בהמשך להודעה למטה (שלא רוצה לקפוץ)

Frutapao

New member
בהמשך להודעה למטה (שלא רוצה לקפוץ)

הנה צילום של כל העבודות מהחוליות האלו. תודה על העזרה
מימין לשמאל: 3 חוליות, 6 חוליות, 6 חוליות (אותן חוליון הרכבה שונה), 12 חוליות, 30 חוליות.
 

Frutapao

New member
והנה מיקוד על הדגם בעל 30 החוליות

סליחה על האיכות.. שימו לב שלפינות שלו יש 5 קווים (ול-12 יש 4 קווים ול-6 יש 3 קווים). וכמו שאמרתי, יש חורים די גדולים (פחות מההרכבה הקודמת - כי מצאתי דרך נוחה להרכבה). וככה זה גם בספר של טומוקו פוסי. תודה רבה! תהנו מהתמונות ואולי תכינו גם אתם ותראו איך יצא
 

gvish

New member
עשית בינתיים ארבעון, תמניון ועשרימון

סימנתי על התמונה שלך את המקצועות הנראים של העשרימון (איקוסהדרון) שהרכבת. עכשיו אתה יכול לנסות ליצור ע"י 30 יחידות גם תריסרון (דודקהדרון). במתמטית: הנח על כל מקצוע של התריסרון יחידה כפי שעשית על מקצועות העשרימון ותקבל דגם מרשים. בעברית: אתה צריך שכל שפיץ יהיה מורכב מ-5 חוליות ואתה חייב לדאוג שבכל ההתחברויות בין השפיצים יהיו 3 קוים.
 

gvish

New member
שרטוט חלקי של החיבורים

אם תחבר לפי השרטוט צריך להתקבל פאון בעל 12 פאות. כל פאה בנוייה ממחומש. (צריך 30 יחידות בשביל התריסרון) באותה צורה אפשר ליצור "קוביה" ע"י יצירת ריבועים במקום מחומשים. (12 יחידות) בהצלחה
 

Frutapao

New member
מגניב! וכמה צריך בשביל 5 עם 4 קווים?

או 5 עם 5 קווים? וגם ל-4 עם 3 קווים ול-4 קווים ול-5 קווים?
 

gvish

New member
איזה פאונים ניתן ליצור

יש רשימה של 5 פאונים משוכללים בדיוק. ואלו הם: 1. ארבעון - 4 משולשים, 3 בכל קודקוד. (6 יחידות) 2. קוביה - 6 ריבועים, 3 בכל קודקוד. (12 יחידות) 3. תמניון - 8 משולשים, 4 בכל קודקוד. (12 יחידות) 4. תריסרון - 12 מחומשים, 3 בכל קודקוד (30 יחידות) 5. עשרימון - 20 משולשים, 5 בכל קודקוד (30 יחידות) גופים חצי משוכללים יש אינסוף - אותם קשה יותר להרכיב כיוון שהם לא סימטריים לחלוטין לדוגמא: תמניון קובי - 8 משולשים + 6 ריבועים, 2 משולשים ו-2 ריבועים בכל קודקוד. (24 יחידות) תריסרון עשרימוני - 12 מחומשים + 20 משולשים, 2 משולשים ו-2 מחומשים בכל קודקוד. (60 יחידות) עשרימון קטום (כדורגל) - 12 מחומשים + 20 משושים, מחומש ו-2 משושים בכל קודקוד. (90 יחידות)
 

Frutapao

New member
וואוווווווו!! כמה אפשרויות!

זה פשוט לא להאמין... ושוב לשאלתי - האם אפשר ליצור עוד צורות, שהן כן סימטריות, מהדגמים שאמרתי? עד עכשיו יצרתי: משולשים עם 3, 4 ו-5 קווים. ודאי אפשר גם 4(מרובע) עם 3(ריבוע, כמו שאמרת), 4 ו-5 קווים (ללא שילוב משולשים כלל) וגם 5(מחומש) עם 3, 4 ו-5 קווים (ואולי אפילו יותר?).
 

gvish

New member
יש בדיוק 5 פאונים משוכללים

אפשר ליצור 3 דגמים ממשולשים - כאלו שבהם נפגשים 3 קווים, 4 קווים או 5 קווים. אפשר ליצור דגם אחד ממרובעים - בדגם הזה נפגשים 3 קווים. אפשר ליצור דגם אחד ממחומשים - בדגם הזה נפגשים 3 קווים. בסוף הספר Unit Origami אתה יכול לראות את כל הפאונים המשוכללים + רבים מהפאונים החצי משוכללים. כל פאון כזה ניתן להרכבה ע"י היחידה הזו.
 

bshuval

New member
לא מדויק

יש 9 פאונים משוכללים. מתוכם 5 קמורים (הפאונים הפלטוניים) ועוד 4 שאינם קמורים (שלושת הכיכובים של התריסריון וכן התמניון המכוכב = סטלה אוקטנגולה = כוכב קפלר = מרכבה). 4 פאונים אלה מאד יפים, אם כי לא מתאימים להכנב מהיחידה שאתה מתעסק עימה. פאון משוכלל שאינו קמור הינו פאון שפאותיו הינן מצולעים משוכללים שאינם קמורים (כוכבים). בנוסף, יש פאונים רבים שכל פאותיהם מצולעים זהים (חלקם אף משוכללים). אחד החביבים עלי הינו התריסריון המעויני (יש שניים כאלה! התריסריון המעוייני מהטיפוס הראשון יותר מוכר -- זהו תריסריון שכל פאותיו מעויינים בעלי יחס הכסף (1 לשורש 2) בין אלכסוניהם. הטיפוס השני, שפאותיו מעוייני זהב (יחס הזהב בין פאותיו), מוכר פחות). התריסריון המעונייני מהסוג הראשון קשור באופן הדוק לפאונים המשוכללים הקמורים. עוד פאון מעניין הוא התריסריון הבלתי קמור. זהו הפאון המתקבל ב"חורים" במרחב שנוצרים בעת נסיון לרצף את המרחב בתריסריונים משוכללים. כמובן ישנה משפחה רחבה ביותר של פאונים.... ויש חוליות אוריגאמי רבות מאד ליצירת רבים מהם (אך לא כולם, כמובן. לדוגמה, ישנם 59 כיכובים של העשרימון, אך רק למעט מהם יש חוליות קיימות)
 

gvish

New member
אכן התייחסתי רק לצורות האפלטוניות

ואם כבר מזכירים את הפאונים ממעויינים, אז הנה התריסרון המעוייני בויקיפדיה האנגלית. פאון מאד יפה שניתן להרכבה מהיחידה המדוברת.
 

bshuval

New member
הצורה אליה קישרת היא השלושימון המעוייני

(אם יש כזאת מילה בעברית, שלושימון...) התריסריון המעוייני (rhombic dodecahedron) הוא בעל שתיים-עשרה פאות ולא שלושים. (גם השלושימון, הטריאקונטוהדרון, מאד יפה)
 

Frutapao

New member
gvish, תודה על הנתונים..

וואוו לא חשבתי שיש בארץ כאלו גאוני מתמטיקה שמתעסקים באוריגמי... אתם מדברים בסינית בערך... וואוו bishuval ההודעה שהנושא שלה "לא מדויק" פשוט... אין לי איך להגדיר את זה.. סינית...... יאללה לילה טוב כבר רבע לשתיים..
 

bshuval

New member
זה מזכיר לי...

לפני זמן מה, רכשתי ספר במתמטיקה על גופים תלת מימדיים משום שרציתי ללמוד מעט יותר על הפאונים השונים. הספר נקרא regular polytopes ונכתב על ידי הגיאומטריקן המפורסם coxeter. הספר, מסתבר, מאד מאד מתקדם. הספר כל כך מסובך שאפילו העמודים הראשונים היו בלתי מובנים בעליל עבורי. הספר הוא ספר טוב, אחד הטובים בנושא, אך קשה מאד.
 

gvish

New member
הזכרת לי ספר אחר

לפני כמה חודשים קיבלתי מאחי ספר על אנליזה מתמטית. בערך בעמוד השלישי התפקעתי מצחוק, ומהמבט של אישתי הבנתי שספר על אנליזה מתמטית לא אמור להיות מצחיק. אבל כשכתוב "מכאן ברור ש.." איך אפשר שלא להקרע מצחוק? אגב, הגעתי כבר לעמוד 9.
 

Frutapao

New member
הכוונה לזה? (מה שצירפתי?)

מה אפשר לעשות עם התרשימים הללו
 

gvish

New member
בדיוק זה.

הטור הימני בטבלה (Edges) אומר כמה מקצועות יש לפאון. וזה מספר היחידות שאתה צריך כדי ליצור את הפאון ע"י היחידה לעיל. איך משתמשים בנתונים האלה? לדוגמא: כדי ליצור את פאון 11, יש להשתמש ב-24 יחידות. מהציור אפשר לראות שבכל קודקוד של הפאון נפגשים 4 מקצועות, לכן יש לחבר בכל פינה 4 יחידות כאלו ביחד. כיוון שהפאות הן - משולשים וריבועים יש ליצור מהיחידות האלו משולשים וריבועים
בהצלחה
 
למעלה