בהמשך לדיון בנושא פיתוח תמונות

אתי@

New member
בהמשך לדיון בנושא פיתוח תמונות

אתם יודעים אם אפשר לזהות בברור פיתוח איכותי??? איך אני יודעת כשאני מבקשת שיפתחו לי פיתוח איכותי (ומשלמת על זה!) שלא עבדו עלי

*שיר

New member
אתי@, זה הדבר הכי קל בעולם!

פשוט מסתכלים ורואים! רואים שהתמונה חדה ושהצבעים הם הצבעים הנכונים והאמיתיים. (כלומר אם מישהי לבשה חצאית ורדרדה, לראות שהחצאית באמת ורדרדה ולא הפכה לורוד פוקסיה...) תאמיני לי, אם התמונה תצא פחות איכותית ממה שקיבלת מסיגל את תבחיני בזה מיד!!

אתי@

New member
בהמשך לדיון על פיתוח תמונות

קיבלתי בפורום צילום המלצה על מעבדת "צמצם" בקניון עזריאלי. התקשרתי אליהם והתרשמתי שהם באמת מקצוענים, והם רוצים 1.10 ש"ח לתמונה - מחיר הוגן ביותר!!! הסבירו לי בטלפון ("צמצם") מה ההבדל בין פיתוח איכותי לבין סתם פיתוח תוך שעה. בפיתוח תוך שעה מדפיסים את התמונה בלי לערוך בכלל את הצבעים - פשוט שמים במכומה/מחשב ומריצים. על תמונות כאלה יש סימון מאחורה NNNNN. בפיתוח איכותי מבהירים תמונות כהות, מכהים בהירות (כמובן בלי לפגוע בצבע) ואין את הסימון הנ"ל. סתם שתדעו...

שמופית

New member
תגידי, והם גם יכולים

לשחק עם המסגרת של התמונות
את יכולה לקבוע להם לעשות לתמונה הזו מסגרת עבה ואדומה ולתמונה הזו מסגרת דקה חומה או לא לעשות מסגרת ולעשות לתמונה פיידינג (שהתמונה נעלמת בהדרגה עד שמשתלבת עם הלבן שמסביב

אתי@

New member
וואלה לא יודעת... ../images/Emo12.gif

הטלפון שלהם 03-6081151 זה דווקא מעניין מאוד...

מיה :)

New member
כן, הם יכולים לשחק עם המסגרות!

וגם עם הצבעים של התמונות שחור-לבן (חום לבן או כחול לבן). בקשר לפיידינג אין לי מושג, אבל נשמע מעניין! אם את מתקשרת - תעדכני אותנו.

אתי@

New member
את חושבת שאפשר לשחק גם עם הצבעים

של התמונות הצבעוניות???

שמופית

New member
מעניין אם אפשר גם

לצבוע תמונות שחור-לבן... נניח לאדום-לבן, או לצבוע רק פריט אחד לשם הדגשה... נראה לכן שהגזמתי כבר

הם יכולים הכל.......

חוץ מקפה וסקס טוב המכונות הדפסה המיקצועיות יכולות פשוט הכל מסגרות קטנות מסגרות גדולות לצבוע תמונה שחור לבן בצבע להוסיף גוונים וכו אין כמעט גבולות תשאלי במעבדה שאליה את הולכת והם יתנו לך את התשובות המדויקות מה הם מסוגלים לעשות ומה לא בהצלחה אייל...

New member
אני רציתי לשחק עם צבעים

ואמרו שאין אפשרות. אתה אומר שאפשר?

New member
עם הצבעים אי אפשר לשחק

אני לא יודעת לגבי השאלה של שמופית (אני חושבת שרק כחול וחום), אבל אני יודעת על שחור לבן ומסגרות, כי בפיתוח החוזר שיחקנו עם זה המון!

*שיר

New member
בתמונות צבעוניות אפשר בהחלט לשחק

עם הגוונים (יותר כחול/אדום/ירוק) ועם הקונטרס והבהירות.

*שיר

New member
למה את מתכוונת בגוונים? ../images/Emo22.gif

אולי אנחנו בעצם מדברות על אותו דבר
אני מתכוונת שאפשר לשחק עם צבעי הבסיס: כלומר להוסיף/להוריד את כמות הכחול, אדום, ירוק וכדומה בתמונה מסויימת, כלומר, לעשות אותה, נגיד, פחות כחלחלה. זה מה שתמי (הצלמת) הסבירה לנו (וגם הראתה לנו דוגמאות).

אתי@

New member
ומה זה נותן ../images/Emo35.gif רואים הבדלים

משמעותיים
זה נראה יפה יותר או מעניין יותר

New member
אפשר להדגיש ולעמעם חלקים שונים

לתת דומיננטיות לחלק אחד בתמונה וכו´. אבל צריך לשבת על זה עם מישהו שמבין, לא לבד!

*שיר

New member
זה יכול להיות הבדל מאוד משמעותי

לפעמים התמונה נראית זוועה, ועם קצת תיקוני גוונים היא נראית מדהימה. לדוגמה, אם זו תמונה של אנשים ויש יותר מדי אדום, אז הפנים של האנשים יכולים להראות אדומים כאילו הם סיימו עכשיו ריצת מרתון באוגוסט. אם יש יותר מדי צהוב, הם יכולים להראות כאילו הם בילו בסין בחצי שנה האחרונה...
אפשר כמובן להשתמש בזה כאפקט אומנותי. לדוגמה, אם יש לכם תמונות של עצמים (זר הכלה, הטבעות) אפשר להפוך את התמונות האלה לתמונות לאה-לה-פיקאסו אם הם נצבעים ביותר כחול . קפיש?

למעלה