בהמשך לספר שאני קורא- "כהרף עין" של יואב בלום

דורי 1981

Active member
מה דעתכם לגבי מכונת זמן? האם הייתם ממציאים אחת כזאת או משתמשים בה (ואם משתמשים- לאיזה מטרות)?

Lucifer LightBringer

Well-known member
אני משתמש בה כרגע.
בכל מקרה אם הייתי מספר לך את שאירע לי בשנת 2023-2024 עם האישפוזים... ייתכן שההסבר הוא quantum leaper.
והשנה עוד לא נגמרה................

Lucifer LightBringer

Well-known member
הקטע שמימד הזמן הוא לא לינארי, וכפועל יוצא מכך יכולים לקרות כל מיני shenanigans...
למשל לולאות זמן וכן הלאה...

אני לא מאמין שאפשר לחזור בזמן כי העבר הופך לדמיון ביחס להווה המציאותי יותר, אבל אשמח לחזור לרנסנס. אומרים שזאת הייתה תקופה יפה.

דורי 1981

Active member
אני לא מאמין שאפשר לחזור בזמן כי העבר הופך לדמיון ביחס להווה המציאותי יותר, אבל אשמח לחזור לרנסנס. אומרים שזאת הייתה תקופה יפה.
במציאות כמובן שלא. לו יכולתי הייתי חוזר בזמן לתקופת המהפכות של אתא טורק בטורקיה (שמו האמיתי היה מוסטפא כמאל) או לחילופין- לתקופה שבה ד"ר ג'יימס נייסמית' המציא את הכדורסל. אולם הכדורסל במסצ'וסטס שבבוסטון בו הומצא המשחק נקרא "היכל הכדורסל של הכדורסל העולמי".

דורי 1981

Active member
מה זאת תקופת המהפכות בטורקיה? נשמע דווקא כמו משהו אלים שלא כדאי לחזור אליו.
לא ההפיכות. רפורמות כמו השפה (מעבר לכתב לטיני) והשמות (לא היו פעם שמות משפחה בטורקיה). כנ"ל ביטול התרבוש ועוד דברים, שהיום מתעמעמים בגלל האיסלמיזציה הזוחלת בטורקיה.

דורי 1981

Active member
האם טורקיה עכשיו בעלת משטר מוסרי דמוקרטי או דיקטטורי ולא מוסרי?
מוסר זה משהו מאוד גמיש, כי לאחד המשטר יראה מוסרי ולשני לא. ולשאלתך, טורקיה סמכותנית או חצי-דמוקרטית. ארדואן לא רוצח את מתנגדיו, אלא שהם נזרקים לכלא או מגיעים למצב שהם עוזבים את המדינה.

מוסר מחייב כל פרט להתחשב ברצונות וברגשות של הפרטים האחרים, זה הבסיס האובייקטיבי שאסור לסתור. מעבר לזה יש דקויות. אם הוא זורק לכלא אנשים רק מפני שהתנגדו לדעתו, זה לא מוסרי לדעתי. אם זה כי עשו איזושהי עבירה שמזיקה לאדם, העונש עשוי להתאים כדי להרתיע אותם ואת החברה. מישהו צעק פעם בחדר האוכל שבטורקיה יורים לך כדור אחד בראש וזהו. אולי הגזים. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת אם טורקיה ארץ שמפחיד לבקר בה.

נערך לאחרונה ב:

דורי 1981

Active member
מוסר מחייב כל פרט להתחשב ברצונות וברגשות של הפרטים האחרים, זה הבסיס האובייקטיבי שאסור לסתור. מעבר לזה יש דקויות. אם הוא זורק לכלא אנשים רק מפני שהתנגדו לדעתו, זה לא מוסרי לדעתי. אם זה כי עשו איזושהי עבירה שמזיקה לאדם, העונש עשוי להתאים כדי להרתיע אותם ואת החברה. מישהו צעק פעם בחדר האוכל שבטורקיה יורים לך כדור אחד בראש וזהו. אולי הגזים. בכל מקרה הייתי רוצה לדעת אם טורקיה ארץ שמפחיד לבקר בה.
מעולם לא הייתי בטורקיה, אמא שלי הייתה ב-1992 ודודה שלי ב-2008 עם בת דודה שלי (לפני גיוס לצבא. תלוי בסיטואציה, אני מניח. ידוע שהטורקים קשוחים מאוד, פי כמה מישראלים.

מדאיג יותר איך המשטר מאשר איך האזרחים. אם המשטר מפחיד, אעדיף לא לנסוע ולא להמליץ לאחרים לנסוע לשם. פעם הייתי בטיול לטורקיה עם קבוצה, הם מודדים את הכסף במיליוני יחידות קטנות ועל שימוש בשירותים ציבוריים כמעט תמיד צריך לשלם.

דורי 1981

Active member
מדאיג יותר איך המשטר מאשר איך האזרחים. אם המשטר מפחיד, אעדיף לא לנסוע ולא להמליץ לאחרים לנסוע לשם. פעם הייתי בטיול לטורקיה עם קבוצה, הם מודדים את הכסף במיליוני יחידות קטנות ועל שימוש בשירותים ציבוריים כמעט תמיד צריך לשלם.
ברור שהמשטר קובע את אופי המדינה.

למעלה