בהמשך לדיון על נרניה למטה

Britush

New member
בהמשך לדיון על נרניה למטה

מצאתי עכשיו פורום שעוסק בספרי נרניה (לחצו כאן). נכתבה שם הודעה בעניין ההקבלה בין הסדרה לנצרות, וחשבתי שאולי תרצו לקרוא; אז אני מעתיקה לכאן. (אני מקווה שזה בסדר לפתוח הודעה חדשה
) אני מדגישה - הזכויות *לא* שמורות לי! אדם וחוה פותו בידי השטן, שהתגנב לגן-עדן בצורת נחש, על-פי האמונה הנוצרית, ואכלו מפרי העץ האסור. אז הם גורשו מגן-העדן, ונשמותיהן ונשמת כל צאציהם לעולם ועד נטמאו ונגזרו עליהן גיהינום נצחי אחרי המוות, שמה יסבלו סבל עצום מידי השטן. אז אלוהים עשה את זה עם מריה בנצרת, ונולד לה בן, ישוע. ישוע עצמו היה מטוהר מהחטא הקדמון, ולא הוטל עליו להיכנס לגיהינום נצחי לאחר המוות. אבל ישוע קיבל על עצמו מרצון, שהמאורעות מהשמים יובילו לכך שהוא ייצלב ויעבור את הסבל הפיזי הנורא ביותר שאדם יכול לעבור, נורא אפילו יותר מסבלם של שאר האנשים שנצלבו, ומותו בייסורים נוראים ייתן אופציה לכל אדם מעתה ועד אחרית הימים, להיטבל, וכך להיחשב כמי שישו נענש במקומו בעת צליבתו על החטא הקדמון של אדם וחוה, להאמין בו וללכת בדרכו, וכך לאחר מותו לחזור לחיק גן-עדן והאלוהים. המכשפה הלבנה פיתתה את אדמונד בעזרת רחת לוקום מכושפת, לכוח ושלטון בעתיד ובהתמסרות לה, בדומה לאיך שהשטן פיתה אח חוה לאכול מפרי עץ הדעת וכך להיות יודעת טוב ורע. עכשיו, אסלן הוא הבן של קיסר הימים, וזה מקביל להיות ישוע בן-האלוהים. אדמונד בגד באסלן, באחיו ובשתי אחיותיו, וסיפר למכשפה הלבנה שאסלן בא, ועל-פי החוק שקבע קיסר הימים, למכשפה הלבנה יש זכות להרוג בוגדים (היא מייצגת את השטן, שאליו ילכו הנשמות האבודות לאחר מותן). אז אסלן מסכים להירצח על-ידי המכשפה במקום אדמונד, ואז המכשפה הלבנה תאבד את זכותה החוקית עליו. וכך היה. לאחר מותו אסלן קם לתחיה, כשם שישוע חזר לתחיה, על-פי הנצרות. הוא החזיר לחיים את הפסלים שהמכשפה הלבנה הפכה לאבן, במקביל לאיך שישוע, על-פי המסורת הנוצרית, הוציא מהגיהינום את כל האנשים שהיו שם ונולדו לפני שנצלב, וכך לא היתה להם הזדמנות להיגאל. לוסי השקתה את את אדמונד בשיקוי פלאים, וריפאה אותו וכך הצילה את חייו, במקביל לאיך שהטבילה על-פי הנצרות מרפאה את הנשמה מכל חטאי העבר, יהיו חמורים ככל שיהיו. המלוכה בנרניה מסמלת את גן-העדן שאליו הגיעו האנשים שנגאלו על-ידי ישו. <סיום העתקה> אתם מוזמנים כמובן להגיב וכו'.

sagiberg

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo45.gifמעניין- מזל שלא ידעתי

את הפרטים הללו כשהייתי קטנה

וואו-תודה!

ביליתי שם עכשיו-בפורום והאתר של נרניה לעומק והיה נעים ומרתק.הרחתי אמנם ניחוח נצרות מסויים אבל אני בתמימותי דוקא חשבתי שבנרניה יש משהו דתי -כללי של אמונה עמוקה.אני חילונית לגמרי אבל מכירה היטב דתיים מאוד וחשבתי שדוקא בקטע של האמונה נרניה תתאים לדת.מה דעתכם?

ToryMaster

New member
אמממם

את מדברת ברצינות? אין הרבה ספרים יותר מטיפים מסדרת נרניה (התנ"ך, אולי
)

עוד אחת

New member
וואו!!! תודה רבה.

זה אני כתבתי את זה. תודה. כמה שיותר אנשים ייקראו דברים שכתבתי - יותר טוב. ודרך אגב, כתבתי באותו פורום גם ביקורת על זה שכולם מתים, בשרשור הראשון שאני מופיעה בו. אתם מוזמנים לקרוא את זה באותו שרשור, ותראו מה בדיוק היו הטענות שלי.

suki4

New member
ק.ס.לואיס לא רק היה נוצרי

הוא היה נוצרי אדוק מאוד ורוב כתביו הם בעינייני נצרות חוץ מסדרת נרניה ו The cosmic trilogy - ספר פנטזיה. אז מה הפלא שכל סדרת נרניה מלאה במקבילים לנצרות? חוץ מזה גם אני לא אוהבת את הסוף ובכלל את הספר האחרון. לי זה נראה כאילו הוא כתב אותו באילוץ מסויים על מנת שיתאים לאמונה שלו (טוב - לגן עדן, רע - לגהנום).

Moondust

New member
ואו, מאוד מעניין../images/Emo41.gif

אבל למען האמת, זה רק מוסיף לתחושת הדחייה שלי מנרניה. לפני שנתיים מאוד אהבתי את הספרים, אבל הספר האחרון הגעיל אותי לחלוטין, ואז התחלתי למצוא הקבלות בכל מקום... כמו שניל גיימן כתב בסיפור "תמונת חיים לאור מורקוק המוקדם", זו מין תחושה כזו שרימו אותי. אני כבר לא מסוגלת להסתכל על נרניה באותה צורה, שלא לדבר על להנות מהספרים כמו שנהנתי פעם, וזה די חבל.

למעלה