בהמשך למקרה המוזר מהשבוע...

בהמשך למקרה המוזר מהשבוע...

שהופיעו כתמים על הדגים שלי ובאמת עזרתם לי. רק אז מת דג אחד,ושלשום מתו עוד 6 דגים!!!! אני מרגיש שעשיתי ממש שואה לדגים בקוואריום שלי..לאור הנסיבות הקשות,הוחלט להרים את המכסה שעל האקוואריום(מכסה רגיל עם מנורה בתוכו),רק הורם המכסה הדגים(שעדיין בחיים) ישר התחילו לשמוח,בטעות הפכנו את המכסה ומה נגלה לנגד עיניינו?! כל המכסה כולו מלא תולעים שחורים וקצת לבנים,אבל כולו!!! ממש תולעים שזזות!!! שטפנו את כל המכסה עם התולעים שהיו מסריחות למדי! ניקינו את המים(שלא היה מטונפים בצורה מיוחדת) ניקינואת האבנים שמנו מים,השארנו את הגג פתוח,וה 3 דדגי זהב והמנקה הקטן ששרדו את התופת,מאושרים,זזים,שוחים,ואף פתחו סנפירים. שאלותיי הן: -מזה הפאקינג תולעים האלה??!!!!! הרגשתי בסרט אימה! -האם דגים צריכים שיהיה להם פתח איורור מלמעלה? תמיד אני רואה שהם מכוסים עם מכסה שמתאים לאקוואריום?! ויש להם הרי מכשיר חמצן במים. אשמח לקבל שוב את עזרתכם....תודה

wiz

New member
יכול להיות שהתולעים הגיעו

ממזון שנשאר באזור פתח ההאכלה, ונרקב שם. גם אני מצאתי פעם תולעת מוזרה מתחת למכסה האקווריום, ונראה לי שזאת הסיבה הכי הגיונית לכך. את המכסה רצוי להשאיר סגור, כדי למנוע כניסת אבק וחומרים בלתי רצויים לתוך האקווריום, וגם כדי למנוע אידוי מוגזם של המים. אם יש משאבת ואבן אוויר (שגורמות לתנועה בפני המים), אז אין ממה לדאוג.

בעניין התולעים...

אכן רוב התולעים היו בפתח ההאכלה!! כניראה שיש צדק בדבריך.... משאבת חמצן יש..מזה "אבן אויר"? מההכוונה לגרום לתנועה בפני המים?מזה נותן? סליחה על השאלות הטירוניות משהו..

wiz

New member
אבן אוויר

היא "האבן" הכחולה הקטנה (או הגדולה והארוכה) שמחברים לצינור שמגיע מהמשאבה, והיא אחראית "לשבור" את בועות האוויר הגדולות לאלפי בועיות קטנות. בצורה כזו מגדילים את שטח הפנים של האוויר, וגורמים ליותר חמצן להתמוסס במים. אפשר לוותר על שימוש באבן אוויר, במידה ודואגים לתנועה של פני המים (=גלים), או "מפל". בצורה כזו המים נמצאים במגע תמידי עם האוויר, ושוב החמצן יכול להתמוסס בהם ביעילות. תנועה של פני המים אפשר ליצור בעזרת משאבת אוויר (הבועות שעולות למעלה ו"שוברות" את פני המים), וגם באמצעות מפל של מים מחליל (צינור מחורר של פילטר) שנמצא מעל פני המים.

adiemus

New member
היי ספידי גונזלס

סוויר להניח שהתולעים אכן הגיעו מהמזון של הדגים רציתי לישאול אותך כמה זמן לא פתחת את האקווריום?

לגבי פתיחת האקוואירום...

הפתח של האוכל כמובן כל יום נפתח,והמכזה של על האקוואריום לא נםתח מאז שקניתי אותו שזה אומר שבוע וחצי.

adiemus

New member
זה מוזר

האקווריום רק שבוע אצלך וכבר הופיעו תולעים???

גלעד cool7

New member
אם הייתי מקבל תולעים זה היה מסתיים

בהרבה דלק ופרור אחד
התולעים שהיו באקוריום הגיעו דרך מה שכולם אמרו לך כאן (אוכל שנרקב\אוכל-לא חובה שנרקב). גם בקופסאת אוכל שלא תיסגר תמצא תולעים אחריי כמה זמן. זה שניקית לא פתר אותך, למה הם הגיעו אנחנו יודעים, מה ימנע מזה לחזור על זה? אני פוסל את זה שאתה מאכיל בכמות מוגזמת, וגם אם כן קשה לי להאמין שזה המקרה אם יש לך פילטרים והמים אינם בצע "מזוהם". -ייתכן שהמפלס מים באקוריום שלך גבוה מידי וזה גורם לחלקי אוכל שצפו ולא שקעו לקרקעית להידבק למכסה. -אם המפלס מים גבוה אבל עדיין לא נוגע במיכסה, ויש לך פילטר שיוצר זרמים חזקים ומין "גלים" באקוריום, ככה האוכל עולה על הזרמים הלא רגועים וחלקו נשאר על הדפנות. -צורת האכלה שלך לא נכונה (מכניס את האוכל וחלקו מתפזר לך על המיכסה וכו').

למעלה