לליאת, הרבה תשובות
הי, קודם כל תודה שאת מספרת לי שאת מכפר סבא, לגבי המשפחתון, ואשמח אם תכתבי לי טלפון ושם של המשפחתון, כי אני מפעילה יזמות חברתית(עמותה) בנושא המשפחתונים הפרטיים, ולמרות שאני פועלת בתלא-אביב, רמת גן וגבעתייים, פונים אלי מכל הארץ וכל מידע נלקח ב"שקיקה". שנית, את כתבת שהתינוקת לא נותנת לך לישון כבר הרבה זמן, לא רק מאז בקיעת השניים והכניסה למשפחתון. אז ישנה הסיבה הבסיסית. אני לא במקרה, כנראה, כותבת מתחת להודעה של אמא של עידו, שממליצה לך לא להפסיק להניק, ולא לראות בכך בעיה שהוא מעיר אותך בלילות, ולקבל ייעוץ מפרום הנקה. גישתי היא קצת אחרת, ומתקשרת להודעה החדשה שלך בה את בכלל מבקשת לגמול אותו מהנקה. נושא ההנקה, מעבר למרכיביו התזונתיים, והרגשיים, בהקשר ליחסי אם ילד, והחוויות הרגשיות שיש הן לתינוק והן לאם מעצם ההנקה, הוא נושא טעון בעולם רגשי של אותם אנשים המעודדים את נושא ההנקה. וכמו בכל נושא שהוא יחסית חדש, ולצורך הדוגמא אביא את תנועת הפמניזם(כבר יחסית וותיק יותר מתנועת השיבה לנקה) - יש נטיה, והיא לכשעצמה ברוכה = להיות קיצוניים- כאילו "דתיים " בעמדה. כך בפמינזם, כך בהנקה. אני רואה בחיוב גישה זו, משום שלולא הקיצוניים/ות, לא היינו מגיעים לאן שהגענו כנשים, כנ"ל בנושא ההנקה. אני אישית הנקתי את בני הבכור עד גיל חצי שנה, כאשר אז לא היו יועצות הנקה, והתמדתי בתחום למרות הקשיים הרבים, שאילו אז, לפני 28 שנה היה אותו ארגון "לה לצ´ה" פועל בארץ, ההנקה שלי אז לא הייתה מלווה בכל כך הרבה מאמץ. את ביתי, שנולדה 4.5 שנים אחריו, לא הנקתי, בהחלטה מידית, לאחר שקבלה את הקולוסטרום - החלב הראשון, וראיתי איך המחלבה עולה ו"גודשת" וחששתי שיקרה מה שקרה עם בני. הדברים נאמרים בכזה פירוט, משום שלתפיסתי את צריכה ללכת לפי עמדותיך והרגשותיך האישיות. אם את רוצה להמשיך להניק, ולהתמודד עם בעית ההתעוררות בלילה, ואולי רק מעייפות רבה(מחוסר שינה) את כותבת על מצבי התלות(שהם אמיתיים), הרי הכתובת לעידוד ולתמיכה הוא אכן פורום ההנקה. אם מצד שני,ברור לך לגמרי, שאת רוצה להפסיק( ואינני מומחית בתחום התועלת הפיזית, אוכל רק לומר שכליותיהם של ילדים רבים עמדו במעמס של שתיית חלב פרה מדולל במיים, לפני שלושים שנה, וילדי ה"פורמלה " וילדי שלי לא פחות בריאים מילדים יונקים). אני אולי כותבת דברים שקצת מבלבלים אותך, אבל זו העובדה, הדברים אינם מוחלטים, המוחלטות היא ההחלטה של האם, ועם החלטה זו צריכה האם ללכת. באותו פורום, הנקה, אותה יועצת אסתר, למרות תפקידה לעזור בהנקה ולעודד הנקה, בוודאי יודעת להסביר לך איך נגמלים, ואם לא, יש בוודאי אמהות רבות אחרות(אני פשוט לא זוכרת, עברו 28 שנים). לגבי שאלתך על השיניים והכניסה למשפחתון, והקשר שלהם לבעיות התעוררות בלילה - כל אחת מהסיבות לבדה יכולה להוות סיבה זמנית להתעוררויות בלילה, ותגובת ההורה, המתאימה, היא שתקבע אם ההתעוררות תמשיך מעבר לתקופת בקיעת השיניים וההסתגלות למשפחתון. לגבי חברותיך השכנות ובעיות השינה. שוב אני מציעה, בלי לדעת גיל הילדים של השכנות(אני מקווה שאת לא מדברת על תינוקות בני 4 חודשים...), הכנסי לאתר של פורום "חנוך לגיל הרך" ומצאי המאמר של אבי שדה בנושא בעיות שינה. המאמר קצת יכניס אותך להבנה בנושא, ולהרגשה שהתופעה אכן מאוד נפוצה, אבל יש פתרונות ולא צריך להכנס ליאוש. בבי"ח שניידר , בית החולים לילדים בפתח תקווה ישנה מרפאת שינה לילדים, אולי גם במאיר. אם יש שאלות נוספות, סביב הנושא, אשמח לענות. את יכולה גם במייל. לילה טוב, דסי