בהמשך לפרשת ההחזרים קופ"ח

beezi

New member
תשובה לאמא של יולי

גם מה שכתבת הוא דבר ידוע. לא הבאתי את המסמך כתגלית, אלא כתשובה נוספת של משרד הבריאות שכבר כתב שאוטיזם היא הפרעה התפתחותית סומטית. על סמך קביעה זו אפשר לתבוע מקופות החולים את החזר הטיפולים. כבר נאמר לי על ידי מבוטחים של קופות חולים שונות שהדבר תלוי אך ורק בראות עיניו של מנהל המכון להתפתחות הילד האזורי. ומעבר לכך, אם קופת חולים מאוחדת מחזירה כספים על טיפולים, מדוע ששאר הקופות לא יתנהלו כך?! צריך להמשיך את המאבק הזה.

מלכי א

New member
חוק הבריאות

במידה ואת מוכנה להצטרף את מוזמנת למסור פרטים ומשרד עורכי הדין יחליטו האם מתאים לצרף אתכם. מלכי

מלכי א

New member
מכתב של אור נוי

המכתב הנ"ל כמעט אינו שווה את הנייר שנכתב עליו. במציאות בהסכם בין קופות החולים ומשרד הבריאות האוטיסטים נחשבים לבריאות הנפש ושכאלה הם באחריות משרד הבריאות, שלצערינו אינו לוקח אחריות. יתרה מכך לפני מספר חודשים משרד הבריאות הגיע להסכם עם קופות החולים. בהסכם נאמר כי נושא בריאות הנפש יעבור לקופות החולים ומעט הטיפול באוטיסטים. הדרישה שלנו צריכה להיות שיהיה מקובל על כולם שאנו נחשבים לסומטיים . מקובל על ידי משרד הבריאות וגם קופות החולים. מלכי

dont mind me

New member
החזרים עבור טיפולים פרא רפואיים

שלום רב שמי מלכי ואני חברת הנהלת אלוט.כבר למעלה משנה אנחנו בהתדינות עם משרד הבריאות. זה מאד נחמד שמר אור נוי אומר לך במכתב שהילדים האוטיסטיים נחשבים לסומטים אבל זו איננה ההתיחסות למעשה. יש ויכוח בין קופות החולים ומשרד הבריאות מי אחראי לנתינת שרותים לילדים האוטיסים וכל אחד מגלגל את עיניו לשמיים וזורק את הכדור לשני.זה גם נחמד ויעיל שקופת חולים מאוחדת משלמת עבור טיפולים (הייתי שמחה לדעת כמה טיפולים החודש מקבלים מקופת חולים מאוחדת והאם כולם מקבלים אותו הדבר.)מה שמרגיז כל כך שאנחנו צריכים להלחם כדי לקבל את המובן מאליו ברוב המקרים.רב הסיכויים שבתקופה הקרובה תוגש תביעה יצוגית בשם שתי משפחות בדרישה לישם את חוק הבריאות גם על האוטיסטיים. לידיעתכם ישנו חוק האומר שכן יש כפל טיפולים וזה שילד מקבל טיפולים במסגרת בית הספר אינו מקטין או משנה את זכותו לקבלת טיפולים ממסגרות הבריאות. מלכי

שושרוז

New member
יש משהו במכתב

לנו נאמר בכללית שידינו מחוץ לסל וכאן יש הכרה ברורה בילדינו כסומטיים וזה חשוב והודאה שאכן הקופות חייבות גם אם יש גן עלינו לדחוק אותם לפינה שיתנו נוהלים ברורים מה מגיע ולא שיתנו לנו להתייצב כעניים בפתח לפני וועדות שהתוצאה תהיה אפליה בין ילד לילד שהוא המשך המצב הקיים

beezi

New member
בהמשך לפרשת ההחזרים קופ"ח ../images/Emo101.gif

הבטחתי לכולכם לעדכן. אז ככה, קיבלתי היום מכתב מפרופ' אור-נוי בזו הלשון: תחילת ציטוט "במסגרת חוק בריאות ממלכתי וסל השירותים בהתפתחות הילד נקבע כי אוטיזם הנה הפרעה התפתחותית סומטית. במידה והילד לא נמצא במסגרת חינוכית או של משרד הבריאות, הוא יהיה זכאי לקבל טיפולים פרא רפואיים לפי צרכיו (ללא הגבלת גיל (עד גיל 18). כאשר ילד נמצא במסגרת חינוכית הוא זכאי להשלמת טיפולים ע"י הקופה אולם רק על פי החלטת הגורם המקצועי המוסמך מטעם הקופה. הקופה רשאית להחליט שהידרוטרפיה איננה חלק מסל הטיפולים שעליה לתת לילדים עם אוטיזם/PDD . בברכה, פרופ' א. אור-נוי מנהל המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו משרד הבריאות" סוף ציטוט המכתב הזה נשלח עם העתקים לד"ר קרני רובין נציבת קבילות הציבור לחוק בריאות ממלכתי, משרה"ב, ולגב' גילה סעדיה נציבת פניות הציבור קופ"ח מכבי.(אליהן הפניתי גם אני את המכתב שלי). ואני אומרת, כי רק אנו ההורים נוכל להשפיע כדי לקבל החזרים מקופות החולים עבור הטיפולים. אני מציעה לפנות כל אחד למכון להתפ' הילד בתחום מגוריו ולהפגש עם הגורם שמחליט על מתן טיפולים/ ואו החזרים.שמתם לב, כי גם במכתב אלי הוא ציין את העובדה שאוטיזם מוכר כהפרעה התפתחותית סומטית. כמובן, שבמכתב הזה, המלחמה שלי לא נגמרה, אלא, אני כעת הולכת לתקוף בחזית קופ"ח מכבי, ואשמח לידע אתכם בהמשך, במיוחד לאור העובדה, שקופות חולים כמו מאוחדת - כן מחזירה למבוטחיה עבור טיפולים!. אשמח לתגובותיכם.

היי מלכי.

שמחה לראות שנכנסת לפורום. יש לך הרבה מה לתרום לנו. ותבואי לבקר בפורום שוב. באהבה עמליה.

beezi

New member
אני מסכימה איתך שושרוז

עלינו כהורים לדחוק את קופות החולים לפינה כי זה מגיע לנו. אני גם מסכימה איתך שאנו מרגישים כמו שתיארת כעניים בפתח...

beezi

New member
לשוש רוז אני מנסה לשלוח לך מייל

אישי, אבל משום מה אי אפשר לשלוח מסר אישי. אם את יכולה להשאיר לי את הכתובת שלך בתיבה שלי ואולי כך אוכל לשלוח לך העתק המכתב.

שושרוז

New member
קבלנו מכתב מפרופ אור נוי

לכבוד הנדון:פנייתך לשר הבריאות בעניין בנך בן 3 וחצי שנים עם אוטיזם עפ"י חוק בריאות ממלכתי וסל השירותים בהתפתחות הילד,ילד עם אוטיזם הנמצא במסגרת חינוך מיוחד זכאי אמנם לתוספת טיפולים פרא רפואיים אולם זאת רק לפי קביעת הגורם המקצועי המוסמך בקופה. כמו כן הקופה מחוייבת לתת את השירות במוסדותיה,אך אינה מחוייבת לשלם עבור השירות אצל ספקים חיצוניים אלא אם היא שולחת אליהם לטיפול. בברכה פרופ א אור נוי מנהל המחלקה להתפתחות הילד ושיקומו עד כאן מכתבו של פרופ אור נוי אשמח לקבל את פרשנותכם למכתב מה לעשות הלאה

beezi

New member
שאלה למלכי בנושא

שלום מלכי, אם אכן את חברת הנהלת אלוט, רציתי לשאול, האם לא אלוט היא שצריכה לתבוע בתביעה יצוגית עבור כלל המשפחות ולא רק שתי משפחות?. מעבר לכך, האם תוכלי לפרסם כאן בפורום את החוק האומר שיש כפל טיפולים ?. תודה

מלכי א

New member
חוק הבריאות

אני אכן חברת הנהלת אלוט. אני גם מנהלת את הפורום בנושא השילוב באתר של אלוט. ההחלטה איך ומי יתבע נתון לשיקולי משרד עורכי הדין. בכל אופן במידה ותיהיה איזו שהיא פסיקה בנושא היא תשליח לילדים האחרים.

למעלה