בהמשך לביקורת שהובאה כאן-

etay983

New member
בהמשך לביקורת שהובאה כאן-

בנוגע לתרגום הפסקה ממוצא המנים שידידנו המהמר עשה לו כחתימה, ובכן, לאחר לילה של נדודי שינה, בעודי קורא את המהדורה העברית של "מאז היות דרווין -מאת סטיבן ג'יי גולד (בתרגומה של נעמי כרמל) נתקלתי בתרגום של אותה פסקה בדיוק. הניסוח הוא כזה - "להניח כי העיין על כל תחבולותיה שאין דומה להן לתיאום המוקד למרחקים שונים,לשינו י כמויות האור החודרות לתוכה ולתיקון הסטייה הכדורית והכרומטית יכולה להווצר על דרך הברירה הטבעית,הרי זה לכאורה,אודה ולא אבוש,בגדר אבסורד קיצוני ביותר." אם יורשה לי לכתוב מהרהורי ליבי, איש נדיר היה דרווין, ההודעה בכובד ראש ובכנות אנטלקטואלית בבעיותיות גדולה בתאוריה שהיא עבודה חייו ראוייה לציון ולהערכה, דרושה מידה גדולה של יושר וכנות על מנת לנקוב בפגמים, תכונה שלא תמיד נפוצה בקרב אנטלקטואלים. ולעניננו, יש לציין שתרגומו של המהמר דיי מדוייק, ההגינות מחייבת לאמר זאת, אם כי אני מסכים עם הבקורת כי הפסקה הוצאה מהקשרה והמילה החשובה ביותר בכל הפסקה הושמטה משום מה מתרגומו - "לכאורה" .. זהו..זה מה שהיה לי להגיד, אני מקווה שתפיקו תועלת מכך, עיני המופלאות נעצמות מאליהן עכשיו, אני מתחיל להרגיש את הסטייה הכרומטית בשדה הראייה..אני חושב שאלך לישון, לילה טוב.

Caligola

New member
מדובר בסך הכל בסגנון כתיבה, דארוין

לא חשב שיש בעיתיות מבחינה אבולוציונית בהתפתחות העין, הרי הוא כותב שם בקטע ש*לכאורה* זה נראה בעיתי, אבל הוא מיד ממשיך שם ועונה על הקושיה שהוא עצמו כתב:
Yet reason tells me, that if numerous gradations from a perfect and complex eye to one very imperfect and simple, each grade being useful to its possessor, can be shown to exist; if further, the eye does vary ever so slightly, and the variations be inherited, which is certainly the case; and if any variation or modification in the organ be ever useful to an animal under changing conditions of life, then the difficulty of believing that a perfect and complex eye could be formed by natural selection, though insuperable by our imagination, can hardly be considered real. How a nerve comes to be sensitive to light, hardly concerns us more than how life itself first originated; but I may remark that several facts make me suspect that any sensitive nerve may be rendered sensitive to light, and likewise to those coarser vibrations of the air which produce sound. (Darwin 1872, 143-144)​
וכן, הוא ממשיך לכתוב שם בעוד שלושה דפים בהם הוא נותן דוגאמות לשלבי ביניים והוא אף מראה כיצד שלבי הביניים חיוניים.

תודה רבה.

ומה הוא כבר יכול לומר כדי לשכנע אדם רציונאלי שיכלי להאמין שעין אנושית יכולה להתפתח בדרך של אבולוציה וברירה טיבעית. דרווין גם כתב באחד המכתבים שלו שהעין תמיד גרמה לו לצמרמורת קרה. עד עכשיו ראיתי מהאבולוציוניסטים רק ציורים מרשימים ואתרים מסכנים שמצליחים בקושי להסביר איך עין יכולה להיווצר ולמה שתיווצר בכלל, הרי האבולוציה היא עיוורת, כיצד היא ידעה שקיימים גלי אור, למה שני עיניים ודווקא בראש ולא באוזן, ואת זה אפשר לומר על כל איבר ואיבר. רואים תכנון ,רואים סדר, יודעים מישהו עשה.

etay983

New member
מהמר, אני ממש לא מסכים איתך אם היה

ספק.. ובפרץ אנרגיה שתקף אותי אני גם אענה לך, האם אתה יודע שקיימים שלבי ביניים בין עניים משוכללות ועיניים פחות מפותחות? רכיכות מסויימות למשל מציגות על ראשם כתמים רגישים לאור, אין להם עדשה או רשתית , אך הם מסוגלים לחוש בהבדלי אור וחושך. יש נם עוד דוגמאות רבות של בעלי חיים המציגים שלבי בניים בדרך לעיין חולייתנית משוכללת. אתה מוזמן לחפש (לא באתרים אם אג'נדה דתית כן..? משם לא תבוא הישועה) ובקשר לטענה הכי תמוהה שלך - "למה שני עיניים ודווקא בראש ולא באוזן, ואת זה אפשר לומר על כל איבר ואיבר. רואים תכנון ,רואים סדר, יודעים מישהו עשה. אני מתאפק לא לענות לך תשובה שעונים לילד, "כדי שיהיה לך מה לשאול" הרי אם העניים היו ממוקמות בחזה, היית שואל למה לא על הראש. אין לזה סוף..זה שאתה רגיל לתפוס דברים כ"נכונים" אין לזה שום משמעות בעולם הטבעי, באותה מידה אם ידי בני האדם היו יוצאות ממקום אחר ובנויות בצורה אחרת הייית משתומם למה זה כך ולא אחרת? יש בורא לעולם! (אני כמובן לא משלה את עצמי שהתשובה שלי תשנה משהו בחשיבתך על העניין הזה, אתה דוגמא מוציינת של אדם שלא נותן לעובודות לבלבל אותו.)

TheKnownUnknown

New member
אם העין כ"כ משוכללת מעניין למה

כ"כ הרבה אנשים זקוקים למשקפיים(במיוחד יושבי ביהמ"ד)

טכנולוגיה והמודרניזציה.

האדם גרם והאדם תיקן. העיניים הם איבר כה רגיש, ברגע שאנחנו לא שומרים עליהם, אז התוצאות בהתאם. יש הסבר אחר יותר עמוק למה אנשים זקוקים למשקפיים, אתה בטוח שאתה יכול לעכל עומק? אותו דבר אתה יכול להגיד על הרבה מחלות שיש, למה יש סרטן, למה יש איידס, למה יש צהבת וכד'. התשובה לא תהיה ספציפית לעיניים אלא בכלל, למחלות ולרפואה. רק היום היה סרט בערוץ 8 על כמה מערכת הראייה שלנו משוכללת.

etay983

New member
כמובן, הקב"ה מעניש אותנו על חטאינו

עמוק..

קשה לך לעכל עומק?

בדורות שלנו אנו מאמצים את העיניים יותר מפעם. בימינו גם ידוע שהמצב הנפשי של האדם משפיע על חדות הראיה שלו. אדם שהוא במרה שחורה יאבד את חדות הראיה שלו די מהר. ושלא נדבר בכלל על המחשבים והטלויזיות ושאר הקרינות ההורסות את הראיה. אז דבר ראשון האדם הביא את הכל על עצמו. שנית, למה אתה חושב שהמשקפיים עוזרות לנו לראות? הרי אלוקים ידע שבעתיד נוכל ליצור משקפיים. אלוקים המציא תרופה למכה הרבה לפני שהגיעה המכה! ראה איזה פלא, האדם מזיק לעצמו, ואלוקים שומרו דרך יצירת חומרים שקופים המסוגלים ליישר ראייתו ללא כאב.

חוץ מזה, העיניים הם איבר כה מורכב

שלא משקפיים ולא עדשות מגע יוכלו להפריך את הטענה שהעין היא לא איבר משוכלל ומורכב. מי שצפה אתמול בסרט בערוץ 8 (לא בערוץ תכלת) יכל להיווכח כמה העיניים שלו הם פלא, דבר שלא יכל להיווצר בתהליכים טיבעיים ולהגיד שהעין נוצרה בדרך של ברירה טיבעית זה עלבון לאינטלגנציה, גם דרווין עמוק עמוק ידע זאת, אבל הוא חייב להמציא איזה הסבר, מגוחך עד כמה שיהיה, להתפתחות העיניים. כל אדם ששכלו בראשו ויבין שמדובר בספקולציות זולות ולא במדע מדוייק.

למעשה

בימים עברו אנשים לא היו צריכים לראות כל כך טוב (הם לא קראו), ואנשים לא תמיד הצליחו לחיות עד לגיל בו ראייתם נחלשה. אלוהים בנה על זה שנמציא משקפיים? הייתי אומר שאלוהים שלך עשה עבודה רשלנית מאוד אם בני-תמותה צריכים לתקן אותה.

האדם הביא את זה על עצמו.

זה כל הטענה שלי, ופעם קראו ועוד איך, היו לומדים תרוה ועוסקים בתורה יום וליל, הטכנולוגיה המודרנית, הטלוויזיות, המחשבים, הקרינה שיש היום היא זו שגרמה לכך שאנשים רבים זקוקים למשקפיים.

אם ככה

הרבובדיה הוא ארור האלוהים - לא רק שהוא זקוק למשקפיים עבים, אלא שמשקפיו גם שחורות! חוץ מזה - פעם לא קראו בתורה אלא למדו ושיננו אותה בעל-פה, מה שאפשר גם לרבנים קשישים וקהי-ראייה לככב בתפקידם. ולא, "זיכרון אדיר" לא היה יחודי לרבנים, אלא גם לכמרים, שאף פיתחו טכניקות שינון כמו "תיאטרון הזיכרון" (טכניקה אסוציאטיבית לזכירת טקסטים ארוכים). מן הסתם, כמעט היחידים שהתעסקו בעבר בטקסטים כתובים או בשינון המסורה היו אנשי דת לסוגייהם. גם הכתיבה נתפסה בשחר ההיסטוריה כמעשה כשפים - לקחת שם של מישהו או משהו, לשים אותו על חפץ כמו לוח חרס או מגילה, ואז להעלות אותו לאוויר באופן מילולי בכל רגע שרוצים!

בעלי חיים גם צריכים משקפיים?

ראית איזה עומס של קופים היה אתמול באופטיקה הלפרין, הם רכשו עדשות מגע במבצע היה 50% כל החנות.

כן

אפשר לתקן ראייה פגומה בבעלי חיים באמצעות עדשות מלאכותיות. אך בטבע בעל חיים שראייתו נפגעה לרוב נופל קורבן לתאונה משעשעת או נאכל בידי בעל חיים בעל שיניים גדולות יותר. משקפיים הם דרכו של האדם להתמודד עם תהליך טבעי לחלוטין של הידרדרות הראייה. למעשה, אם אלוהים ברא את העין וציווה עליה להחלש ולהפגם, הרי שייצור משקפיים ושימוש בהם הם כפירה בעיקר, ומשקפיו השחורות של הרבובדיה הן שיר הלל לשטן.

למעלה