בהמשך למה שכבר כתבתי כאן

גניפר14

New member
תשובה לעניין

כתבת שבעלך תלוי באבא שלו והעסקים על סף קריסה כתבת שאת עושה הכל בבית. את מבינה בעלך רגיל שכולם עושים הכל בשבילו אז איך את מצפה שהוא לא יהיה עצלן? כך הרגילו אותו הוריו ועכשיו את מרגילה אותו כבר מספר שנים אז זה מה שהוא יודע. הוא מתנהג כמו נער בוגר שיוצא עם חברים בלי דאגות אשה שדואגת להכל ואבא שדואג. את בתפקיד האמא והוא בתפקיד הבן. הוא אדיש לא אכפת לו מכלום. את לעומת זאת טיפוס מזוכיסט למה? כי למרות שהוריך היו רבים הם נשארו ביחד וזה מה שספגת זאת אומרת לא טוב לך במערכת היחסים הזו ואת ממשיכה וסובלת וזה סוג של מזוכיזם. אתם צריכים דחוף טיפול זוגי ואם הוא לא מסכים לטיפול זוגי תנסי בדרכים שונות לשכנע אותו זה חשוב כמה זה יעזור אני לא יודעת כי הוא כבר שנים מתהלך עם ההתנהגות הזו. לא כתבת עם יש לכם ילדים? את חייבת ללכת לטיפול זוגי דחוף אין פיתרון אחר שתיכם צריכים להשתנות את צריכה לצאת מהמסגרת של התנהגות הוריך לאורך ילדותך והוא צריך להתעורר מהתרדמה שלו.

באמת לעניין

לא אין לי ילדים. ונתתי לו היום אולטימטום: או שאתה בא לטיפול או שמתגרשים. זה הקו האחרון.

יקירתי

אפרודיטה יקרה בלי קשר למראך ולהיותך חכמה ומוצלחת אין לכם עדיין ילדים אין ספק שאת אינך במקום הראוי לך אצלו יתכן והוא התחתן כשעדיין לא היה בשל לכך למרות גילו ויתכן והוא פשוט כזה כשיהיו ילדים המצב שלך יחמיר הוא ימשיך לצאת לבלות ואת תגדלי אותם אני לא ממהרת בדרך כלל ליעץ סוג כזה של עצות אבל הפעם אחרוג ממנהגי צאי משם כמה שיותר מהר גם במחיר הפסד כלכלי קחי עורך דין מכרו את הדירה ובמה שישאר אחרי החזר המשכנתא תחזירו מה שניתן מהחוב מה שישאר יהיה עבורך תשלום עבור שיעור לחיים בהצלחה

אפרודיטה יקירתי

האמת אני מסכימה עם אישה יפה. את צריכה חצאת מהבית וכמה שיותר מהר לפני שיהיה מאוחר מידי,,לפני שיהיו ילדים . קחי לך עורך דין טוב שמבין בעניין ותתחילי לקחת את עצמך בידיים.אין טעם להישאר היכן שלא טוב וכמו שזה נראה זה לא ישתנה. הכי חשוב על תקשיבי לכל העצות "המטופשות" שיעצו לך כאן(המבין יבין). בהצלחה!!!

כל העניין הרבה יותר מורכב

העניין לא כלכך פשוט, הרי מדובר במשהי שהתחנכה על המוטו לא מתגרשים באש ובמים. לדעתי העניין הוא אחר. שכן מדובר פה באשה שהיא סוג של נרקיס מלך הביצה במילה אחרת נסיכה, אשר בתוכה שוכנת צפרדע מגעילה שהיא ממנה אותה דוחה. היא חשבה שלנעלה שכמותה מגיע אל אבל מאחר שבתוכה הצפרדע שוכן גם בעלה שהיה נסיך או אל ,אף הוא הפך להיות חסר עמוד שדרה צפרדע למפרע, כנראה הוא הבין את העניין, אל הוא לא יכול להיות כי הוא רק בשר ודם, אז במקום להתעלף מהציצי המנותח והישבן המחוטב הוא הולך לו לחפש נשים בשר ודם. ולנדונה הנסיכה , בפנטזיות העמוקות שלה היא משתרללת עם כל בא ופורצת את כל הגבולות, , אבל בעיקר עם המפורסם אל המלחמה, שהוא בעצם המאבק שהיא מנהלת בתוך עצמה ובתוך ביתה, ובחיים היא כלואה בתוך הכלא של עצמה שהיא במו ידיה בנתה היא גם מחפשת בחוץ כל מיני נסיכים (שגורלם גם יחרץ כי בסופו של דבר גם הם יתגלו כצפרדעים מסוגים שונים, אפילו למדנו על צפרדעים נכחדות) אבל בנתיים היא עוד לא שם הם האלים, ואליהם היא שואפת, אבל יש פה איזה טריק כי בסופו של דבר למרות כל האלים המשתוללים שאליה כלכך עורגים, הערגה שלה היא לאותו האל שהיא חשבה שיש בבעלה, שבראיתה אותו לצפרדע הפכה. אז לפני שהנסיכה שלנו תתחיל לרדת לעולם המציאות ולחבר את כל הדמויות שבתוכה אין לזוגיות הזו שום סיכוי, כי התפיסה שלה מעוותת נורא, רק אחרי שהיא תעבור תהליך ותראה את המציאות נכוחה היא תוכל להתפנות ולטפל בזוגיות שלה ולראות באמת מה יש שם. כי עם כזו גישה כמו שלו וכמו שלה אני לא צופה הרבה תזוזה. גם גרושים באופק אני לא רואה ואולי אני טועה. כי באמת משהו מאמין לכל מה שהיא כתבה, שבן אדם כלכך חם כלכך חכם וכלכך מוצלח עצמאי ומפותח ישאר עשר שנים יתדפק שוב ושוב על דלת ששום חריץ בה לא נפתח?

V i n a

New member
../images/Emo20.gif דעתי:

את סתם תופסת "טרמפ" על העניין שהורייך חיו במריבות ותיסכולים בלתי פוסקים, ומעולם לא התגרשו. את חוזרת שוב ושוב על העובדה שחונכת שלא מתגרשים בשום מחיר, ושאילה הם הערכים שהוחדרו בך. אך לעניות דעתי, ואולי אני טועה, את מתחבאת מאחורי זה רק כי אין לך אומץ להתגרש. את מצד שני מדגישה כמה את חכמה, עצמאית, כוסית (*שיעול*), ומחוזרת. ודרך אגב- לאמא שלך היה מאהב? גם זה אחד מהערכים ש"הוחדרו בך"? את טוענת שאת לא מתגרשת כי ככה לימדו אותך, אז אני סתם תוהה אם זה עוד משהו שלימדו אותך. להזדיין מהצד. את מוכיחה כאן שאת בהחלט מסוגלת לעשות את הבחירות העצמאיות שלך בלי קשר להורייך. את גם טוענת בתוקף שאת חכמה ועצמאית. בתור אחת כזו, הייתי מצפה ממך לדעת שהתיאוריה של הורייך, לפיה לא מתגרשים ויהי מה, לא תמיד חכמה ולא תמיד מיטיבה עם המעורבים בעניין. אז כנראה שאת סתם משתמשת בהורייך כתירוץ. מה גם, שהתחתנת מכל הסיבות הלא נכונות, ולאו דווקא משום שהוא היה בחור כארז לפני החתונה ופתאום השתנה כליל. מה הקשר לכך שאת נראית טוב? טוב הבנו שאת בטוחה שאת כוסית היסטרית, ואיך בדיוק זה עוזר לך? לדעתי את פחדנית, תלותית, ואוהבת להתבכיין. אם באמת היית חכמה כפי שאת טוענת - כבר היית מזמן יוצאת ממערכת היחסים הזו. בהצלחה.

עונה פה לכולם.

תרדו כבר מעניין הכוסית. אני הזכרתי את זה רק כדי שתבינו שהמראה החיצוני זו לא הבעיה שבגללה אין ביננו יחסי אישות. אני כבר עשר שנים מתפקדת כמו סופר וומן עובדת עד צאת הנשמה וגן לומדת, אין אף סטודנטית בפקולטה שעושה את זה. אני מגיעה הבייתה באפיסת כוחות רק כדי לראות את "אל המלחמה"(חחח מאוד מצחיק, וגם עצוב) מלבש ומתגנדר לקראת היציאה הבאה שלו. אני לא נרקיס מלך הביצה, גם לי יש חסרונות אני עצבנית וכעוסה רוב הזמן בגלל שאני כבר קורסת מהנטל הכלכלי הרובץ על הגב שלי ושלי בלבד, וזה עוד יותר מרחיק אותו ממני. אני עושה חישובים כלכלים ועושה הכל כדי לחסוך והוא יוצא בלי הפסקה. כן אני צריכה להתגרש. הבנתי. אבל יש כאן אנשים שצורת הכתיבה שלהם צורמת ,מכאיבה , ובאה ממקום מחנך. אני לא מאחלת לאף אחד להיות במקומי.

chenby

New member
אל תדאגי יקירתי

לכל אדם באשר הוא, יש את החבילה שלו. וזו הבטחה.

בואי ואבהיר

אובחנת פה (בצדק לדעתי) כמישהי שקצת חיה בפנטזיה, לא רואה כל כך את הדברים כמו שהם ולכן הציפיות שלה לא ריאליות. מישהי שמייחסת כל כך הרבה חשיבות למראה שלה (הזכרת את זה איזה 5-6 פעמים בכל הודעה ולא בכדי) ואף תולה באופן די ברור (בצורה של הקשרים לוגיים נהירים לכל קורא) את הסיבות ללמה היא צריכה להיות מאושרת או שהעניינים אמורים לעבוד בשבילה באופן שתואם כביכול למראה שלה- זהו רק אחד הסימפטומים. כעת את בטוחה שאת היחידה שעושה קסמים. עזבי ששכחת את כמות האמהות הלומדות והאנשים ללא כל תמיכה הורית וכלכלית ואנשים ללא חסכונות וגם כאלה שגרים במרחק של מעל שעה וחצי נסיעה מהאוניברסיטה/ מכללה (אם את לא מכירה זה לא אומר שאין כאלה). למה את משווה את עצמך לאחרים? שוב את נופלת לבורות שאת כורה לעצמך. את צריכה למצוא את דרך המלך של הקשר שלך והאישיות שלך וההתפתחות שלך ולהתחיל למצוא כיצד הציפיות שלך מתיישבות על המציאות ולא ניזונות מאמונות קדומות/ אמונות לא מקדמות/ השוואה אובססיבית לסביבה.

חשבת על זה

שבעצם את מספרת כאן על זה שמחד את האישה האולטימטיבית: גם יפה וגם אופה וגם חכמה וכו' ומאידך הוא תלוי באביו ומצוי בחובות. אז זה מה שאת משדרת לבעלך? יכול להיות שבגישה שלך את בעצם גורמת לו להרגיש אפס? את עוד מוסיפה שלקחת לעצמך מאהב ולא ממש הסתרת את זה, אז בכלל הוא מרגיש אפס מאופס. אני די מבין אותו שנוח לו לברוח עם החברים שלו כי הם גורמים לו להרגיש טוב. הוא מפלרטט עם אחרות כי זה גורם לו להרגיש טוב ומתעלם ממך אולי כי את "כוסית בלתי מושגת"? אולי שווה לשים את האגו בצד, לנסות להרים לו את הביטחון העצמי, לתת לו להרגיש טוב ולנפח את האגו שלו? מתי פעם אחרונה אמרת לו שאת אוהבת אותו?

זמניתה

New member
שאלה

האם בעלך נבדק אי פעם בתחום של הפרעות קשב וריכוז? אם לא, בהחלט ייתכן שזה בדיוק מה שפוגע במהלך החיים התקין שלכם. חוסר יכולת לתכנן, שוכח לחגור חגורה, בעיה בניהול דברים, חוסר תשומת לב לכספים ודחיינות... כל זה יכול להעיד על בעיית ADD שהוא אינו יכול לשלוט בה כל עוד אינו מודע אליה. ההתנהלות שלו שמסביב לכל אלו (יציאה לפאבים וכו) יכולה לנבוע מהתסכול שהוא חש לאור העובדה שאינו מצליח לשלוט בחייו. אני כותבת לך את זה כי אני מכירה מקרוב מקרה כזה, נשמע מאוד דומה לשלך. במקרה זה עלו על הבעיה בזמן וחיי המשפחה מתנהלים כעת באופן תקין. יכול להיות שזה בכלל לא המצב ובעלך הוא באמת בטלן ואינפנטיל, אך לדעתי שווה לבדוק את הנושא לפני שאת מוותרת סופית על הנישואין.

כן יש לו הפרעות קשב וריכוז

הוא עוד אובחן ככה מהיסודי. הוא לא טיפש, ולא אינפנטיל, אני לא הייתי מתחתנת עם אדם כזה. בגלל זה אני נאחזת בנשואין האלו, הוא דווקא מאוד מוכשר, הוא יודע לעשות המון דברים לתקן כל דבר, הוא היה פעם מאוד חרוץ עובד כמו חמור מגיל 16, נכון הוא לא למד אבל זה לא מטיפשות הוא לא מסוגל להתרכז בלימודים, אבל לשבת ולפרק איזה מכשיר אלקטרוני ולנסות לתקן את התקלה הוא כן יכול לשבת ולהתרכז. מה אפשר לעשות? לתת לו ריטלין (צוחקת)

זמניתה

New member
את נשואה לבעלי במקרה? ../images/Emo8.gif

כן, כן. אני באותו הסיפור. בדיוק אותו הסיפור, אחד לאחד. וגם אצלנו זה היה עלול להגיע לאותו מצב אם לא הייתי קולטת בזמן מה קורה. אדם מתוסכל עם ADD עלול להרעיל את חיי המשפחה ואת חייו שלו. תאמיני לי, אחרי שמבינים מאיפה בדיוק נובעות הבעיות ומטפלים בהן, ניתן לנהל חיים תקינים לחלוטין. אולי זה יקשה אלייך מעט כי את תצטרכי לקחת על עצמך דברים מסוימים שהוא מתקשה בהם, אבל אני אישית עושה את כל זה באהבה ובהבנה, וזה לא מפריע לי כי בתמורה אני זוכה לאיש משפחה ובן זוג מדהים. אז קודם כל, צאי מנקודת הנחה שכרגע שניכם צריכים טיפול. לא הייתי צוחקת במקומך לגבי הריטלין - גם מבוגרים לפעמים מקבלים טיפול תרופתי לבעיות קשב וזה משפר מאוד את התפקוד שלהם. נסו טיפול משפחתי ובמקביל פנו לאיש מקצוע שמטפל בבעיות קשב אצל מבוגרים. אגב, כבר עכשיו קחי בחשבון שהעניין הזה עשוי להיות תורשתי. החודש הבן הבכור שלנו אובחן גם עם ADHD (לא שהיה לי ספק, הוא דומה מאוד לבעלי מכל הבחינות). לא נעים, אבל לא נורא

שילה1

New member
שכנעי אותו להגיע לאבחון ולטיפול-כהתחלה.

בנקודה זו צריך לבוא האולטימטום,ולא שאני בעד,אבל רק בלחץ הוא יבדק,ומשם תתחילי.

שילה אני מתפלאה עליך

ממתי נבדקים/הולכים לטיפול בלחץ או אולטימטום? הוא בגיר, יחידה משפטית עצמאית, אף אחד לא יכול לכפות עליו טיפול אם הוא לא מעוניין בכך. וכדי שיהיה מעוניין בכך הוא צריך להפסיק למלא את נישת הדפוק והנחות אצלה בעולם. אין לו כרגע שום אינסנטיב להתאמץ בשבילה, והוא מצביע ברגליים. היא לא מתאימה בשיט להיות דמות מעצבת או מעצימה למישהו עם קשיים, היא בעצמה חולמת להיתלות עליו. יתרה מזאת, היא לא מסוגלת לשכנע אותו להישאר בבית ערב אחד, אז לגרור אותו לטיפול באוזניים? הסיפור הזה פאסה קומפוזה. והוא בחיים לא יקום מהכיסא ראשון. והוא לבסוף יכניע אותה בפאסיביות והאדישות שלו. או יהפוך לתת אדם.

למעלה