - לא תמצאו אותה במילון אבן שושן..
 

שאנז

New member
איך מנקדים באמת?

חטף פתח פתח וחטף פתח צירה (או פתח)...באמת מסובך!! אתה יודע??
 

אִיתַי

New member
../images/Emo47.gif תודה, יובל../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

המון תודה על הברכות
ובקשר לניקוד: חֲזַק וֶאֱמַץ.
 

שאנז

New member
תודה!!

זה מה שידעתי, בגלל השאלה חשבתי שכנראה אני טועה:)
 

haunter

New member
עוד מילה עם 3 רצופות

"מושתתת" (הופעל, ש.ת.ת., הווה, יחידה) אתה יכול לתת רמז קצת יותר גדול בקשר למילה עם ה-4?
 

Yuvalenko

New member
לא אמרתי עיצורים... ואם כן - טעיתי!

אמרתי אותיות!! התשובה הייתה יכולה להיות נכונה, אך ציינתי גם שאין להשתמש במוספיות למיניהן, ו' החיבור, וו' של שייכות, אינן נחשבות לצערי. רמז אתם רוצים?
זה פועל.
 

Yuvalenko

New member
טוב, מחמת הידחקותו של השרשור הזה

לתהומות הנשייה של הפורום... או ליתר דיוק, לעמוד 2, שם אף אחד לא מעז להציץ..
אני אתן את התשובה - במילון הפעלים השלם (אינני זוכר את מחברו ומאיזו שנה וכו) מצוינת דוגמא לפועל ישן נושן בעל 3 אותיות רצופות, רצף נדיר ביותר - "חִכְכֵּך" בבניין פיעל (4 אותיות שורש). משמעותו ככל הנראה קרובה ל"חיכך". אך אינני בטוח בזאת. התשובה לחידה היא השורש "פפפף" (גם כן בניין פיעל, שורש מרובע). כן כן, זו לא המצאה, שורש זה היה קיים לפחות בשנותיה הראשונות של המדינה, כיוון שהוא נמצא במילון זה שציינתי לעיל. לצערי איני יודע את משמעותו, אך מעולם לא מצאתי שורש או מילה בעלי רצף זהה של אותיות או גדול מכך.
 
על הפועל פִּפְפֵּף

הפועל אכן אינו מופיע במילון אבן-שושן. לעומת זאת, הוא מופיע באוצר הלשון העברית, כרך יד, עמ' 4754, ומשמעותו "עישן". יעקב כנעני, מחבר המילון, מביא שלוש דוגמאות לשימוש בפועל. הראשונה שבהן לקוחה מן הרומן בישוב של יער מאת חיים הזז. הנה מובאה זו, כפי שהיא מופיעה במאגר המילון ההיסטורי ללשון העברית: לאטו, ממדד ומותח אילך ואילך באצבעותיו, גלגל לו אנטון צִיגַרקָה, לִקטַת מַחוֹרקָה מְעוּבָּה, צרורה בפיסת נייר הדיוט. ועד שהתקינה, לִתֵּת עליה בלשונו מלמעלה, הקיש בפלדה ובחַלוּק וישב מפַפְפֵּף, מתיז מפרק לפרק מבין שִׁניו צנורה של רוק ומחריש ויושב. המובאות האחרות של כנעני לקוחות מספרו של שמשון מלצר "אור זרוע", תל-אביב תשי"ט, ומספרו של משה יחיאל בר און "עולמות", תל-אביב תש"ה. ושאלה לסיום: ספר בשם "מלון הפעלים השלם" אינו מוכר לי וגם אינו מופיע בשום קטלוג של ספרייה אקדמית בארץ. האם תוכל לברר מהו שמו המדויק של הספר שעיינת בו?
 

Yuvalenko

New member
או!! סוף סוף מישהו האיר את עיניי!

שנים שאני מחפש את המשמעות של הפועל הזה.... ואחי הזכיר לי שבזמנו מצאנו את הפעלים "פפפף" ו"חככך" בספר הנקרא "אגרון הפעלים" (השלם, או משו כזה..) זה עוזר?
 

Yuvalenko

New member
נידמה לי שמצאתי, לא בטוח, כי זה

נקרא "אגרון למילים נרדפות" אבל ייתכן שבזה מדובר. הספר היחיד בינתיים שמצאתי עם המילה "אגרון". קישור
 
למעלה