בהמשך לדיון הפורה בקשר...

uncle131

New member
בהמשך לדיון הפורה בקשר...

לסיור הכתובות. רציתי לדעת האם השתנה משהו?! הצבא ממשיך בגישתו הקלוקלת וממשיך להתנער מתשלום וחבות מסויימת כלפי הסייר. בקשתי לקבל תשובה הולמת בכתב מק.קישור נענתה ב"נחזור אליך..." בטלפון. מיותר לציין כי אני עדיין ממתין. תודה!

z i v1

New member
בתור אחד שהעלה פה את הנושא...

אני רוצה לציין שמאז שביקשתי מקצינת הקישור לפני כמה חודשים את הסעיף בחוק שעל פיו אני מחוייב לבצע את סיור הנדרש בלי חיול ( ובלי תשלום) היא ניסתה להתקשר אלי אחרי חודשיים לדעת מדוע הדבר לא בוצע, ושוב ביקשתי את הסעיף שעל פיו מותר לצבא לדרוש ממני את הדבר הזה - ועד היום היא עוד לא חזרה. וכמובן שביצוע הסיור לא נעשה ( נישלח חזרה ריק - למשרד הקישור). אני לא מערער על זכות הצבא, אבל כאשר קוראים לי "בפקודה", אני זכאי לדעת על פי איזה סעיף הם מסתמכים - ואם אין להם, שיחפשו פראיירים אחרים שלא שואלים שאלות.

uncle131

New member
אני מקבל את מה שעשית אך -

כסטודנט למשפטים הלומד דיני עונשין ובפרוגנוזה עצמית אני מגלה כי אני בעצמי פוחד מהסנקציה העלולה לנחות בפני כרעם ביום בהיר. בסדיר הייתי מש"ק קורסים - התעסקתי רבות עם נפקדויות/עריקויות/משפטים וכלא וברור לי כי קצין נטול כל יכולת שיפוט וראיה מפוכחת (אלא אם קורס בבה"ד 1 תופס) לא יתחשב !!! הפחד מהפסד הלימודים גובר כנראה על עקרונותי וחבל לי אך זה המצב. אבל ,וזה אבל גדול אני מתחיל לראות ניצוצות התארגנות בעניין, ורק בצורה מאוגדת ניתן לשנות משהו. הרי ברור לכל כי מהמערכת לא תבוא הישועה וזאת ניתן אף לראות בתשובה של ס.קמל"ר שראיתי בחיפוש. לכן אני מעוניין לדעת האם יש שינוי ? אנקל.

עדכון

אנו בדין ודברים עם קצין מילואים ראשי בנושא הביטוח והתשלום. כמו-כן, אנו בודקים את הסוגייה משפטית, ובקרוב נשתדל להפעיל לחץ תקשורתי בנושא.

z i v1

New member
בקשר למצב המשפטי

אני שואל את זה כבר מתוך סקרנות גרידא: על פי איזה סעיף בחוק ( הצבאי?) הצבא פוקד על אזרחים(!) לעשות זאת? ( אני לא בא לפתוח פה דיון על 'חוקיות החוק', אלא אני סקרן לדעת מלכתחילה על מה הצבא מתבסס בשולחו את הפקודה לאזרח??)

בשלב זה ניתן לעו"ד לעשות את העבודה

נראה לנו יותר מתאים שלא לפתוח כאן את הדיון שעלול בסופו של דבר להקשות עלינו במערכת המשפטית.

ניר נגר

New member
היי זיו, יש סעיפון שעל פיו צה"ל

מסיק מה שהוא רוצה להסיק... אנחנו בודקים את הסוגייה משפטית בעזרת עורך דין שנמנה על חברי וועד בלת"מ...מי יודע, אולי הבג"צ בדרך :)))

z i v1

New member
לא מבין את הסודיות של הסעיף!

כאשר אני מבקש מקצינות קישור - הם לא נותנים. פה, זה גם סודי. מה קרה??????? סוד מדינה???

ניר נגר

New member
שששש על ביטחון שדה שמעת? :))

אל תדאג זיו, מבטיח לתת לך אישית את מספר הסעיף! הסר דאגה מליבך...

למעלה