בהמשך לנושא סרבנות שינה

ליאת12

New member
בהמשך לנושא סרבנות שינה

כפי שציינתי קודם לכן ביתי בת שמונה וחצי חודשים ואכם לא ישנתי שמונה וחצי חודשים.יובל יונקת עדיין ביום ובלילה אך רופא הילדים שלי אמר לי בפירוש לא לתת לה לאכול כאשר היא מתעוררת בלילה אך אין לי לב לשמוע את הצרחות שלה שמפסיקות אך ורק היא יונקת. חוץ מזה היא מתעוררת עוד פעמיים לפחות סתם. ואני חושבת לעצמי איך היא מצליחה לתפקד עם שינה כלכך לא סדירה? איך אפשר לנסות לישון קצת רצוף? נואשת לעזרה ולעצות!!!!!

אולי את הארוחה של לפני השינה תשאבי

לבקבוק ותוסיפי קורנפלור או תתני פורמולה עם דייסה רק בארוחה הזו ?

ליאת12

New member
היא לא יודעת לשתות מבקבוק

הלוואי ויכלתי אז הייתי עושה זאת מזמן אבל היא מסרבת בכל תוקף לשתות מבקבוק לא רק פורמולה אלא גם חלב אם.

ניסית בקבוקים שונים ? אולי תתיעצי

עם יועצת הנקה ? הן אמורות לעזור גם בזה. היא לא מוכנה לקחת בקבוק כי צורת המציצה היא שונה והיא לא יודעת איך, אני בטוחה שיש דרך ללמד את זה.

ליאת12

New member
ניסיתי ללא הצלחה

אבל אני מקווה שעשיו שהכנסתי אותה למשפחתון אז אולי היא תסכים לשתות מבקבוק לא ממני בהצלחה לי!!!!

לי28

New member
תעסוקה ביום...

היי ליאת... כפי שהבנתי את מניקה את בתך ביום וזה דבר נפלא- אין ספק שאין תזונה טובה יותר לתינוק מיניקה, מכאן ברור כי את נמצאת עם בתך בבקרים בבית. הצעתי אליך היא שתנסי יותר לעסיק את ביתך, במשחקים ובדברים אשר יעיפו אותה, תבני לה סדר יום שבו היא תישן צהרים במשך שעתים מקסימום, תשחקי אותה שוב, תעיפי אותה וכך בלילה היא תלך לישון.

לאה_מ

New member
גם אני אמא לבן 10.5 חודשים שמתעורר

מספר פעמים בלילה. כמו יובל, גם אורי עדיין יונק, ואפילו לא מעט. מכל מקום, אורי ישן איתנו במיטה. אם הוא מתעורר ורוצה לינוק, אני רק צריכה להתהפך על הצד. אז נכון, שזה עדיין לא שינה רצופה באופן מוחלט, אבל זה עדיף בעיני בהרבה מאשר לקום אליו 3 פעמים בלילה ולהוציא ולהחזיר אותו למיטה שלו כל פעם. כך שהפתרון שאני מציעה לך הוא מיטה משפחתית. כמובן, שזה צריך להתאים לכם, אבל מנסיוני זה מוצלח מאד. לילה טוב.

ליאת12

New member
תגובה להצעה

יובל גם יונקת וגם מעדיפה להיות איתנו במיטה אבל זה לא נראה לי כל כך טוב שהיא תתרגל לישון איתנו וחוץ מזה זה נראה לי קצת מסוכן

דסי אשר

New member
לליאת, אמא של המתעוררת

הי ליאת, אני משתייכת לאסכולה של הרופא שלך, שחושב שאין צורך לתת לילדה לאכל בלילה. מבחינה תזונתית, כמות המזון לו היא זקוקה, היא עברה מזמן את שלב היניקה בלילה. התינוקת שלך אוכלת מתוך הרגל וכי זה טעים ונעים. היא גם מתעוררת לא ליניקה משום הרגל. כמו שלאה כתבה, הורים שבחרו בפתרון של שינה משותפת, ההשכמות הליליות פחות מטרידות. אם את אינך שלימה עם הרעיון של לאה, חשוב שלא תנסי לקחת אותו, כמו שלאה לא תקח רעיון ממשהו אחר, שהיא לא שלימה אתו. אינני יודעת היכן את גרה. באוניברסיטת תל אביב, במסגרת החוג לפסיכולוגיה, יישנו מכון לחקר ולטיפול בבעיות שינה של ילדים(וגם קשישים, לאחרונה), בראשותו של ד"ר אבי שדה. התינוקת שלך הנה בגיל שבו כבר החלה רוכשת היכולת להבחין בין לילה ליום, ולארגן לעצמה, בעזרתנו, את סדר היום. הורים רבים, ולא רק אמהות מניקות, לא מצליחים לישון חודשים, אפילו יותר ממך, משום הרגלים לא נכונים אליהם הורגל הילד/ה(גם עבורו הפסקות השינה אינן אידיאליות). להורים אלה, עוזרת מעבדת השינה - לרוב בשתיים שלוש פגישות. המושג מעבדת שינה משמעותו, שלגוף התינוק מחברים ההורים לקראת השינה "מוניטור" אותו משאילים מהמכון לכמה ימים, ולפגישה הבאה מגיעים עם תרשימי גלי השינה, המעידים על איכות השינה ושוללים בעיות גופניות. ההתערבות היא בגישה של פסיכולוגיה התנהגותית, שינוי התנהגות ההורים ואתה התנהגות התינוק /פעוט. הכרתי הורים שהיו על סף התמוטטות(כמעט גירושין) מחוסר שינה. נדמה לי שבאתר "חינוך לגיל הרך" בהנהלת נעה גל, ישנו מאמר של ד"ר אבי שדה על בעיות השינה והדרכים להתמודד איתן.כאן בתפוז. אם את באזור הזה, תוכלי לכתוב למייל שלי ואתן לך טלפון. אם הרעיון בככל נראה לך, וגם אם את לא באזור, ניתן לבדוק הנושא באזורים שונים בארץ. בכל בית חולים לילדים מטפלים הים בבעיה זו , משום שכיחותה הרבה מעבר לרמת הפניות לעזרה. תודה, דסי

ליאת12

New member
לדסי

אני גרה בכפר סבא.בבניין שלי יש לי עוד שתי חברות שכמוני לא ישנות האחת מניקה והשניה לא האם ייתכן שלשלושתם בעיות שינה? דבר נוסף שרציתי לשאול הוא ילדתי נכנסה למשפחתון שבוע שעבר וצומחות לה שתי שיניים ומאז אני בכלל לא ישנה האם יכל להיות שהיא מתעוררת בלילה על רקע רגשי?

yorck

New member
לליאת לדסי ולכל המוטרדות מחוסר שינה

אני משתייכת לאסכולה של האמהות הדאגניות ובעלות הילדים העירניים. הבת שלי עד גיל שנתיים לא ישנה נורמלי, לא היו לה אפילו ארבע שעות שינה רצוף וזה מנע ממני לישון כמו בן אדם. אז הלכתי למכון השינה, והייתי אצל פסיכולוג ילדים וכולם טענו על הרגלים פסולים ועל תינוקת בריאה. המליצו לי לתת לה "טריכולם" שזאת תרופה מרדימה כדי "לסדר" את שעות השינה שלה ופשוט לא הסכמתי לסמם את התינוקת, על חשבון זה שאני ירגיש יותר טוב. (למרות שאומרים שכשההורים מרגישים יותר טוב אז יותר טוב לילדים) אז קראתי מאמרים, וספרים והשתתפתי בסדנאות ובסוף כששחר התחילה להבין וזה קרה בסביבות גיל שנה ועשרה חודשים את המשמעות של להעיר את אמא בלילה, (כשהיא הועברה למיטה רגילה ממיטת תינוק) ויכולתי להסביר לה, אז הכל התחיל להסתדר לבד. הילדה קמה בלילה והחזרתי אותה למיטה, היא קמה שוב ושוב החזרתי אותה, הייתי איתה כמה דקות ליטפתי את הראש שלה, וחזרתי והסברתי לה שכולם ישנים וגם היא צריכה לישון, שמתי לה במיטה שתיים שלוש בובות רכות, איתן היא יכלה לשחק עד שהיא נרדמה שוב. זה לקח בדיוק חודשיים ואז היא התחילה לישון 7 שעות רצוף. המסקנה שלי היא שבמקום לחפש למה הילד מתעורר בלילה ואיך למנוע ממנו את זה, כדי להתמקד בלהסביר ולחזור על משפטים וצורת התנהגות קבועה, לקחת את הילד להניח אותו במיטה להגיד לו שכולם ישנים ושהוא צריך לישון גם (או כל מה שמרגיע את הילד). ואם את רואה ש"הדשא של השכן ירוק יותר" זה פשוט נכון, יש ילדים שנולדים רגועים יותר ויש פחות ואין לזה שום קשר לחינוך (לפחות בשנה הראשונה לחייהם), היו לי חברות שהילדים שלהם היו "מלאכים" בלילה פשוט כי הם היו כאלה. על כל מקרה אני טוענת שאמא יודעת מה הכי טוב לילד שלה ואם יש לך רגשות אשם, אל תתיחסי למי שמבטל אותן אלא לרגש שלך. הבת שלי היום בת שלוש וחצי והיא מקסימה רגועה ופיקחית לעומת הילדים המלאכים של חברות שלי שהם "מרחפים" או ביישנים ומסוגרים - עכשיו הדשא שלי ירוק יותר! בהצלחה

דסי אשר

New member
אני מאד שמחה על התשובה שלך

הי, בדיוק לשם כך קיים הפורום, למגוון דיעות. ונסינך חשוב, וטוב שאת היית שלמה עם מה שעשית ולאן שהגעת. העניין הוא שליאת צריכה, ממגוון התשובות שנתנו לה כאן, להחליט עם מה היא מוכנה ללכת: -להמשיך הלאה בהנקה? -לקחת את התינוק לישון במיטתה, ולהניק אותו שמתעורר? . - להמשיך, כמוך, ללא לחץ(ובטח היית מוטרדת, אחרת לא היית הולכת לכל אותם מומחים), להתעורר כל שלוש שעות עד גיל שנתיים? אני בטוחה שהדיווח שמסרת מצייר את המציאות בדיוק כפי שהייתה. המומחים אמרו לך שהילדה בריאה, אך הרגלי השינה שלה לקויים. מה עשית עם מה שאמרו- אני לא שואלת(פרט למה שכתבת, שלא הסכמת לסמם את בתך וגם אני לא בטוחה אם אני הייתי מוכנה בלב שלם לתת תרופת הרגעה לביתי, אפילו למספר ימים, כדי "לישבור הרגל" ולהכנס להרגל חדש, של שינה רציפה. התשובות וההחלטות הן של ליאת, ואני יודעת מנסיוני כהורה, שכאשר אתה שלם עם מה שאתה עושה, קל לך יותר, ולא משנה מה אתה עושה. בין אם זה "נחשב, לנכון או לא נכון. אם ליאת יוצאת מבולבלת מכל הדיון- אני מאד מבינה אותה. זה לא פשוט. בחיים צריך לדעת לקחת עמדה. את ואני לקחנו עמדה, ולכל אחת מאתנו, ולרבים אחרים, עמדות שונות, ומוכנות ללכת עם עמדות אלה. דסי

לליאת

אני ממליצה לך בחום לגשת לפורום הנקה הזה (הרי קישור) ותשאלי שם ותקבלי המון המון עצות מאמהות שגם מניקות וגם מאסתר שהיא יועצת ההנקה. כמובן שאין לך להקשיב לרופא שאומר לא לתת לתינוקת בת שמונה וחצי חודשים לאכול בלילה!!! בהצלחה

דסי אשר

New member
לליאת, הרבה תשובות

הי, קודם כל תודה שאת מספרת לי שאת מכפר סבא, לגבי המשפחתון, ואשמח אם תכתבי לי טלפון ושם של המשפחתון, כי אני מפעילה יזמות חברתית(עמותה) בנושא המשפחתונים הפרטיים, ולמרות שאני פועלת בתלא-אביב, רמת גן וגבעתייים, פונים אלי מכל הארץ וכל מידע נלקח ב"שקיקה". שנית, את כתבת שהתינוקת לא נותנת לך לישון כבר הרבה זמן, לא רק מאז בקיעת השניים והכניסה למשפחתון. אז ישנה הסיבה הבסיסית. אני לא במקרה, כנראה, כותבת מתחת להודעה של אמא של עידו, שממליצה לך לא להפסיק להניק, ולא לראות בכך בעיה שהוא מעיר אותך בלילות, ולקבל ייעוץ מפרום הנקה. גישתי היא קצת אחרת, ומתקשרת להודעה החדשה שלך בה את בכלל מבקשת לגמול אותו מהנקה. נושא ההנקה, מעבר למרכיביו התזונתיים, והרגשיים, בהקשר ליחסי אם ילד, והחוויות הרגשיות שיש הן לתינוק והן לאם מעצם ההנקה, הוא נושא טעון בעולם רגשי של אותם אנשים המעודדים את נושא ההנקה. וכמו בכל נושא שהוא יחסית חדש, ולצורך הדוגמא אביא את תנועת הפמניזם(כבר יחסית וותיק יותר מתנועת השיבה לנקה) - יש נטיה, והיא לכשעצמה ברוכה = להיות קיצוניים- כאילו "דתיים " בעמדה. כך בפמינזם, כך בהנקה. אני רואה בחיוב גישה זו, משום שלולא הקיצוניים/ות, לא היינו מגיעים לאן שהגענו כנשים, כנ"ל בנושא ההנקה. אני אישית הנקתי את בני הבכור עד גיל חצי שנה, כאשר אז לא היו יועצות הנקה, והתמדתי בתחום למרות הקשיים הרבים, שאילו אז, לפני 28 שנה היה אותו ארגון "לה לצ´ה" פועל בארץ, ההנקה שלי אז לא הייתה מלווה בכל כך הרבה מאמץ. את ביתי, שנולדה 4.5 שנים אחריו, לא הנקתי, בהחלטה מידית, לאחר שקבלה את הקולוסטרום - החלב הראשון, וראיתי איך המחלבה עולה ו"גודשת" וחששתי שיקרה מה שקרה עם בני. הדברים נאמרים בכזה פירוט, משום שלתפיסתי את צריכה ללכת לפי עמדותיך והרגשותיך האישיות. אם את רוצה להמשיך להניק, ולהתמודד עם בעית ההתעוררות בלילה, ואולי רק מעייפות רבה(מחוסר שינה) את כותבת על מצבי התלות(שהם אמיתיים), הרי הכתובת לעידוד ולתמיכה הוא אכן פורום ההנקה. אם מצד שני,ברור לך לגמרי, שאת רוצה להפסיק( ואינני מומחית בתחום התועלת הפיזית, אוכל רק לומר שכליותיהם של ילדים רבים עמדו במעמס של שתיית חלב פרה מדולל במיים, לפני שלושים שנה, וילדי ה"פורמלה " וילדי שלי לא פחות בריאים מילדים יונקים). אני אולי כותבת דברים שקצת מבלבלים אותך, אבל זו העובדה, הדברים אינם מוחלטים, המוחלטות היא ההחלטה של האם, ועם החלטה זו צריכה האם ללכת. באותו פורום, הנקה, אותה יועצת אסתר, למרות תפקידה לעזור בהנקה ולעודד הנקה, בוודאי יודעת להסביר לך איך נגמלים, ואם לא, יש בוודאי אמהות רבות אחרות(אני פשוט לא זוכרת, עברו 28 שנים). לגבי שאלתך על השיניים והכניסה למשפחתון, והקשר שלהם לבעיות התעוררות בלילה - כל אחת מהסיבות לבדה יכולה להוות סיבה זמנית להתעוררויות בלילה, ותגובת ההורה, המתאימה, היא שתקבע אם ההתעוררות תמשיך מעבר לתקופת בקיעת השיניים וההסתגלות למשפחתון. לגבי חברותיך השכנות ובעיות השינה. שוב אני מציעה, בלי לדעת גיל הילדים של השכנות(אני מקווה שאת לא מדברת על תינוקות בני 4 חודשים...), הכנסי לאתר של פורום "חנוך לגיל הרך" ומצאי המאמר של אבי שדה בנושא בעיות שינה. המאמר קצת יכניס אותך להבנה בנושא, ולהרגשה שהתופעה אכן מאוד נפוצה, אבל יש פתרונות ולא צריך להכנס ליאוש. בבי"ח שניידר , בית החולים לילדים בפתח תקווה ישנה מרפאת שינה לילדים, אולי גם במאיר. אם יש שאלות נוספות, סביב הנושא, אשמח לענות. את יכולה גם במייל. לילה טוב, דסי

דסי אשר

New member
לליאת, האתר של אבי שדה

הי, מצאתי את כתובת האתר. אני מקווה שאת קוראת אנגלית, זו אנגלית שווה לכל"אם". לא ברור לי מדוע. הוא ישראלי, האתר מאונברסיטת תל אביב. אנסה לשחזר את הכתובת: http://www.tau.ac.il/~.sadeh. baby יש לי חשש שזכרוני בגד בי. תכתבי אם את רוצה לקרוא, ובאנגלית, ואעשה מאמץ יותר רציני. דסי

דסי אשר

New member
הפעם הצליח לי- יש כתובת

לאתר השינה של ד"ר אבי שדה, מאוניברסית תל אביב. הוא גם מפנה לספר שכתב, בעברית ובאנגלית. אבל אשפר לקרוא את מה שכתב באנגלית, ויש גם צ´ט להתייעצות איתו באתר, וקרוב לוודאי שהצ´ט הוא בעברית. תוכלי להכנס. הוא בר סמכא ברמה בינלאומית, איש חם ונעים, מקשיב ולא מתנשא. בהצלחה, דסי

למעלה