בהמשך לדיון הקודם - מהי "משפחה"

בהמשך לדיון הקודם - מהי "משפחה"

מודה שחשבתי על זה המון במהלך יום אתמול.
נראה לי שקריטריון חשוב להגדרה הינו פוטנציאל המשכיות הקשר.
ובמילים אחרות - אם חו"ח אני ובן הזוג ניפרד - האם אמשיך להיות בקשר עם ילדיו? האם הקשר איתם קיים בזכות עצמו, ולא רק כתוספת לקשר עם אבא שלהם?

מה דעתכן? האם זה אינדיקטור טוב?

mother cat

New member
נקודה ממש ממש מעניינת

אני מנסה לחשוב מה יקרה אם חלילה אני ובעלי נפרד.
אני מניחה שאני מאד ארצה שהילדים שלי ישארו בקשר קרוב וחם עם אחיהם הגדולים - הקשר הזה לגמרי מקסים וחשוב בעיני, אז מן הסתם אשאר בקשר עם הילדים כדי שהקשר ישמר. הם כבר בגיל כזה שאני מניחה שלא יהיה דיון על שיבואו אלי בצורה מסודרת - לא יודעת אם הייתי מתעקשת על זה אם היו קטנים יותר.
&nbsp
נתת לי חומר למחשבה.

ornme

New member
זה אחד האינדיקטורים הטובים, למרות שאינני יכולה להתנבא אם

אכן הקשר ביני לבין כל ילדיו יתנתק.
יכולה להעריך שילדי ינהגו איש איש על פי דרכו, ולפחות הבת שלי תשמור על קשר עם האיש שלי, ואפילו תדאג לו, כמו בת, גם אם ניפרד בריב גדול... (והסיכוי קלוש מאוד שניפרד ככה)
מתכוונת לומר, זה תלוי גם באופיים של הילדים.
גם אני חשבתי הרבה על הנושא. יותר משחשבתי לפני כן.
משום מה יש לי תחושה של בגידה, כלפי הקטנה. כאילו אני סוג של דוחה אותה בכך שאני לא רואה אותה קרובה מספיק.
אבל זה מה שיש.

בגדול - שום קשר, מעולם, לא השתווה לי לקשר שלי עם ילדיי. נראה לי שזה קשור לתקופת הינקות שלהם, בה היו תלויים בי לחלוטין, כי אני חשה שגם אם הייתי מאמצת תינוק או ילד/ה קטן/ה היה מתפתח קשר כזה.
ובקשר לבנזוג-
בזמנו, כשחיינו האקס ואני בתא המשפחתי שלנו, עם הילדים, חשבתי שאין עלינו, הקשר שלנו הכי הכי חזק, חסין אש.
היום, יש קשר רק בגלל שיש לנו ילדים משותפים. בינינו אין שום קשר, רק איכשהו דרך הילדים, אז אנחנו נחשבים למשפחה? למרות שלא באמת ממשיכים לשמור על קשר? אז האינדיקטור הזה לא עובד כאן, בעצם...
או שהעובדה שהולדנו ילדים, בפני עצמה, היא שמגדירה קשר.
וכיצד מוגדר קשר משפחתי של אנשים שניתקו מגע עם אחיהם/אחיותיהם, הם מפסיקים להיות מוגדרים כמשפחה עם ניתוק הקשר? (בעצם נראה לי שהם מפסיקים...)
חומר למחשבה, ללא ספק.

איילה421

New member
גם אני בהרהורים מאז שעלה הנושא כאן

בעבר, כשהכרתי את בן הזוגי ואיחדנו משפחות (ילדים שלו, שלי ואין משותפים), נורא רציתי לחשוב שזו המשפחה שלי. ולזמן מסויים, למספר שנים, באמת תפקדנו כמשפחה, בכל המובנים: במובן הטכני (לקחת,להחזיר, אסיפות הורים ששנינו נוכחים בהם וכו'), הכלכלי, וכן, במובן הרגשי.
אבל לאט לאט התחלתי להרגיש שיש משהו, איזה מחסום, אמנם דק ולעיתים סמוי. אבל הוא שם, והוא מסמן שמתחת לפני השטח, בסופו של יום ובמקומות הכי השרדותיים של כל אחד מאיתנו, בסוף בסוף, כל אחד מאיתנו שייך לילדים שלו, הביולוגיים, ורק שם - אנחנו עד הסוף! ולילדים האחרים - זו משפחה שמתקיימת בכוח הרציו, מהשכל, ומבחירה מודעת בכוח הרצון. זה סוג של משפחה מתוך הנסיבות. ואם חלילה (טפו טפו...) נפרד - אני לא בטוחה שהקשר ביני לילדיו ובינו לילדי יישמר לאורך שנים. למרות החיבה, למרות החיבור. למה? ככה.
מהצד השני - האקס שלי, אבא של הבנים שלי, למרות שביננו אין שום קשר - לא טכני, כמעט ולא כלכלי (למעט מזונות לילד שעוד בצבא), ובוודאי שביננו אין קשר רגשי אישי- האבא הזה - הוא היחיד שבטבע שלו, בנפש וברגש מתרגש כמוני מהילדים שלי. והאינטרס שלנו כלפי הילדים מסונכן לחלוטין. ואני רואה במבט שלו כלפי אחד מהבנים שלנו, בצליל קולו המרוגש כשאחד מהבנים מצליח במשהו, אני רואה את עצמי (כהורה) וזה גם סוג של משפחה לדעתי.
אני חושבת שמשפחה זה מקום של אהבה ושל אינטרסים משותפים. ולכן לדעתי גם אצל זוגות שהתגרשו מתקיימת סוג של משפחתיות עם הילדים. ועם בני הזוג החדשים - עם כל אהבתי לבן זוגי המקסים, ועם כל נדיבותו והתחשבותו בבנים שלי ואני בילדיו - לצערי, זו לא משפחה באמת: זה אינטרס של שנינו לטובת הקשר הזוגי שלנו.

kisslali

New member
כל כך מדוייק " זה אינטרס של שנינו לטובת הקשר הזוגי שלנו"

וזה עוד במצב טוב. ככה בדיוק זה אצלינו ואני מוצאת שזה מאד מאכזב.

ללי

poly1982

New member
במקרה שלנו

אני רוצה להאמין שכן. הבת של הבנזוג תמיד
היתה קשורה אלינו מאוד ועכשיו יש לה אח קטן ממני אז אני חושבת שגם לו היינו, אני והבנזוג, נפרדים - היינו שומרות על קשר. אולי לא הדוק ואינטנסיבי כמו היום (היא נמצאת כאן הרבה ממה שהסדרי המשמורת קובעים) אבל נראה לי סביר שהיא תבוא מידי פעם לבקר את אחיה הקטן, היא די מאוהבת בו

אגב - לפני כמה שנים היה לי ולבנזוג ריב מאוד גדול אחרי תקופה רעה והיינו על סף פרידה. הוא ביקש הזדמנות נוספת והסיבה העיקרית שבגללה נתתי לו אותה - היתה הבת שלו. אז עוד לא דובר על חתונה וילדים אבל כבר היינו מאוד קשורות, ופחדתי שלא אוכל לראות אותה יותר. המחשבה הזו כ״כ הכאיבה לי שהעדפתי לסלוח לו ולעבוד על הזוגית ולא לבדוק את האופציה של לאבד את הילדה שלו.

mother cat

New member
אבל, אבל, אבל...

הרי אם חלילה את ובן זוגך תפרדו הבן שלכם מן הסתם יהיה חלק מהזמן אצל אבא, אז הילדה תראה אותו שם. את חושבת שתשמרי איתה על קשר גם כשהבן אצלך?
&nbsp
סתם סקרנית. למרות שבמקרה שלך אני יודעת שיש קשר מאד קרוב בינך לבין הילדה.

poly1982

New member
יש בזה משהו

תיאורטית, אם היינו נפרדים, הבת שלו תוכל לראות את הבן שלי אצל אבא שלהם. אבל מי אמר שבהכרח הימים שלהם יהיו ימים משותפים? הם ילדים בהפרש גילאים גדול, עם צרכים שונים, היא גרה לא כ״כ קרוב וזה יכול לייצר לא מעט בלאגן.
וכן - אנחנו מאוד קרובות ואני הייתי רוצה להאמין שאם היה קורה משהו כזה היא לא היתה נעלמת מחיי. זה היה מאוד קשה עבורי, ולדעתי גם עבורה.

למעלה