בהמשך להודעתי

בהמשך להודעתי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2295&messageid=168538869

המשפט היה השבוע וזה לא היה בכלל כמו שחשבתי שיהיה, אפשר להגיד שמבחינתי החוויה הייתה מעט טראומטית.
הם (ביטוח ישיר) ייצגו את המבוטחת שלהם וניסחו כתב הגנה שהיה בכלל לא הגיוני וסותר את התיאור שלה, חשבתי שסתירות בתיאורים זה משהו שייראה על חוסר אמינות ועל נסיון לשפץ את הארוע.הייתי כמעט בטוחה שהמשפט בכיס שלי.
המשפט התחיל והשוטפת פונה אליי ושואלת אותי באיזה מרחק הייתי מהנתבעת ובאיזו זווית. עניתי שהיא הייתה אולי מעט יותר ממטר לפני ונסעה ישר אחורה, הרכב שלה היה ממולי. השופטת מסתכלת בתמונות של השמאי ואומרת לי בנחרצות שלפי התמונות הטענות שלי לא הגיוניות. במשך יותר מ 5 דקות היא פשוט מתעקשת איתי שרק על סמך זה הטענות שלי לא מסתדרותת לה שנראה שיש שקע רק במרכז הפגוש ועל סמך זה נראה שנכנסתי במישהו בצד. התאפקתי לא לבכות מחוסר אונים והצעתי שנבדק בפוליגרף. ברגע האחרון חשבתי להסתכל בתמונות שהיו אצלה, הם היו תמונות תקריב שהיה קשה לראות מהן את התמונה הגדולה. ועל סמך זה היא רצתה לפסוק!מזלי שהיו אצלי תמונות אחרות והיא השתכנעה.
אחכ הבחור מביטוח ישיר שאל אותי שאלות והנחתי שאחכ אני אציג את הטענות שלי ואוכל לשאול את הנתבעת את השאלות שלי. טעיתי. השופטת אמרה שברגע ששתינו הסכמנו על בדיקת פוליגרף זה מה שיכריע את הכף אז אין צורך להמשיך את המשפט.עניתי לה שחשבתי שהפוליגרף אמור להיות ראייה שהיא חלק מהמשפט, אמרה לי שלא- שאם אני רוצה להמשיך את המשפט אז היא תכריע לפי הנסיונות שלי להוכיח את צדקתי והוסיפה שיהיה לי מאוד קשה לעשות זאת (היא אמרה שאני צודקת בכך שיש סתירה בכתב הגנה אך אין לזה משקל,) או שנלך לפוליגרף וזה מה שיכריע. הסכמתי על הפוליגרף די בחוסר ברירה.
מצטערת על החפירה, זה היה מאוד מתסכל והרגיש לי לגמרי לא הוגן שבכלל לא יכולתי להגיד את דבריי. האם המשפט התנהל כראוי?
עכשיו אני חוששת שבפוליגרף אצא דוברת שקר כי אני אדם שנוטה להלחץ, והיא להיפך- תצא דוברת אמת כי היא נראית לגמרי רגועה ו"שחקנית" וסלחו לי על השפה סוג של ביץ', לא נראה כאילו המצפון מעיק עליה .
אוף :(.

בודק פוליגרף מיומן אמור לנטרל את מוטיב

ההתרגשות. צריך להבין שלפעמים אין לביהמ״ש כלים לדעת מי דובר אמת ומי משקר, ופוליגרף זה אמצעי סביר לכך.

אני מקווה שאכן הוא יהיה מיומן

לבית המשפט אין כלים לדעת ועדיין הנחתי שהדיון יהיה הזדמנות בשבילי לטעון את דבריי ולתחקר את הנתבעת, זה לא העניין במשפט? למה זה צריך להיות מותנה בכך שזה יבוא על חשבון הפוליגרף או להיפך? לא הבנתי את זה. לא משנה, תודה בכל אופן.

פוליגרף עולה 1500 שח בערך

מי משלם על ההוצאות של הפוליגרף.יש החזר הוצאות ?
הצד המפסיד משלם על 2 הבדיקות,
או שכל צד משלם על שלו ללא קשר להוצאות המשפט?

למה?

אם התוצאות לא יהיו חד משמעיות אז גם אפסיד כסף וגם לא אזכה במשפט. ואם אזכה אז אקבל את הכסף על הפוליגרף ועל שאר הוצאות המשפט.

כי אם אין תוצאה חד משמעית השופט מחליט לפי מה

שהוא מוצא לנכון..וזה יכול להיות לטובתך

זה מה שאני חשבתי

אבל היא אמרה שהמשפט יוכרע על פי הפוליגרף ושאם לא יהיו תוצאות חד משמעיות היא תדחה את המשפט וכל אחד יילך לדרכו, הם שמחים על שסילקו את התביעה ואני בתסכול קליני על החוסר צדק. זאת הייתה הבעיה שלי עם המשפט, גם שאלתי אותה איך זה שאפשר להכריע אך ורק על פי הפוליגרף במקום להתיחס לכל התמונה? הייתה איתי עדה שבכלל לא השמיעה את דבריה וכתב הגנה עםסתירות שהנתבעים בכלל לא הסבירו. אותי מעניין אם הבוחן פוליגרף ייבחן את שתינו מתוך יחס אחת לשנייה ומתוך ידיעה שאחת משקרת והשנייה לא וינסה להבין מי משתינו דוברת אמת, או שההסתכלות היא על כל מקרה לגופו? מקווה שאני ברורה.

להסכים שהמשפט יוכרע על ידי הפוליגרף?

כי זה היה או זה או שנמשיך את המשפט ואנסה להוכיח שהנתבעת משקרת ללא עזרת הפוליגרף, אלו האפשרויות שהיא הציגה בפניי תוך כדי זה שהיא אומרת לי שיהיה לי מאוד קשה לשכנע. מאוד רציתי להציג את דבריי ולשאול את הנתבעים שאלות אבל היא הבהירה שאם בזה אני בוחרת אז אני מוותרת על השימוש בפוליגרף. לא הבנתי למה זה בא על חשבון השני.

זה לא חייב לבוא אחד על חשבון השני... זה ככה

פשוט כי זה מה שהוחלט. השופטת הייתה בהחלט יכולה להחליט אחרת.

יכול להיות שאם תפני לבית המשפט בכתב, ותבקשי שבדיקת הפוליגרף לא תהיה הראייה המכריעה היחידה, בית משפט יסכים.

זה מה שהיה נראה לי לא הגיוני

אז זאת הייתה החלטה לא הוגנת. שאלה נוספת- את כתב ההגנה ניסחו ביטוח ישיר שייצגו את הנתבעת גם במשפט. הבאתי לידי תשומת ליבה של השופטת שתיאור הארוע שנכתב בכתב ההגנה שונה מהתיאור של הנתבעת שנכתב זמן קצר לאחר הארוע ואפילו ממקם אותה במקום אחר ( פעם אחת באמצע הכביש ובשנייה עדיין בחנייה)היא אמרה שזה לא משנה כי היא לא כתבה את כתב ההגנה. זה הוגן לא ליחס לעניין הזה משקל?הרי היא החליטה שהם ייצגו אותה, וגם בכתב ההגנה היה כתוב ״ הנתבעות תטענה ש..״. תודה רבה.

קצת קשה לי לייעץ ממש לגופו של עניין על גבי

הפורום... אולי כדאי לקבוע פגישה מסודרת עם עורך דין, ולבדוק לעומק את הטענות שלך.

מדובר בתאונת דרכים, לא? אין פה חשיבות

לידע בתעבורה. בעיקר ליכולת מחשבה, ניתוח אירועים, הכרה של מערכת בתי המשפט לתביעות קטנות ומחירים סבירים שמתאימים להליך.

אוקיי, תודה

למעלה