ופו היה אומר
New member
בהמשך למסורת של femme-עוגה
והפעם ... עוגת תפוזים - מעולה עם כוס תה ביום חורף קר. המצרכים: 4 ביצים 3/4 כוס מיץ תפוזים קליפת תפוז מגורדת 1/2 כוס שמן 1 סוכר וניל 2 כוסות קמח תופח 1+1/2 כוסות סוכר סירופ 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר. מקציפים בנפרד את החלמונים עם כוס סוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן, להוסיף כ- 1/3 ממיץ התפוזים + קליפה מגורדת, להוסיף כ- 1/3 מהקמח ולחזור על הפעולה עד שנגמרים הקמח ומיץ התפוזים. להוסיף את הסוכר וניל. להוסיף את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה - לערבב בזהירות תוך תנועות קיפול. לאפות בחום בינוני. סירופ: להרתיח את הסוכר והמיץ. להזליף על העוגה בעודה חמה. בתאבון ושבת שלום
והפעם ... עוגת תפוזים - מעולה עם כוס תה ביום חורף קר. המצרכים: 4 ביצים 3/4 כוס מיץ תפוזים קליפת תפוז מגורדת 1/2 כוס שמן 1 סוכר וניל 2 כוסות קמח תופח 1+1/2 כוסות סוכר סירופ 1 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס סוכר אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר. מקציפים בנפרד את החלמונים עם כוס סוכר, מוסיפים בהדרגה את השמן, להוסיף כ- 1/3 ממיץ התפוזים + קליפה מגורדת, להוסיף כ- 1/3 מהקמח ולחזור על הפעולה עד שנגמרים הקמח ומיץ התפוזים. להוסיף את הסוכר וניל. להוסיף את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה - לערבב בזהירות תוך תנועות קיפול. לאפות בחום בינוני. סירופ: להרתיח את הסוכר והמיץ. להזליף על העוגה בעודה חמה. בתאבון ושבת שלום