בהמשך לדיון הסמכות ההורית-הדרך שלי

רותי ע

New member
בהמשך לדיון הסמכות ההורית-הדרך שלי

לשכנע ילדון בן שנתיים+ עם טונות של אופי ועקשנות.. ברוב המקרים אני מצליחה לשכנע אותו לעשות את שצריך (אמבטיה, שיניים, לישון) והפעלת הסמכות שמורה למקרים חמורים שבהם הוא "מאבד שליטה" (מתחיל להשתולל/לתת מכות). אז איך אני משכנעת? - מציבה אלטרנטיבות לבחירה-אם הוא לא רוצה לאכול משהו אחד אז אולי משהו אחר. אם לא מקלחת אז אמבטיה. - הופכת את הפעילות למשחק-אמבטיה מלאה בקצף, החלפת חיתול הופכת למשחק דיגדוגים. - מציבה "פרס" אחרי הפעילות המבוקשת. אחרי שמצחצחים שיניים קוראים סיפורים. - מנגנת על הרכושנות שלו-לא רוצה ללכת לישון, בסדר. אמא הולכת לישון במיטה שלך. מייד הוא רץ לתפוס את המיטה.. - מסבירה לו למה צריך לעשות-אם לא תלך לישון תהיה עייף ולא יהיה לך כוח לטיול. תראה לי את השיניים-כמה שהן מלוכלכות, צריך לנקות. - מציבה גבול מראש-שני סיפורים והולכים לישון, הוא מאשר. הוא בוחר את הספרים וכשהם נגמרים הוא רוצה עוד ואז אני מזכירה לו את החלטת המוצא. והוא בד"כ מקבל. - מפעילה את הרצון לעצמאות שלו-בוא תראה לי איך אתה מתפשט לבד. בוא תראה לי איך אתה מצחצח שיניים לבד, כמו גדול.. לפעמים שיטה אחת לא עוזרת וצריך לשלב כמה במינון הנכון. אבל בסופו של דבר משהו תמיד עובד..

למעלה